Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující původní dobrodružný film režiséra Jordana Vogt-Robertse vypráví příběh nesourodého týmu badatelů, vojáků a dobrodruhů, kteří se spojili, aby prozkoumali tajemný, stejně nebezpečný jako krásný, ostrov v kdesi v Pacifiku, který není zanesen do žádné mapy. Odříznuti od všeho, co znají, vstupují na území mohutného Konga a zažehávají tak nejstrašnější boj člověka s přírodou. Jejich cesta za poznáním se mění v boj o přežití a útěk z prapůvodního Ráje, ve kterém není pro člověka místo. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (20)

Trailer 9

Recenze (983)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Už som si dlho nepustil na domácom kine niečo tak audiovizuálne štavnaté, jak je nový Kong. Možno bol dojem z filmu zosilnený nostalgiou z detstva, ale pre mňa to bol každopádne skvelý dobrodružný film s dynamickým tempom a výborným obsadením. Kto v danom žánru skúma fyziku, či nebodaj hľadá logiku v blockbustru tohoto typu, ten sa dobre baviť určite nebude ;-) Ps: Hiddleston vyplňuje každý jeden hluchý moment čisto len tým, že je v záberu. V Marvelovkách boli jeho kvality hneď jasné, ale vlaňajší "Night Manager" ukázal, že jeho najlepšie výkony budú len pribúdať. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $185miliónovTržby USA $165,743,421Tržby Celosvetovo $562,443,421Tržby za predaj Blu-ray v USA $28,131,384Tržby za predaj DVD v USA $15,613,881║ riadna bejkovina ale podarená, dejovo klasický popcorňoví vývar ale ktorý chutí, klasický film na vypnutie a užívanie, má to niekoľko za vlasy pritiahnutých scén, hlavne čo sa týka likvidácie vrtuľníkov krúžiacich v blízkosti Konga ale zas nechýba tomu efektnosť ako aj všetkému ostatnému, takže je to ináč hlavne triková a akčná pochutina, ktorá sa našťastie na nič nehrá, hefty sadnú, herci aj keď nemajú čo hrať újdu, neotrávia svojou prítomnosťou, svoje urobí aj 3D efekt /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Další série pěkných obrázků, která nás má oblbnout, je tady. Nějakým nedopatřením jsem před rokem, kdy jsem tenhle kousek viděl poprvé, nehodnotil. Tak jsem si projekci zopakoval. A světe, div se, na řadu scén jsem úplně zapomněl. A nebylo to vůbec těžké. Příběh o King Kongovi nám zaktualizovali. Logicky. Nikdo ho tak netahá do New Yorku, do křehké blondýny se nezamilovává. Nabízí nám naopak několik sympatických charakterů, přesto leccos nevytěžíme tak, jak bychom mohli, a hlavně scénář není z nejzajímavějších. A postavy si nakonec neprojdou ani žádným vývojem a vyznívají trestuhodně zaměnitelně. Prostě jsou, a některé nepřežijí. Režisér neumí vyprávět, neumí servírovat emoce. Chybí osudovější příběh, schází moment překvapení. Co se naopak povedlo, je volba prostředí. Dobová stylizace v sytých barvách se náramně povedla. Všechna ta tajemná zákoutí, zátoky, západy slunce. Trikaři se rovněž vyprsili s velmi kvalitními CGI prvky. Příšery vypadají skvěle, opičák jakbysmet. Akční pasáže jsou velkolepé (bitva s vrtulníky) a mají nápad (chobotnice, střetnutí s pavoukem). Jen bych to celé udělal víc surové a krvavé. Solidní jízda, ovšem jakmile z ní zmizí samotný Kong, začne drhnout. Nadhodnocené 4*. PS: John C. Reilly září v každé scéně, v níž se objeví. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jacksonův KING KONG se mi líbil výrazně víc, přece jenom byl mnohem líp odvyprávěný a bylo v něm víc srdíčka. Ale zas to u mě stojí aspoň o level výš než nová GODZILLA. Parádně nasnímaná, velkolepá přehlídka nejrůznějších monster (pavouk vede), jejich bitek a přírody, která by potřebovala zatlačit na postavy. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Co máte zase chytráci k*rva za problém, tady jsou 4 důvody proč já jsem odešel s nadšením a velkolepě průměrná Jacksonova verze dostala na držku: 1) Herci. Svoji úlohu tu dobře plní jak pardálové (sobecký Goodman, militantní Jackson), tak vojáčci (ať žije Whigham!), tak příjemně retro hrdina (Hiddleston), ale největší spotlight si překvapivě bere C. Reilly se skvělou komickou verzí válečnýho trosečníka. Toť silný mix a těžiště. 2) Kontrast promítaček dějin od WW2 až po Vietnam, feeling 70. let a přitom slušný CGI (teda až na... pavouka) a spousta cool fresh momentek - bobblehead Nixon při průletu hromy blesky, "zmrzlý" velitel ve vřavě kolem, pasáž pohřebiště v podstatě komplet od A do Z, dinosaury zdatně nahrazují hororoví lebkoještěři..... a ten písničkový soundtrack (Ziggy / Vera Lynn) slintací. Btw, tak dobrý postery se dneska nevidí. 3) Samotný chlupáč je monumentální, snoubí se v něm aura božstva, smutek a další emoce. A jsou tu parádní, přehledný monsteří MMA i mortalkombatí fatality... 4) Ostrov Lebek - kde hawaii-jurská příroda je radost pohledět; všechny ty zátoky, západy slunce, noční záře a tajemno. / Takže vůbec žádná plochá zbytečnost, těžko si představím lepší, hravě natočenou dobrodružnou oddychovku a hodně tomu držím palce na kasách, protože tohle za sequely stojí, plus ten tease po titulcích prostě 🙉 ()

