Reklama

Reklama

Slayers - Lina, postrach banditů

(seriál)
  • Japonsko Slayers (více)
Japonsko, (1995–2009), 43 h 20 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hadžime Kanzaka (kniha)

Hrají:

Megumi Hajašibara, Jasunori Macumoto, Bin Šimada, Takehito Kojasu, Džúróta Kosugi, Hiroši Janaka, Daisuke Góri, Masato Hirano, Minoru Inaba (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(104)

Obsahy(1)

The Slayers je japonský akčný komediálny seriál, ktorý rozpráva príbeh putujúcej čarodejnice a lovkyne banditov, mladej Liny Inverse, a jej partnera, šermiara Gourryho Gabrieva. Dvojica musí bojovať proti temnému pánovi a jeho sluhovi. Na svojich cestách stretávajú nielen spojencov, ale aj nepriateľov. (Carol Pifková)

Recenze uživatele Subjektiv k tomuto seriálu (2)

Slayers - Revoluce (2008) (S04) 

Popravdě řečeno, jméno Slayers Ressurection by se k této sérii hodilo mnohem lépe, než Slayers Revolution. Ono totiž o žádnou revoluci nejde, prostě byla vzkříšena legenda. Vzkříšena důstojně, pokud jde takový přívlastek k seriálu, v němž vystupuje vzteklá, chamtivá a žravá čarodějka Lina Inverse, na hlavu padlý šermíř Goury či dobrem posedlá princezna Amelia, vůbec přiřadit. Na své si přijdou i fandové Xellose, Zelgadise a Sylphiel. Jen ta kozatá Naga mi tam osobně trochu chybí... Seriál se nese v původním střeleném duchu, příběh není bůhvíjaký, humor často těží ze stále stejných věcí, ale my, fandové Slayers, to tak prostě máme rádi. Navíc Megumi Hayashibara podala fenomenální výkon a tak z každé slabiky, kterou Lina vypustí z úst, je cítit obrovské nadšení... Škoda jen, že ke konci se seriálem rozlézá nezvané zvážnění. ()

Slayers Evolution-R (2009) (S05) 

V dokončení příběhu ze Slayers Revolution, jak říká Genryuusai, vtipy v mnoha chvílích skutečně chybí. Ovšem mně tuto ztrátu vynahradil díl parodující telenovely. Navíc se dozvíme něco málo nového ze Zelgadisova a Rezova příběhu. Osobně mě nejvíc mrzí, jak chabě scénář naložil se Zuumou. Slabé ****. ()

Reklama

Reklama