Reklama

Reklama

Život na naší planetě

(seriál)
  • USA Life on Our Planet
Trailer

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Podmanit si Zemi, přizpůsobit se podmínkám a přežít. Přelomový přírodopisný seriál o podivuhodné věci zvané život, který na naší planetě vzkvétá už celé miliardy let. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (26)

djfun 

všechny recenze uživatele

"Stopařův průvodce po planetě Zemi". Tohle prostě nevymyslíš - neuvěřitelná a dechberoucí jízda časem skrz 4 miliardy let, jejíž "vyprojektování" můžou mít na svědomí snad jedině mimozemský cizinci (pokud jste ateisti a "neviníte" Boha:)) a nebo naprosto bizarní, vyšinutá intergalaktická hříčka! A dát tenhle seriál scénaristicky a především vizuálně dohromady musela být skoro stejná fuška:) Dokonalost! ()

Overclocker8 

všechny recenze uživatele

Když už jsem chtěl Netflix odhlásit, dropl tam takovouhle bombu:) Morgan Freeman nás poutavě provází historií planety Země a kromě povedených CGI záběrů z pravěku jsou zde i skutečné záběry ze současnosti pro porovnání. Pohled na pravěk je pojatý holisticky, takže to není jen o flexení jak věrně jdou dnes vyrenderovat dinosauři, ale je zde i kladen důraz na vysvětlování, jaké následky měly různé evoluční nebo geologické události na planetu, takže se divák i mnohému naučí. Kvalitou bych se nebál srovnat s dokumenty s Davidem Attemboroughem. ()

Reklama

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Aj keď sú to už vyše dve dekády, stále sa pri prírodovedných historických dokumentoch nemôžem ubrániť porovnaniu s legendou žánru, seriálom "Putovanie s dinosaurami". V čom "Putovanie s dinosaurami" exceluje? V rozprávaní príbehu. Každá epizóda je tam zameraná na jednotlivca, rodinu alebo špecifický druh. Poskytuje tak dostatok času vybudovať si s divákom bližší vzťah a získať si jeho srdce. "Život na našej planéte" je taký hŕŕŕ-fŕŕŕ všehomix. Nepopieram jeho dokumentárne kvality. Ale obsah ktorý mi sprostredkoval mi už na druhý deň vyfičí z hlavy preč. A tým celý pokus o šírenie vedomostí a informácií stráca na význame. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Dychberúca séria ktorá vyčnieva v prvom rade tým ako je natočená. Sledujeme perfektnú animáciu doplnenú reálnymi zábermi prírody a svojim spôsobom ide o vrchol toho čo moderná kinematografia dokáže v rámci dokumentov. Okrem prvej časti ktorá bola mierne chaotická, skákalo sa v nej z miesta na miesto a chýbala ucelnosť (ako intro na seriál ale OK) sú všetky ďalšie rovnako nádherné. Obsahovo nabité informáciami, paralelami k súčasnosti a hlavne poznatkami aké som doteraz nevedel. Pokludné tempo pôsobí občas až terapeutickým dojmom. Čo pri prírodovedných seriáloch nebýva zvykom, každá epizóda na konci teasuje ďalšiu a vytvára to pocit nedočkavosti a chuti po vedomostiach. Zobrazenie masových vymierani si budem dlho pamätať. (hlavne pád asteroidu) ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Život na naší planetě nabízí v osmi poutavých epizodách neuvěřitelně rozsáhlý a informačně hutný pohled na vývoj Země od prvních jednobuněčných organismů až po současnost. Zpočátku jsem měl trochu obavy, aby seriál neomílal stejné informace, které jsem viděl a slyšel už ve starších projektech o prehistorické a současné fauně a flóře, avšak tvůrci mi nabídli mnoho nových poznatků z různých etap vývoje naší planety. Jelikož se velká část seriálu zaměřuje na časově velmi vzdálená období, je třeba brát zobrazovaná fakta s tím, že jde o domněnky či hypotézy - např. průběh námluv a páření u obřích stonožek či T-Rexů. První epizoda měla spíše pozvolné tempo, ostatní díly byly už živější - velmi mě bavily akčně laděné scény (viz podmořské a pozemní lovení). Zpočátku jsem si musel též zvyknout na přechody mezi CGI a reálnými záběry ze současnosti a všiml jsem si, že opeřená či chlupatá zvířata vypadala víc uměle než ta se šupinami či hladkou kůží - přesto se ale jednalo o kvalitně odvedenou práci. Oceňuji též detailně popsané zobrazení pádu asteroidu, který stál za jedním z masivních vymírání druhů na Zemi. Třešničkou na dortu byl charismatický vypravěč Morgan Freeman. ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama