Reklama

Reklama

The City of the Dead

  • Austrálie The City of the Dead (více)
Trailer 1

Mladá studentka se vydává do zapomenutého městečka, aby zde detailně prozkoumala dějiny upalování čarodějnic. Zanedlouho se však její fascinace starodávným místem mění v noční můru. Historie je zde totiž ještě živější, než se na první pohled zdá. Horor byl natočen roku 1960, stejně jako PSYCHO, s nímž má společnou řadu prvků. (bebsie)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (47)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Rok 1692 - Elizabeth Selwynová, obviněná z čarodějnictví, je vedena na hranici. Když vyšlehnou plameny, přivolává za pomoci Lucifera na celé městečko kletbu. Střih. Nan Barlowová, studentka, se vydává do onoho zapadlého městečka v Nové Anglii, aby zkoumala tamější příběhy a legendy točící se právě okolo čarodějnictví. Jede tam na doporučení svého profesora (Ch. Lee) a netuší, že její osud je zpečetěn. Půvabná Venetia Stevensonová totiž přijíždí do samotného pekla. Skvělá černobílá kamera, temná hudba (ale jen v jistých momentech), nekonečné závěsy mlhy, hřbitov a podzemní svatyně. A k tomu démonická Patricia Jesselová! Ukázkový gotický horor s báječnou atmosférou připomene Masku démona i pozdější Karneval duší (1962). Žánrová klasika pro fanoušky gotiky. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Nenechajte sa odradiť malátne nudným názvom. Moxeyho film je totižto malým zázrakom-prekvapením, poukazujúcim najma na silné štylistické stránky britského horroru. Kulisy mysteriózneho mestečka, pripomínajce dôslednú vizualizáciu nasilnejších pasáži Lovecraftových románov a vynaliezavé montážne riešenia vytvárajú na pôdoryse šablónovitého naratívu koherentné, štylisticky príťažlivé mikrouniverzum s charizmou klasiky zapadnutej niekde v najzadnejšej poličke antikvariátu. The City of the Dead je maximálne funkčný, štylisticky vyspelý archaizmus, hrdo poukazujúci na očarujúcu silu poetiky B-čkovej produkcie. ()

Reklama

Javert 

všechny recenze uživatele

Čarodějnický oldschool horor, který stojí primárně na Christopheru Lee, jenž i přes to málo prostoru, co dostává, vyzařuje zvláštní temné vlny i skrz obrazovku. Ty spolu s všudypřítomnou umělou mlhou a ponurými kulisami amerického městečka plného opravdu velice divných lidí vytváří nezapomenutelnou a velice hutnou atmosféru. Dle mého skromného názoru je Horror Hotel/The City of the Dead atmosféričtějším a zábavnějším filmem než tolik vychvalované Haunting. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Černobílá kamera, tajemná atmosféra, HODNĚ umělé mlhy, Christopher Lee v jedné z vedlejších rolí a téma čarodějnictví - tak toto všechno zavánělo povedeným a zábavným šedesátkovým hororem, nicméně to byl perfektní závěr, který to pro mě vytáhl na plný počet hvězdiček. __ Srovnání s Psychem se díky podobnému schématu příběhu a stejnému roku natočení sice trochu nabízí, ale zatímco Hitchcockův film byl pro mě z uzívání nudný, bez atmosféry a s absencí sympatických herců, tento britský majstrštyk nenudil, atmosféru měl více než dokonalou a herci byli taky dobrý. ___ Některé lehce spoilerující záběry z tohoto filmu byly použity ve videoklipu skupiny Iron Maiden - Bring Your Daughter ... To The Slaughter. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Podařený horor ze staré anglické školy, kde se místo explicitního násilí a vybíjení omladiny sází na pomalu budovanou atmosféru pomocí klasických ingrediencí: spousta mlhy, nevraživě se tvářící obyvatele středověce vypadajícího městečka, tajemné zvuky a upřené pohledy za doprovodu náležitě strašidelné hudby. Velmi kvalitní a bohužel podle počtu místních hodnocení málo známý kousek, který rozhodně stojí za vidění. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (2)

  • Záběry z filmu použila ve svém videoklipu také kapela King Diamond ve skladbě "Sleepless Nights". (Flaxik)
  • Části filmu použili Iron Maiden v klipu k písničce "Bring Your Daughter to the Slaughter". (V4nd4l)

Reklama

Reklama