Reklama

Reklama

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích

  • Velká Británie Bridget Jones: The Edge of Reason (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bridget je ze vztahu s dokonalým gentlemanem Markem Darcym nadšená a stále nemůže uvěřit, že konečně našla lásku a přestala být „single“. Mark je uznalý, ohleduplný a tolerantní. Jakmile se ale na scéně objeví Markova nová asistentka Rebecca, Bridgetiny růžové obláčky, na kterých se až dosud vznášela, náhle zešednou. Stále častější záchvaty sebepodceňování začnou negativně ovlivňovat jejich vzájemnou lásku. Podlehne zoufalství a hnána „dobrými radami“ svých přátel se s Markem nečekaně rozchází. Bridget se sice trápí, ale v práci se jí daří a dostává nabídku spolupracovat s bývalým šéfem, záletným ex-přítelem Danielem. Letí s ním do Thajska natáčet reportáž. Znovu zažije spoustu komických nedorozumění a trapných chvil, které se mohou stát jenom jí. Při zpáteční cestě je na letišti obviněna z pašování drog, její šance na propuštění z vězení jsou pramalé, ale naštěstí je tu ještě Mark Darcy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

POMO 

všechny recenze uživatele

Úprimne sympatický rozjazd so skvelou Renée Zellweger a charizmatickým Colinom Firthom postupne preladí na scenáristicky zakopávajúcu situačnú grotesku s otravnou Renée Zellweger a odstrčeným Colinom Firthom. Celá druhá polovica filmu je iba nasilu a bez nápadu vyprodukované "niečo na predaj", čo nevie kam chce smerovať a v čo chce vyústiť. Keby bol takýto prvý diel, prešumel by bez povšimnutia ako priemerná romanca so Sandrou Bullock. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoct, ale Bridget mě stále baví. Jistě, po prvním díle to trochu ztrácí dech, ale to se bohužel stává. I tak mě Bridget skákající padákem, zatčená v Thajsku, žárlící na Markovu kolegyni nebo kupující si těhotenský test dohnala k záchvatům smíchu na celý barák. Příjemně jsem se bavila, navíc Renée s Colinem to prostě dohromady sluší a vůbec bych se nebránila třetímu dílu :-) ()

Reklama

Rex Mundi odpad!

všechny recenze uživatele

Ľudia moji, také utrpenie ako pri tomto filme som už dávno neprežila! V prvých piatich minútach by som s ohľadom na nenáročnosť témy dala BJ2 dve hviezdičky, ale veľmi rýchlo ma začali zasahovať negatívne šoky, ktoré sa už do konca nezastavili (a boli len asi 4x za film prerušené naozaj vtipnou hláškou). Len v prvých 20 minútach som mala tú česť počuť niekoľko takých „perál“, že som len neveriacky zízala. Po ďalších 10 minútach som prekonala rekord v počte výkrikov „Ó, bože!“ na film. A to bolo predo mnou ešte ďalších 78 minút... Pri tých najpríšernejších scénach som si myslela, že horšie to už nemôže byť - ale bolo! Nejde len o to, že Bridget je nemožná hlupaňa, čo chodí ako kačica, neustále sa šklebí, robí pravý opak toho, čo si myslí, poserie čo sa dá, správa sa ako mentálne postihnutá puberťáčka a s rozumom v koncoch je preto, že žiadny nemá! Ide o to, že celková úroveň tohto filmu je tak hlboko, že by som musela hrabať v zemi, aby som sa k nej dokázala dostať a pobaviť sa! Do kategórie „po tridsiatke“ mám ešte zopár rokov, ale na tom, že ma niekto degraduje na idiota, čo sa pobaví alebo dokonca zožerie takýto neskutočný blábol, nevidím nič vtipné ani zábavné. Toto pokračovanie celkom slušnej romantickej komédie je skvelou ukážkou, ako to dopadne, keď sa píše scenár pre scenár a navyše ho vymyslí banda neoriginálnych blbcov! Príbeh je v podstate ten istý ako v jednotke, nepriniesol nič nové (až na to, že Bridgetine túžby sa z „nájsť chlapa“ presunú do roviny „dostať chlapa do chomúta“), iba je všetko prehnanejšie, postavy sú hlúpejšie, dobrodružstvá neuveriteľnejšie, jednotlivé udalosti sú polepené tým najlacnejším lepidlom a situácie sú účelové. Jediná trochu šarmantná a vtipná postava je Daniel (Hugh Grant), ale ani on nedokázal zlepšiť celkovú bilanciu. Tých niekoľko fajn fórkov stojí za pol hviezdičky, ale zďaleka nezachráni moje zdesenie. Toto je najhorší film, aký som tento rok videla! (2005) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dvojka výrazně slabší než úspěšná jednička. Scénáristé se celou dobu snaží jen Bridget zesměšňovat a podotýkám, že zcela katastrofálním a nevtipným způsobem. K tomu všemu ji vykreslí jako nesympatickou tlustou stíhačku a divákovi je celkem protivná. První polovinu filmu jsem se vyložině nudil a tak ji považuji za zbytečnou. Naštěstí zhruba někde kolem počátku cesty do Thajska nastane zlom a příběh začíná být zajímavým až k bodu kdy závěrečných 20 minut vykoupí neotřelý a nudný začátek filmu. Přestože jsme se vlastně dějově nikam vzhledem k jedničce a stále se v příběhu nachází mnoho klišé, tak závěr docela fungoval a tak hodnotím 60% ()

