Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Denník Bridget Jonesovej je vynikajúca romantická komédia, na ktorú by som sa mohol pozerať stále, nielen kvôli skvelému humoru, ale tiež kvôli deju, ktorý je zaujímavý hlavne tým, aký je dnešný. Film je aj o dnešných ženách. Naozaj stojí za zhliadnutie, a nielen raz. I keď som muž, nezdalo sa mi to nechutne sladké ani nič podobné, dokonca sa mi strašne veľmi páčila scéna na konci pri padajúcom snehu a pouličnom osvetlení. Dokonca sa mi film páči tak veľmi, že by som si ho hneď dal aj do topky, keby mi zostalo miesto. Proste netradičné a kúzelné, k čomu nemalou mierou prispieva nezameniteľné čaro Renée Zellweger, ktorú mám veľmi rád, a ďalšie obsadenie je tiež skvelé. Kto má rád britský humor, ten by si tento bombónik nemal nechať ujsť. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nuž tedy, čekal jsem to mnohem horší a zuby nehty jsem se tomu bránil, ostatně jako každému supermegaobrovskypopulárnímu hitu, o jehož kvalitách jsem se už dříve nepřesvědčil třeba jako čtenář. Takže chápete, že LOTR jsem očekával dychtivěji a nadšeněji než fanoušci Britney Fpearfové její Best Of album, které z titulu jejích skutečně hudebně vyzrálých 23 let věku musí znamenat skutečně hodnotný průřez její ještě hodnotnější kariérou:)) Ale k věci – mediální masáž coververzovou „hitovkou“ od ex Špajz Girl Geri Halliwell mě k DBJ taky nijak nelákala, a to jak si kráska Renée kvůli tomuhle filmu zničila figuru mě skoro dorazilo...ale přišla slabá chvilka a TV N@va to nakopla do vysílání jednoho podivného sobotního večera, takže proč ne...a světe div se, bylo to celkem fajn:) Bod za super záporáky a klaďase, včetně rodičů:) A za gentlemanský pěstní souboj:)) Ale o tom to vlastně být nemá, že ano...je to o tom, že takhle taky můžete skončit, dámy, a žádný Mark Darcy nepřijde, to je jen falešná naděje pro ty co jsou na tom s životním stylem podobně jako Bridget:) No tedy, to ode mě nebylo ale vůbec hezké...Deník Bridget Jonesové je pro mě dost rozporuplný film, v některých momentech jsem si říkal, jéžiš, tos dopad, sedíš sám doma a zíráš na tu trapnost, a v jiných chvílích se mi na tváři rozlil blažený (rozuměj nablblý) úsměv a dolil jsem si víno:) Takže co z toho? Ani fakt, že se tu tak lehce vykrádá Pýcha A Předsudek (a ještě k tomu ten Darcy...) není jasným ukazatelem k + nebo -, takže se nakonec dohodneme na těch 70%. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Miramax // Počet premietajúcich kín v USA: 2,547 // Otvárací Víkend USA: $10,733,933 // Filmu môžem vytknúť len pár vyslovene trápnych scén, pri ktorých som mal nutkanie vyhodiť svoju Full HD 3D plazmu von oknom. Inak je Bridget Jones's Diary príjemná a sympatická komédia, ktorá vykúzli úsmev na tvári. PS: Mám slabosť pre ženský britský prízvuk a modrú polievku. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Velice pěkná a příjemná romantická komedie. Bridget Jones je sympatická a nutí diváka držet jí palce. Skvělý Hugh Grant, ten (resp. jeho postava) se mi opravdu líbil... Tedy do doby, než se ukáže jaký je hajzl, později spíš vynikne decentní Colin Firth, i když ta bitka, kde se odváže taky neměla chybu. V podstatě nemám nic konkrétního, co bych vytknul, ale plné hodnocení určitě nedám, protože snímek nebyl obecně natolik silný aby mě přesvědčil, že ho můžu zařadit mezi elitu... "Daniel enjoys publishing and comes... All over your face?" 8/10 ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasická post-feministická variace na Pýchu a předsudek. Třebaže chytrá, emancipovaná a ekonomicky soběstačná, Bridget řeší stejné dilema jako Elizabeth Bennetová. Kde vzít jistotu, že člověk, kterému se chce oddat, je skutečně tím pravým? Výborně rytmizované, akorát dlouhé vyprávění umně balancuje mezi komickým a romantickým, aniž by někdy příliš zvážnělo, jak se stává mnohým americkým romcoms. V hlavní roli bych sice snáze akceptoval anglickou herečku, ale pravdou je, že Renée Zellweger již zřejmě žádná role nesedla tak dobře. Bez ohledu na pohlaví diváka jde o skvělý filmový lék na splín, držící se více při zemi než nadpozemská Láska nebeská od podobného týmu (produkce, scenárista, někteří herci), čímž je také upřímnější. Právě proto mu s přibývajícími roky začínám dávat přednost, dostanu-li chuť na něco britsky uměřeného, romanticko komediálního, dobré rozpoložení povzbuzujícího. 80% Zajímavé komentáře: kiddo, Jeanne, meave, gudaulin ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Aby Darcy (Colin Firth) vyzeral čo najviac smiešne, vznikol nápad s príšerným svetrom so sobom. Vyskúšali niekoľko variácií, kým sa im zdali parohy dosť výrazné a výraz soba dostatočne natvrdlý. (krasomama)
  • Ve scéně, kdy leží Bridget (Renée Zellweger) s Danielem (Hugh Grant) v posteli, zmiňují britského premiéra. Hugh Grant shodou okolností o dva roky později ztvárnil postavu s touto funkcí ve filmu Láska nebeská (2003). (Aknah)
  • Ve scéně, kdy je Bridget (Renée Zellweger) na předávání cen Kafkova motocyklu a uvidí Marka (Colin Firth), jde za ním. Ve chvíli, kdy je na ni záběr zezadu, má přibližně čtvrt sklenice šampusu. Když je však záběr zepředu, je sklenice plná. (Mr.Hudson)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama