Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako jo, v tehdejší době ještě nebyly k mání odstíny šedi, a zamindrákovaným, stárnoucím a poněkud faldíkovým ženám bylo nutno prodat další pohádku o tom, že i když jste v podstatě pitomá kráva, bude o vás stát pohledný a bohatý muž na vrcholu kariéry a ještě se o vás popere s jedním dalším britským krasavcem. Kdyby aspoň z té postavy Bridget neudělali takovou hloupou nánu pitomou, která se celou dobu snaží být děsně chytrá, a přitom je jen blbá jak tágo. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Bridget aneb alter ego moderní průměrné ženy. Cíl: oslovit drtivou většinu žen. Prostředek: pandořina skříňka alias deníček ukrývající tajemství zkázy světa. K tomu věčný boj s faldíky v břišní oblasti aneb sisyfovská práce našich žen. Mise splněna, film oslovil. Teda abych upřesnil, mise splněna na 99%, to jedno procento, ta nepatrná vada na kráse, představuje např. uživatele salahadin, canakja či flanker.27, kupříkladu u nás tří se mise minula tím pravým ořechovým účinkem. ()

Reklama

Kass 

všechny recenze uživatele

Renée Zellweger je jako obtloustlá a bezradně zranitelná Bridget Jones naprosto k sežrání. Podobně Colin Firth představující dokonalého pana Darcyho a Hugh Grant, který je výtečně obsazený proti svému věčnému typu sympat'áků. Výborná britská komedie, kde jedna vtipná scéna střída druhou a do toho hrají skvělé, trefně vybrané písničky. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Miramax // Počet premietajúcich kín v USA: 2,547 // Otvárací Víkend USA: $10,733,933 // Filmu môžem vytknúť len pár vyslovene trápnych scén, pri ktorých som mal nutkanie vyhodiť svoju Full HD 3D plazmu von oknom. Inak je Bridget Jones's Diary príjemná a sympatická komédia, ktorá vykúzli úsmev na tvári. PS: Mám slabosť pre ženský britský prízvuk a modrú polievku. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Mierne nadpriemerná komédia, ktorá stavia na one-man , teda one-woman show Renée Zellweger. Niektoré jej úškrny a iné mimické pohyby boli geniálne a zistil som, že som sa naviac smial na jej "priblblých" výrazoch tváre. Hugh Grant opäť nevystúpil zo svojho tieňa (inak ja ho neznášam) a rozdiel oproti iným mileneckým rolám, bol v tomto filme grobian s pričastým výskytom slovného "fuck". ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Ve scéně, kdy je Bridget (Renée Zellweger) na předávání cen Kafkova motocyklu a uvidí Marka (Colin Firth), jde za ním. Ve chvíli, kdy je na ni záběr zezadu, má přibližně čtvrt sklenice šampusu. Když je však záběr zepředu, je sklenice plná. (Mr.Hudson)
  • Kvůli velkým váhovým výkyvům byla Renée Zellweger (Bridget Jones) bulvárem označena za mentální anorektičku či osobu, která se chronicky přejídá. Vše však bylo spojeno jen s přípravou na roli ve filmu. (LoLaa)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama