Reklama

Reklama

Epizody(28)

Obsahy(1)

Ve virtuálním světě počítačové hry The World žije mág Tsukasa. Zjevně je to hráčská postava, jenže sám o sobě tvrdí, že neví o žádném počítači, u kterého by seděl, nic o svém životě "venku" a nemůže se odlogovat. A navíc ho doprovází mocná nestvůra, která by neměla ve hře být. To z různých důvodů zajímá ostatní hráče. Někteří z nich jsou zvědaví, jiní chtějí pomoci a další věří, že Tsukasa by je mohl dovést k mocnému artefaktu, Klíči Soumraku. A konečně poslední ho chtějí ze hry odstranit, neboť narušuje její normální běh. Setkáme se s kamarádskou bojovnicí Mimiru, otcovským rozvážným Bearem, intrikánskou kouzelnicí B.T., laskavou Subaru, zákeřným Sorou a několika dalšími.

Anime, které vzdor zasazení do herního světa neobsahuje skoro žádné efektní souboje. Mnohem více se zajímá o psychologii jednotlivých hráčů a samozřejmě příběh Tsukasy. Tento seriál má několik pokračování a dokonce existuje počítačová hra .hack, kvůli které vlastně seriál původně vznikl. (Subjektiv)

(více)

Recenze uživatele Palisander k tomuto seriálu (3)

.hack//SIGN (2002) 

Pomalé tempo? Nevadí. Neprehľadné súvislosti? Nevadí. Odfláknutý záver? Vadí veľmi. Ešte som si pre istotu skontroloval zoznam epizód, či som nejakú nevynechal. Pretože pocitovo akoby mi niekto minimálne päť vymazal z pamäti. Koniec prišiel z ničoho nič, bez efektu, bez dôvodu, bez zmyslu a behom pár sekúnd beznádejne vyšumel do prázdna. Keď sa k tomu pridajú príslušné dva špeciály (zvlášť Unison), tak už je celá pracne budovaná štruktúra brutálne zomletá na granule do formičky pastelkovej komercie. Stručne zhrnuté: Celý čas sa komplikovaným spôsobom nič nedeje a nakoniec to nejako dopadne ;-). // Po zhliadnutí minisérie .hack/Liminality dávam hviezdičku dole. Predsa len kvalita seriálu je podľa mňa príliš v rozpore s tunajším hodnotením. ()

Intermezzo (2003) (E27) 

Znesiteľné, ale úplne offtopic ;-). ()

Unison (2003) (E28) 

Nadbytočné. ()

Reklama

Reklama