Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný
  • Drama

Recenze (246)

plakát

Monstrum - Příběh Jeffreyho Dahmera (2022) (série) 

Jo, některé věci byly nejspíš dost poupravené či změněné k lepšímu obrazovkovému zážitku, jádro ale zůstává. Evan Peters zde podává jeden ze svých životnách výkonů a běhá z něj mráz po zádech.

plakát

Godzilla x Kong: Nové impérium (2024) 

Silný příspěvek do Monsterverse. Tvůrci konečně pochopili (podobně jako v sérii Transformers), že když jdete na film o obrovských vše-ničících mega-naštvaných monstrech (cool robotech měnících se ve vozidla), tak nechcete 80% filmu řešit trable lidských sidekicků. Chcete akci, destrukci, souboje behemotů a epické vizuály. New Empire se zaměřuje hlavně na Konga, jeho screen-time tvoří podstatnou část stopáže filmu a je to fakt super. Zaměřujeme se na jeho silné stránky (souboj s vodním hadem za mě asi top co se vizuálu týče) ale taky na jeho slabé stránky. Fakt ho litujete, protože krom toho, že nemá rodinu, dostává bídu ze všech stran. Vydává se tedy hledat svůj druh a najde jednoho uber-roztomilého 20ti metrového drobka, který se sice ze začátku nechová moc vzorně, ale potom si s Kongem přirostou k srdci a je to super duo. Godzilla bojuje, spí, ničí elektrárny, spí a pak ještě sbírá jakousi elektromagnetickou energii v moři. Pak se evolvne v purple Godzillu a je nachystaná bojovat s dávným nepřítelem - Skarem. Pěknej zmetek, už od pohledu, naštěstí se mu ale pak dostane vlastní ledové medicíny. Lidské postavy super, hlavně Dan Stevens vážně výborný. Budu tiše doufat v další a další díly.

plakát

Kam zmizela Madeleine McCann? (2019) (seriál) 

Smutný příběh plný selhání, spousta pádných argumentů i obvinění, z celé série mi ale jen vyplývá, že zkrátka nikdo nic neví. Snad se rodina někdy pravdu dozví.

plakát

Oscar 2024 (2024) (pořad) 

Poprvé jsem se díval na ceremonii živě a poprvé byli předpokládaní favorité filmy, které jsem viděl. Večer se mi zdál dobře moderovaný, acceptance speeches výborné a všem oceněným to moc přeju.

plakát

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích (2004) 

Potrhlá Bridget a její vztahové peripetie podruhé, podobně ale přesto trošku jinak. Za mě lepší než první díl, protože je to takové více feel-good. Renée zde hází opravdu parádní grimasy a Hugh i Colin hrají taky suprově.

plakát

Hannibal (2001) 

Trošku roztahané, ale výborný Anthony a Gary jako Mason Verger to zachraňovali. Z původní trojice filmů s Anthonym ale jednoznačně nejslabší, seriálová adaptace se mi líbila mnohem více.

plakát

Kokain (2001) 

To, že je film podle skutečných událostí a dokonce se objeví i Pablito, jsem upřímně nečekal a byl jsem příjemně překvapen. Johnny ve své top éře (což je vlastně po většinu života) září, každou větu mu věříte a ikdyž dělá jedno špatné rozhodnutí za druhým, tak mu fandíte. I zbytek herců byl vážně dobrý, Paul Reubens v (ne)zvyklé roli exceloval. Konec byl plný bolesti, ale vzhledem k tématu se to dalo čekat.

plakát

Zlý americký sen (2024) (seriál) 

Gone Girl v reálu, anebo vlastně ne? Celý příběh se zdál od začátku přitažený za vlasy, po rozřešení to však dává smysl a je mi líto, té události a taky toho, že páru nikdo nevěřil. Ještěže tam kromě nic neřešících vyšetřovatelů byla i ta policistka, a únosce se dostal za mříže.

plakát

Night Stalker: Hon na sériového vraha (2021) (seriál) 

Brutální dokument o lidské bestii, která byla vypočítavá a nevybírala si. Stylem to je dokument, kompozicí však zlý krimi thriller, kde s postupně ubíhajícím časem, přibývá obětí, ale stopa vraha je blíž a blíž. Vyšetřovatelé odvedli poctivou detektivní práci a po právu jsou na to pyšní. To, že byl Night Stalker nakonec dopaden těmi samými lidmi z města, které několik měsíců děsil svým terorem, byla velká satisfakce.