Reklama

Reklama

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích

  • Velká Británie Bridget Jones: The Edge of Reason (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bridget je ze vztahu s dokonalým gentlemanem Markem Darcym nadšená a stále nemůže uvěřit, že konečně našla lásku a přestala být „single“. Mark je uznalý, ohleduplný a tolerantní. Jakmile se ale na scéně objeví Markova nová asistentka Rebecca, Bridgetiny růžové obláčky, na kterých se až dosud vznášela, náhle zešednou. Stále častější záchvaty sebepodceňování začnou negativně ovlivňovat jejich vzájemnou lásku. Podlehne zoufalství a hnána „dobrými radami“ svých přátel se s Markem nečekaně rozchází. Bridget se sice trápí, ale v práci se jí daří a dostává nabídku spolupracovat s bývalým šéfem, záletným ex-přítelem Danielem. Letí s ním do Thajska natáčet reportáž. Znovu zažije spoustu komických nedorozumění a trapných chvil, které se mohou stát jenom jí. Při zpáteční cestě je na letišti obviněna z pašování drog, její šance na propuštění z vězení jsou pramalé, ale naštěstí je tu ještě Mark Darcy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

Ai.ma 

všechny recenze uživatele

Příjemně jsme se BAVIL. Nutno podotknout, že Renée Zellweger má silný komediální talent, který dokáže prodat,ostatně tato role ji padla jako ulitá. Všechny tři hlavní postavy mají překrásně vystavěné charaktery, ovšem v poslední třetině film začne z ničeho nic klopýtat, především epizodka v thajském vězení mi tam příliš neštymovala. Každopádně zůstává faktem, že to byl roztomilý výlet do romantických vod. Ač se etudy a gagy můžou zdát provařené a nijaké, ve finále působí velmi příjemně. 7/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dvojka výrazně slabší než úspěšná jednička. Scénáristé se celou dobu snaží jen Bridget zesměšňovat a podotýkám, že zcela katastrofálním a nevtipným způsobem. K tomu všemu ji vykreslí jako nesympatickou tlustou stíhačku a divákovi je celkem protivná. První polovinu filmu jsem se vyložině nudil a tak ji považuji za zbytečnou. Naštěstí zhruba někde kolem počátku cesty do Thajska nastane zlom a příběh začíná být zajímavým až k bodu kdy závěrečných 20 minut vykoupí neotřelý a nudný začátek filmu. Přestože jsme se vlastně dějově nikam vzhledem k jedničce a stále se v příběhu nachází mnoho klišé, tak závěr docela fungoval a tak hodnotím 60% ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď sa zamyslíte nad dejom pokračovania úspešnej jedničky, uvedomíte si, že je vlastne skoro jej remakom a v podstate je úplne zbytočný. Ale nevadí, veď ak skončí rozprávka happy endom typu "a žili šťastne až do smrti", je jasné, že zabrdávanie do tohto obdobia nemôže robiť dobrotu (česť výnimkám, ako Shrek 2). Problém je ale inde. Tam, kde v situáciách, do ktorých sa Bridget dostáva, dochádza v iných filmoch k dramatickým situáciám, v tomto filme naopak prichádza na rad crazy komédia, urážajúca vkus diváka a poukazujúca na to, že Bridget je jednoduchá pipka, o ktorú by chlapi, ktorú tu o ňu bojujú, v živote nezavadili. Dobrá miera komediálneho vkusu bola prekročená celkovo trikrát a preto nemôžem o takto nevyrovnanom filme povedať ani to, že sa mi celkom páčil. Reálne situácie zo života striedajú situácie ako z crazy komédií, tam, kde by Bridget dostala padáka, postupuje na kariérnom rebríčku, atď. Trojka už nevznikla a je to iba dobre. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Mojou špecialitkou bolo, že hodnotím tento film v čase, kedy som nemal možnosť zhliadnuť prvý diel o BJ. Podľa môjho názoru sa jedná o priemernú komédiu, kde však stojí za to vidieť, herecké podanie Renée Zellweger, ktorá bola úchvatná v tom, ako stvárniť priblblú, zakomplexovanú novinárku. Pohyby , chôdza a napokon i grimasy boli zahraté na jednotku. Scénaristicky to trošku nedopracované, asi z pohľadu toho, že jednotka bola komerčne úspešná a s receptom : toč dvojku dokiaľ je čas a môžeš sa na tom nabaliť. Niektoré gagy boli úsmevné, ale , bohužiaľ, dali sa spočítať na prstoch jednej ruky. A scéna z lyžovačky mi pripadala, ako z dielne chabých crazy výtvorov Jima Carreyho. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

V posledních letech mám ze všech sequelů stejný pocit - chutnají solidně, ale nenasytí mě. Autorským imperativem číslo jedna se stalo o nic nového se nepokoušet, s postavami radši moc nehýbat, jen svědomitě obkreslovat danou šablonu a snažit se nikde nepřetáhnout. Jediný rozdíl je, že se víc přitlačí na tužku. Takže jestliže byla Bridget Jonesová v prvním filmu mírné trdlo, s jakým můžete sympatizovat, ve druhém filmu zmutovala v nesvéprávného šaška v těsné sukni. Scházejí jen rolničky. Mark Darcy z prvního filmu byl typický Angličan - nesmělý, odměřený, přiměřeně konzervativní a nervózní z vlastních rozpaků. Ve dvojce je to fašistické pravičácké prase, jakému by slušný člověk ani nepodal ruku. V životaschopnost vztahu těch dvou nemůže věřit ani ten nejromantičtěší jedinec, zvlášť když Zellwegerová po opětném ztloustnutí zestárla a vypadá jako Firthova matka. Většina recenzentů přisoudila chyby už knize, ale to je jen důkaz, že ji nečetli. Druhá kniha je sice o něco slabší než první, ale spíš v rozdílné zábavnosti situací, charaktery zůstávají úplně stejné a o patřičné napětí se stará hlavně nová postava Rebeccy. Ta je ve filmu ÚPLNĚ jiná a řekl bych, že skoro zbytečná. Ani hudební podkres, který v prvním filmu vtipně suploval Bridgetiny pocity a autorské vyprávění, tentokrát není tak funkční. Abych to shrnul - pobavíte se, ale od hlavní dvojice budete mít větší odstup a nepřekvapilo by mě, kdybyste nejsympatičtější postavou shledali Daniela Cleavera. 60% ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • Severoamerické tržby dosáhly 40,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 265,1 mil. (NIRO)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu zhruba 40 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Když je Bridget (Renée Zellweger) v Thajsku v moři pod vlivem drog, přichází Daniel (Hugh Grant) s kalhotami mokrými do půli lýtek. Hned v dalším záběru je má však mokré jen kolem kotníků... načež jsou opět mokré až po lýtka. (Mr.Hudson)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama