Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace slavného románu R. L. Stevensona o hledání pokladu, který na ostrově v Karibiku ukryl slavný pirát Flint. Příběh vypráví Jim Hawkins, který se jako dospívající chlapec zúčastnil výpravy za pokladem. Do hostince jeho matky se totiž nastěhoval bývalý Flintův kumpán Billy Bones, který měl mapu k pirátskému pokladu. Po jeho smrti se mapa dostane k Jimovi, který ji předá vlivným přátelům baronu Trelawneymu a dr. Liveseyovi. Ti zorganizují cestu za pokladem, do jejich posádky se však dostane několik bývalých Flintových pirátů v čele s jednonohým Johnem Silverem. Ten trpělivě čeká na příležitost, aby se sám zmocnil pokladu. (TV Nova)

(více)

Recenze (112)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodová verze legendární knihy od R.L. Stevensona, nějak takhle jsem si to při jejím nedávném čtení představoval- od představitelů hlavních rolí (Bale je správně nadšenej, Heston zas správně špinavej, o Slepém Pewovi Christophera Lee ani nemluvím), výborné in/exteriéry (na TV film až neskutečná výprava), úžasná hudba od Chieftains, až po krásnou Hispaniolu. Režisér se držel předlohy a dal tomu tolik ze svého, jak to má být. A výborný dabing už je jen ta čerešnika na torte. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je to nejlepší zfilmování Ostrova pokladů, co jsem viděl. Dost věrně se drží předlohy, má nádhernou hudbu od The Chieftains a C. Heston jako Dlouhý Honza je opravdu vtipný, okouzlující a zákeřný darebák, jak si ho našinec představoval. Na to, že se jedná o TV film, je to obdivuhodně zdařilý filmeček. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Kým nespočítateľné filmové adaptácie románov Shelleyovej (Frankenstein), Burroughsa (Tarzan) a Stokera (Dracula) ma pravdupovediac miestami už otravujú, na enté verzie Doyleovho Psa baskervillského a Stevensonovho Ostrova pokladov sa budem tešiť do konca života. Verzia z konca 80. rokov a s malým Christianom Baleom (RÍŠA SLNKA) a Charltonom Hestonom (snímku režíroval jeho syn) alias Dlhým Johnom Silverom (v podporných rolách zahliadnete ikony ako Christopher Lee a Oliver Reed) patrí k tým výraznejším. Pôsobí príjemne vážne, má kvalitnú chlapčenskú atmosféru neuveriteľného dobrodružstva (vzbura na lodi, ostrovy nezakreslené na oficiálnych mapách, bájny poklad, piráti), trvá veľmi príjemných 132 minút a je výpravná, ako sa na historické námorné dobrodružstvo patrí. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Zcela řemeslně nezvládnuté dobrodružné vyprávění, kterému chybí snad úplně vše. Je zde skutečně evidentní televizní výprava, zbytečné zdlouhavé ekecané scény, nesmyslné zvraty a hlavně ubohý děj. Oproto třeba Ostrovu hrdlořezů je to ubohé dílko. A nezachrání to ani Charlton Heston v poněkud přehrávající roli kapitána Silvera. ()

amim 

všechny recenze uživatele

Na rovinu nejlepší pirátský film, který jsem kdy v životě viděl. Možná ze mě mluví trochu nostalgie, neb jsem Ostrov pokladů poprvé viděl v pěti letech, ale to vůbec nevadí. Kromě skvělého v té době mnou ještě neznámého Christiana Balea, nezapomenutelného Hestona v roli charakterního Johna Silvera, skvělou hudbu a pirátské prostředí, hovoří pro film i fakt, že se jedna o snímek, který se snad nejvíc ze všech mou viděných filmů drží předlohy. Jedním slovem brilantní a scény jako např. "Vypadá to, že ti zvlhnul prach Jimme" nebo "Huntere! Zadovku" se mi v paměti udrželi i 10 let od prvního zhlédnutí. Zapomeňte na chabé Piráty z Karibiku. Takhle má vypadat správný pirátský film! ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Loď Hispaniola, bola v skutočnosti replikou lode H.M.S. Bounty, dnes už neexistujúcej lode, ktorá bola vyrobená pre potreby filmu Vzbura na Bounty. (MikaelSVK)
  • Snímek je natočen na motivy knihy "Poklad na ostrově" od Roberta Louisa Stevensona z roku 1883. (StrYke)

Reklama

Reklama