Reklama

Reklama

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích

  • Velká Británie Bridget Jones: The Edge of Reason (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bridget je ze vztahu s dokonalým gentlemanem Markem Darcym nadšená a stále nemůže uvěřit, že konečně našla lásku a přestala být „single“. Mark je uznalý, ohleduplný a tolerantní. Jakmile se ale na scéně objeví Markova nová asistentka Rebecca, Bridgetiny růžové obláčky, na kterých se až dosud vznášela, náhle zešednou. Stále častější záchvaty sebepodceňování začnou negativně ovlivňovat jejich vzájemnou lásku. Podlehne zoufalství a hnána „dobrými radami“ svých přátel se s Markem nečekaně rozchází. Bridget se sice trápí, ale v práci se jí daří a dostává nabídku spolupracovat s bývalým šéfem, záletným ex-přítelem Danielem. Letí s ním do Thajska natáčet reportáž. Znovu zažije spoustu komických nedorozumění a trapných chvil, které se mohou stát jenom jí. Při zpáteční cestě je na letišti obviněna z pašování drog, její šance na propuštění z vězení jsou pramalé, ale naštěstí je tu ještě Mark Darcy... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jedničky takový nemastný, neslaný film, což má původ už ve slabé knižní předloze Helen Fieldingové. Darcy je ze začátku až nemožně dokonalý, Hugh Grant jako Daniel pořád funguje, nakonec i ta Bridget se až tolik neliší od prvního dílu. Jenže celý příběh (už tak dost hloupý - vlastně jen vaří z oleje a nic podstatného se nedozvíme) je podpořen ještě hloupější a doslovnější reži. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Dvojka výrazně slabší než úspěšná jednička. Scénáristé se celou dobu snaží jen Bridget zesměšňovat a podotýkám, že zcela katastrofálním a nevtipným způsobem. K tomu všemu ji vykreslí jako nesympatickou tlustou stíhačku a divákovi je celkem protivná. První polovinu filmu jsem se vyložině nudil a tak ji považuji za zbytečnou. Naštěstí zhruba někde kolem počátku cesty do Thajska nastane zlom a příběh začíná být zajímavým až k bodu kdy závěrečných 20 minut vykoupí neotřelý a nudný začátek filmu. Přestože jsme se vlastně dějově nikam vzhledem k jedničce a stále se v příběhu nachází mnoho klišé, tak závěr docela fungoval a tak hodnotím 60% ()

Reklama

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování deníkových záznamů s tlustou a nadrženou kuřačkou je mi mnohem sympatičtější než první část, která je v konečném účtování odporně bezkonfliktní a to hlavně díky morální jednoznačnosti a upřímné nezkaženosti hlavní hrdinky. Ve dvojce se nám z Bridget stala odporná „kráva“, která vlastně ani neví co chce (což je samozřejmě hrozně nereálné!) a tropí jednu hovadinu za druhou (jakbysmet!). Pokud se nad ní trochu zamyslíte, měla by vám být absolutně nesympatická, protože si vlastně šlape poštěstí a za celý film neudělá nic, čím by si získala váš obdiv. Díky bohu za to, už mám těch rádoby mrch, princezen a děvčat jasná hlava/srdce na správném místě až po krk! Jaké štěstí, že to celé tak obratně pracuje s kýčem, což dokumentuje zcela odporně cukrkandlová scéna ve vězení, která má stejně nereálný základ jako většina peripetií, respektive vyšlapaná cestička,jenž jim předchází. Odporně krásné a taková malá meziřádková revoluce, která je průměrně natočeným sledem epizod a přesto je v určitém úhlu pohledu bravurní mozaikou. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Reneé se dokázala vrátit do svojí role se stejným umem jako v prvním díle, ale bohužel musela se protrpět tentokrát průměrným scénářem. Ve filmu se sice objevují skvělé momenty, ale není jich moc navíc chybí lehkost a naprostý nadhled jedničky. Ale i tak jde v součtu o celkem nadprůměrnou komedii v Britském duchu. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Ale no ták, přátelé, že on kvůli vám nikdy nikdo nikoho nehodil do bazénu? Jistěže je Bridget blbá tak, že nebudu urážet tágo tím, že bych ho k ní přirovnávala, zvlášť když s tágem jsme si posledně tak prima pokecali o Heideggerovi a Husserlovi. Ale ne že by pohled na osobu, která je ještě omezenější a nepraktičtější kravka než já a přesto se kvůli ní chlapi (a nejen ti) můžou zbláznit, nebyl ještě víc osvěžující než pád do zmíněného bazénu, takže se tady nebudu ztrapňovat nářky, že film není ze života (a který je, eh?) a radši zdůrazním fakt, že v životě každé ženy nastane dříve nebo později chvíle, kdy si musí vybrat mezi Darcym a Cleaverem. Já jsem si vybrala masáž a pak bazén. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (19)

  • Během produkčních prací se piráti snažili získat kopii dokončovaného filmu. Nabízeli za ni celých 10 milionů amerických dolarů. (duklak2)
  • Za každý kilogram, který Renée Zellweger (Bridget) v rámci přípravy na film přibrala, inkasovala v přepočtu 2 miliony Kč. Jen přibíráním si tak přišla na 28 milionů korun. Celý honorář pak činil 429 milionů Kč. (M.B)
  • Podobně jako pro první film i pro pokračování přibrala Renée Zellweger (Bridget) 28 liber a velikost jejího oblečení stoupla z čísla 6 na 14. (imro)

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama