Reklama

Reklama

The Vengeance of Fu Manchu

  • Západní Německo Die Rache des Dr. Fu Man Chu (více)
Trailer

Obsahy(1)

Třetí pokračování koprodukční série z šedesátých let o zločinci Fu Manchu, hlavní postavě novel britského autora Saxe Rohmera. Christopher Lee v roli muže s dominantními kníry, jehož touha ovládnout celý svět nezná hranic a nezastaví se ani před smrtí nevinných.

Tentokrát se ocitáme v čínské provincii Gansu, kam Fu Manchu soustředil své síly a pozval největší zločince planety, aby jim nabídl společný postup a vůdcovství při ovládnutí lidstva. Jeho ďábelský plán se začíná rozvíjet v Londýně, kde komisař Nayland Smith odsouzený za vraždu své asistentky končí na popravišti. Svět ovšem neví, že skutečný komisař je v tu chvíli na cestě do Fu Manchuova paláce jako zajatec. V podzemní vězeňské kobce se shledává s uneseným plastickým chirurgem Liebersonem, jenž na příkaz Fu Manchu produkuje dokonalé dvojníky. Nayland Smith dostává nabídku: přidat se k Fu Manchu, nebo zemřít. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (3)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Především dobrodružný díl ze série o proradném Fu Manchu se tentokrát odehrává hlavně v Číně. Vedle šikmookého Lee je zde ještě jeden zloduch - úlisný Rudy, kterého ztělesnil Horst Frank, představitel řady filmových padouchů. Ač se ve filmu vystřídá řada různých lokací - Londýn, Paříš, Šanghaj, moře, přístav, hory, palác Fu Manchu - tak se film poměrně dost táhne. Tam, kde byly bondovky svižné a wallaceovky strašidelné, tam příběh lapá po dechu a malinký děs snad nažene jen rozpálené železo na dívčí kůži. Na druhou stranu mě potěšili známí herci, pěkná příroda (a mohlo jí být více) i starý Londýn. Takže slabé 3* dám. ()

Hyperbolic 

všechny recenze uživatele

Fu Manchu se svými všemocnými kníry opět spřádá plán na ovládnutí světa, nyní však poněkud originálnější. Ukrýt se v Číně ve svém paláci, unést chirurga, donutit ho zplastikovat lidi do podoby šéfů policie různých států a nahradit je. Změna prostředí byla docela fajn, postavy také. Nejvíce mě dostal chlapík vydávající se za arcidobráka Naylanda Smithe, který byl výborně namaskovaný a to, jak celou dobu koukal a nemluvil. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejhorší díl série (zatím viděno po tento třetí díl). Absence napětí, komisař je tentokrát jen figurka (vyšetřování přebírá kolega z Hong Kongu) a jeho doběla napudrovaný dvojník s výrazem Frankensteina spíš pro smích. Postava gangstera Ruddyho Mosse je úplně zcestná a zbytečná (což naštěstí neplatí o jeho pěkné milence), a v posledních dvou minutách příběhu je vidět, že tvůrci (nebo snad spisovatel) neměli ani šajn, jak tuhle trapnou partii ukončit. Vůz s dynamitem náhodou postavený kousek od trůnu na dvoře plném pochodní je ukázkou filmařské bezradnosti. ()

Galerie (39)

Reklama

Reklama