Galerie (147)

Zajímavosti (48)

  • "Znie ako vták, ale je to mravec!" Celá táto scénka sa pôvodne nemala dostať do finálneho filmu - John C. Reilly (Hank Marlow) sa pokúšal rozosmiať kolegov a členov štábu tým, že si vymýšľal tie najbizarnejšie imaginárne monštrá, na aké mohol prísť. Režisér Jordan Vogt-Roberts sa rozhodol, že to pasuje k bizarnej ekológii Ostrova lebiek, a tak to vo filme ponechal. V neskoršom interview Vogt-Roberts povedal, že obrovského mravca chcel zaradiť do niektorej zo scénok, no nemohol, kvôli rozpočtovým obmedzeniam. (Eeve)
  • Typ vrtulníku Pave Low MH-53 ještě v roce 1973, kdy se film odehrává, nebyl uveden do činné služby. V tu dobu sloužil US Force jeho předchůdce Sikorsky s-61R. (SsgtJira)
  • Podobne, ako verzia z roku 1976, bola aj táto natáčaná na Havajských ostrovoch. Rovnako sa točilo v Austrálii aj severnej časti Vietnamu, vrátane slávnej Halong Bay (tento záliv bol v roku 1994 zapísaný na zoznam svetového dedičstva UNESCO). Vďaka tomu, bol režisér filmu Jordan Vogt-Roberts oslovený Vietnamskou národnou správou pre cestovný ruch (VNAT) s ponukou, aby sa stal veľvyslancom Vietnamu pre cestovný ruch na obdobie troch rokov. (beso74)

Související novinky

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

Pokračování Godzilly vs. Konga má zelenou

22.03.2022

Neměli jste ještě dost bitky mezi gigantickými monstry? Pak pro vás má studio Legendary dobré zprávy, pokračování snímku Godzilla vs. Kong se totiž začne točit už letos. Opět k němu dojde v Austrálii… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se odsouvá

Godzilla vs. Kong se odsouvá

26.11.2019

Duel legendárních monster Godzilly a King Konga, který měl vstoupit do kin 13. března příštího roku, se po dohodě studií Warner Bros. a Legendary nakonec odsouvá až na 20. listopad 2020. Film, jenž… (více)

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

Godzilla zklamáním, Avengers dochází dech

03.06.2019

Nová Godzilla II Král monster neoslnila ani kritiky, ani diváky. Přeplácaný blockbuster vydělal o prvním víkendu v Americe jen 49 milionů dolarů, což je obzvlášť smutné v porovnání s první Godzillou … (více)

Reklama

Reklama