Reklama

Reklama

Zlo si umí počkat

(festivalový název)
  • Argentina Cuando acecha la maldad (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V odlehlé vesnici najdou dva bratři muže pod vlivem démona, který se právě chystá přivést na svět samotné zlo. Rozhodnou se ho zbavit, ale podaří se jim pouze rozšířit chaos. (mikki089)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (127)

dubinak 

všechny recenze uživatele

When Evil Lurks disponuje pár docela krutopřísnými scénami, které člověk těžko očekává. Plusem je neotřelý scénaristický námět společně s několika nechutnými a nepříjemnými výjevy. Párkrát mě to donutilo vzpomenout si na Aterrados, protože ten styl je takřka totožně znepokojivý. Jako argentinská apokalyptická gore road movie to obsahuje takřka vše, co by měl takový kousek mít, aby zaujal a překvapil. Logika tam sice občas trochu pokulhávala, naneštěstí si film to tempo nedokáže udržet celou dobu na sto procent a některé momenty jsou vyloženě divné, ale když přivřu oči, dlouho tu nebyl takový čistokrevný snaživý horor, a kort z Jižní Ameriky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Zlo má rádo děti a děti zlo.- Dodržet sedm pravidel při setkání s posedlým není tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo. Nejvíce by o tom mohl vyprávět Pedro, ukázkový kretén, který svou paličatostí a bezohledností přivedl do maléru snad všechny, co mohl. Příjemně atmosférický horor protkaný tísní a neklidem, kdy souboj se zlem je téměř nemožný. Sice pořád nevím, zda šlo o démona nebo Lucifera, ale ten by byl zřejmě mocnější, což je nakonec jedno. První posednutý dá vzpomenout minimálně jedlíka z Taxidermie. A protože démona nemůžete zničit, no, zničit většinou nejde vůbec, ale zastavit tím, že normálně zabijete posednutého, nýbrž musíte vykonat patřičný rituál, je likvidace o to těžší. Násilí na dětech bývá většinou tabu, ale scénka s rozzuřeným psem či fackování děvenky měly grády. Celý ten démonický řetězec je nasnímaný výbornou kamerou a doplněný skvěle říznou hudbou. Šťastný konec si zaslouží samostatnou hvězdu. Po delší době spokojenost už proto, že tohle téma je v kinematografii tak dlouho, až se jeden obává vyčpělosti, která tentokrát naštěstí nehrozí. ()

Reklama

raimi 

všechny recenze uživatele

Bacha, spoilery: Démon si pro své fyzické zrození nemohl vybrat nikoho lepšího než Pedra. Pedro je totiž docela dost magor. Impulzivní, násilnický, hysterický a neovládající se slaboch, kterej ať už dělá cokoliv, udělá to tím nejhorším možným způsobem. A tak umetá cestičku na svět antikristovi (či co to bylo), a vrství jednu fatální chybu za druhou, v čemž mu zdařile sekundují oficiální úřady, a jeho spoluobčané, neschopní jakékoliv spolupráce. Rugna je talentovanej týpek, kterej mě velice potěšil svým předchozím snímkem Aterrados. Ale tady se bohužel poměrně dost utrhl ze řetězu, a výsledkem je chaos. Jasně, že to byl tvůrčí záměr, ale i tak by film měl mít nějakou pevnou strukturu. Jinak je výsledkem jen na originální námět navěšená série více či méně šokantních scén. Třeba ta pomalá noční projížďka autem okolo posedlé matky nesoucí v náručí své dítě, kdy kamera postupně odhaluje naprosto hrůznou scenérii, je absolutním vrcholem filmu. Je to škoda, ale nedokázal jsem se emočně napojit na postavy, který dělají jednu tragickou chybu za druhou, i když ví, že je to špatně. Jen se prostě nedokážou ovládat. Tak snad příště, Demiáne. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Tento snímek jsem sledoval v lehce opojném stavu a podařilo se mi do něj krásně proniknout a splynout s ním. V první řadě bych rád uvedl, že tohle nebyl tak úplně horor. Vůbec mi to však nevadilo. Nesmírně oceňuji velkou originalitu a s ní spojený velmi neotřelý děj o tom, kterak se Pat a Mat rozhodli naložit mokvajícího démonického tlusťocha a vyvést ho někam za hranice okresu, aby páchal zlo na jiném obyvatelstvu, což moc nevyšlo. Zlo se nekontrolovatelně šíří a divák si užívá dosti neotřelý vývoj situace. Nesmírně se mi líbila tamní atmosféra i zvolené démonické univerzum. [80 %] ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zvláštny horor o posadnutosti, aký tu ešte nebol - vlastne som príjemne prekvapený, že na túto tému je možné vymyslieť niečo naozaj originálne. Počas sledovania som však bol miestami zmätený - režisér sa totiž rozhodol držať celú dobu v utajení, ako sa vlastne treba s démonmi vysporiadať, a že niektoré postavy umierajú a následne opäť ožívajú, prípadne sa dokážu ľubovoľne teleportovať, je plusom a súčasne mínusom, na jednej strane prinášajú zmätok, na druhej očakávanie, čo sa z toho vykľuje, pretože v tomto prapodivnom horore si nikto nemôže byť istý vôbec ničím. Hlavný hrdina sa opäť raz musí chovať ako úplný idiot (predovšetkým v závere by mohol vyhrať cenu za kokotizmus roka), ale nad tým už mávnem rukou, veď čo iné mi ostáva. Brutálne scény sú však úplne vynikajúce, a už len z dôvodu, že tvorcovia nemajú problém masakrovať deti a zvieratá spôsobom, aký sa ozaj vidí len zriedka, pod 4 nepôjdem. Pár vecí by som možno doladil, možno v koncovke v budove školy mohol týpek nájsť tú sekeru a poriadne sa rozparádiť... ale aj tak, fajn horor, ktorý si určite fanúšikov nájde. ()

Galerie (15)

Související novinky

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

56. MFF fantastických filmů v Sitgesu

14.10.2023

V posledních deseti dnech probíhal ve slunném katalánském Sitgesu 56. ročník Mezinárodního festivalu fantastických filmů. Kulturní svátek zahrnující zástupce zejména žánru hororu, thrilleru, fantasy… (více)

Reklama

Reklama