Reklama

Reklama

Godzilla x Kong: Nové impérium

  • USA Godzilla x Kong: The New Empire (více)
Trailer 13

Obsahy(1)

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na explozivní souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávanou Godzillu proti kolosální neobjevené hrozbě ukryté v našem světě, která ohrožuje jejich existenci - a také naši vlastní. Godzilla x Kong: Nové impérium se hlouběji zabývá historií těchto titánů a jejich původem, stejně jako tajemstvími Ostrova lebek a dalších míst, přičemž odhaluje mýtickou bitvu, která pomohla zformovat tyto výjimečné bytosti a navždy je spojila s lidstvem. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (8)

Trailer 13

Recenze (123)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat, jakým směrem se za těch deset let postupně ubraly americké filmy o Godzille, Kongovi a dalších zúčastněných kaiju monster: Zatímco Edwardsova Godzilla se snažila (a místy i celkem úspěšně) o nějakou přidanou uměleckou hodnotu, je aktuální snímek o obří ještěrce a neméně obřím opičákovi v podstatě jedna velká, bezmyšlenkovitá, ultraakční krutojízda, kde je hlavním cílem zabavit diváka v kině - ideálně takového, který vyfiltruje lidské dialogy a soustředí se čistě na akci. A té akce je v Novém impériu naštěstí hodně, a i když se často ona logika filmu ztrácí pod pestrobarevným vizuálem, filmu to lze odpustit, jelikož ten si ani neklade být nějakým hlubokým zamyšlením o vztahu Titánů k lidem a mezi sebou samotnými. Na filmu je místy dost vidět nižší rozpočet, což je škoda - nejvíce jsem to vnímal u Scar Kinga. Rovněž bych se obešel bez postav "amatérského vele-zubaře" a Pana Konspirátora, kteří mi na plátně poněkud přebývali. Přistoupí-li ale divák ohleduplně na pravidla filmu, v němž se může stát (opravdu doslova) cokoli - "antigravitační sekvence" mluví za vše - určitě se v kině nudit nebude. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

CGI je fakt fenomenálne, nové monštrá sú pekne nadizajnované, ružová Godzilla je krásna, ľudia i príbeh sú mi ukradnuté, ale nesleduje to vôbec základnú dialektiku kaiju. Je tu pramálo rozbíjania miest, strašne veľa scén v hollow earth až stráca tajomný opar, prekvapivo málo Godzilly, no najmä dve veci: 1. systematicky sa nebuduje hrdinstvo Godzilly ako ochrancu sveta (to išlo fantasticky Edwardsovi) a nadchádzajúcej hrozby pre svet (zlý opičák fakt nie je adekvátna hrozba, v tom bola famózna Mechagodzilla v predošlom filme), 2. kamera nepracuje s monštróznosťou titanov a to aj pre prebytok scén v zemskom jadre, na ktorých vyzerá Kong ako obyčajná gorila. ()

Reklama

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo má to aj celkom bavilo. Po prehovorení kamarátov či ísť na novú godzillu a konga do kina až po veľkej noci alebo pred sme sa vybrali na veľkokonočnú nedeľu. Ešte som cez tieto sviatky v kinosále nebol. Škoda že nebol dabing. Ale moc sa tam nerozprávalo a skôr bojovalo. Pripomínalo mi to Konga ostrov lebiek. Mimo kina bez dolby atmos a velkého plátna by to na štyri asi nevytiahlo ale jedná sa o fajn sci-fi. Nikdy som nebol nejaký extra fanúšik godzilly ale určite o trochu lepšie ako predošlá a ich veľký súboj. Zase sme sa nedozvedeli kto by vyhral. Miestami to aj pripomínalo avatara, toho veterného. 4* ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Jestli jste si někdy řekli, že si tvůrci během natáčení filmu něčeho šlehli, tak žádný film nemá šanci konkurovat poslednímu filmu z Monster Verse, protože tady si nikdo nešlehl, tady se pracovalo pod tunami trávy a koksu. Během filmu mě napadalo tolik hlásek na různé situace, že já jsem reálně, jako člověk co nepije alkohol dostalchuť na škopek 65% ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Mozek člověk musí nechat doma, protože v této sérii logiku nehledejte a je to jen o mlácení monster, kde vše ostatní je pouhý mech. Bitky jsou hodně fajn a hlavně Kong si krade celý film v podstatě pro sebe a Godzilla hraje jen druhé housle. Je to asi i tím, že se tvůrci snažili vedle plno zbytečných postav budovat mytologii "duté" země a banálním způsobem z Konga udělat postavu projevující emoce. To se do jisté míry daří a na závěr se to jen rube. Když se zamyslím, tak mě tento díl asi bavil nejvíc i přesto, že laťka není moc vysoko.......60% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Natáčelo od mezi červencem a listopadem 2022, a to převážně v australském státě Queensland (např. město Gold Coast). Po snímcích Kong: Ostrov lebek (2017) a Godzilla vs. Kong (2021) je toto již třetí díl v sérii MonsterVerse, který se v Austrálii filmoval – produkce pomohla vytvořit více než tisíc pracovních míst a podpořit ekonomický rozvoj země. (fiLLthe3DD)
  • Ve filmu Godzilla svede souboj s titánem jménem Scylla. V prequelovém komiksu k filmu je popsána cesta Scylly. Ta nejprve vyplenila jadernou elektrárnu v Indii, poté nukleární laboratoře ve Velké Británii, následně skrytou americkou leteckou základnu až se dostala do Říma, kde ji poprvé uvidíme ve filmu. (NiWi)
  • U pohybu Godzilly ve scénách, kdy ulehá do římského Kolosea, se nechal režisér Adam Wingard inspirovat svojí kočkou jménem Mischief. (NiWi)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Duo Russellů se střetně s Godzillou

Duo Russellů se střetně s Godzillou

21.07.2022

Přestože svou kariéru započal v televizi, zpátky na malou obrazovku se v průběhu kariéry herec Kurt Russell (Kosti a skalp, Tango a Cash) jen tak zlákat nenechal. Tedy až doteď. Společně se svým… (více)

Reklama

Reklama