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které člověka prostě jen nebaví a pak jsou filmy, kde člověka sere každičká sekunda a tohle utrpení mu připadá dlouhé, jako celý věk vesmíru. Na druhý díl této ukrutné píčoviny s nejhnusnější a nejotravnější píčou v hlavní roli, která kdy brázdila filmová plátna bych se nikdy dobrovolně nepodíval. Bohužel jsem se z mladistvé nerozvážnosti zúčastnil filmové výzvy, kde mi zlomyslná, do té doby jsem si myslel, že kamaráda, vymyslela jeden z úkolů nazvaný právě "film, na který bych se nikdy dobrovolně nepodíval". Vedle pokračování píčoviny pro mentálně narušené puberťáky Divergence, bylo právě putování této tlusté svině jedinou volbou. Romantické komedie bytostně nenávidím a počet těch povedených, bych spočítal s rezervou na prstech svých krásných rukou. Tento pokus o komedii byl krajně nezdařený především co se týče naprosto dementního a nudného děje a ke všemu byla do hlavní role obsazena totální píča, který byla naprostým ztělesněním oblíbeného křížovkářského oříšku - zbytečný obal kolem vaginy na 4 (žena). Znáte ten pocit, kdy potkáte člověka, na kterém vás sere úplně všechno? Sere vás, jak vypadá, jak se chová, jak se tváří, jeho otravná gesta, zvyky, odporná vlezlost, absence humoru i jeho samotná existence. Já tento pocit neznal, dokud jedna jakási emancipovaná píča (Helen Fielding) nepřivedla k životu nejotravnější píču, jakou si svět dovede představit. Další píče tuhle píču potom přenesly na filmová plátna, kde nebylo možné najít osobu s více vysírajícím ksichtem, než má chuděra a nešťastnice Renée Zellweger, aby mohly tlusté, hnusné a blbé krávy (raději zdůrazňuji, že do této skupiny nepatří krásné štíhlé blondýnky a ostatní mé oblíbenkyně) u televizí hledat útěchu v tom, že po světě stále chodí někdo, kdo je ještě žalostnější případ než ony a přesto je magnetem na více než obstojné muže. Tohle prostě není dobré ani jako vtip. Postavy jsou napsané tak, že jejich chování a vystupování naprosto nedává smysl a je v totální rozporu se vším, čeho jsem si tam venku, kde to nazýváme realitou, za svůj život všiml. Tohle je prostě výplod nemocné a nikým nechtěné píče a najdou se v tom snad jen podobně nešťastné případ. A teď si představte, že máte s takovou píčou strávit v jedné uzavřené místnosti 108 minut a musíte se na sebe stále dívat. Připadal jsem si, jako by ze mě byla po celou stopáž za plného vědomí stahována kůže, někdo se mi rákosem drbal pod nehty a análně mě obtěžovala tlupa negrů. Asi po 25 minutách jsem to už nevydržel a rozhodl si utrpení zkrátit. S veškerým sebezapřením a využitím všech zbytků sil jsem film dosledoval dvojnásobnou rychlostí, což utrpení nerozmělnilo, jen hu udělalo kratším a díky tomu ostatně stále chodím mezi živými. Totální dno kinematografie, které se svojí debilitou blíží snad i té pseudo vztahové poradně toho nechutného plešatého buzeranta na Barrandově. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • Jméno herce Colina Firtha (Mark Darcy) se objevuje již v románu, protože z něj Helen Fielding učinila jednu z postav, se kterými Bridget (Renée Zellweger) dělá rozhovory. Tehdy samořejmě ještě nevěděla, že se Firth objeví ve filmové adaptaci. (imro)
  • Ve filmu se měl původně objevit i George Clooney, který by ztvárnil sám sebe. (Dlee)
  • Při rvačce ve fontáně má Daniel (Hugh Grant) na košili nejdříve rozepnuté tři horní knoflíky, ale o záběr později už jen dva. (Mr.Hudson)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama