Obsahy(1)
Přívětivý region v srdci země galského kohouta vyhlášený dobrým jídlem i nádhernou přírodou... Oblast Auvergne nabízí jedinečné kulturní dědictví, ale zároveň dokáže oslovit chuťové pohárky, protože umí dokonale využít své kulinářské poklady. Navzdory tuhým zimám je to kraj proslulý pastevectvím a skýtající přístřeší mnoha živočišným druhům. Návštěvníci obdivují i nádhernou krajinu regionu. Mezi údolími, náhorními plošinami a historickými městy se Auvergne neustále mění a hraje si se světlem a vodou. (Česká televize)
(více)Recenze (2)
Byl jsem zde letos v létě na workcampu ve středověké vesnici Allegre pod sopkou vyhaslou před 790 tisíci lety. Sjížděli jsme krásnou říčku (firma u řeky pronajímá lodě). Oblast je to překrásná a doporučuji návštěvu například vlakem na jih z Clermond-Ferrandu kam jezdí z Čech Flixbusy. Dokument začíná v nejvyšších partiích Auvergne. Dozvíte se zajímavosti z místních vesnic, které působí, jakoby v nich nikdo nevydlel. Krávy mají v mase tuk bílý, protože jsou krmeni senem a ne siláží. ()
Zajímavý kraj. Uchvátily mě především zimní záběry. ()