Reklama

Reklama

Soví hrad

(neoficiální název)
  • Japonsko Fukuró no širo (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Ve feudálním Japonsku žije šlechtic jménem Hideyoshi (Mako), který konsoliduje svoje síly. Na cestě za ovládnutím země zničí skupinu zabijáků, společně s jejich ženami a dětmi. O 10 let později jeden přeživší masakru touží po pomstě, Hideyoshi bude zavražděn jeho rukou. Ale aby to dokázal, musí se proplížit do nejlépe střeženého hradu v celém Japonsku. (Vavča)

(více)

Recenze (4)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Historické drama, kde nehledejte nějakou zběsilou akci, spíše portért doby k japonské velmi populární pověsti o Goemonovi. Začátek filmu je vážně skvostný, ale z velké výpravy se sjede na kolej osobního příběhu, kde jsou občas hezké dialogy, záběry, slušné souboje, ale nějak mě to více nechytlo emocionálně. Byť neupírám režisérovi technický perfekcionismus a zručnost dotaženou zejména v detailech, výpravě. Snaha pojmout téma realisticky vyšla, to filmu nevyčítám, ale něco tu prostě postrádám. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,CO JE ŠPATNÉHO NA TOM, CHTÍT NĚCO DOSÁHNOUT? PROČ MRHAT ŽIVOTEM ZA ZAŠLOU SLÁVU IGA?“ … ,,A CO ČEST?“ … ,,ČEST? JAKOU MOHOU MÍT VYHNANCI ČEST?...“ /// Středověký Japonsko a místo mstících se samurajů – ninjové. Historický souvislosti kolem Toyotomi Hideyoshiho a příběh mužů (a žen) z Iga. Čekal jsem, že vzhledem k době vzniku, to bude svižnější. Vono je to totiž nejen ,,švihem“, ale i trikovou stránkou spíš taková pocta těm starším filmům. A právě ty historický souvislosti postupně zmizíkujou všechnu diváckou vděčnost. A přitom toho ani moc neřešej. Objeví se tu Hattori Hanzō, máme tu Goemona, ale hlavní je ninjovská čest a romantika (ninjovská). Jestli jste na tyhle historický píčovinky víc než na pořádnou řežbu, jistě půjdete vejš. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmenný román, který v roce 1959 napsal Ryotaro Shiba, číst nebudu. 2.) Zajímám se o konec 16týho století. V Japonsku. 3.) Thx za titule ,,Kangaxx“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Kiichi Nakai v tytulni uloze nindzi klanu Iga me velmi mile prekvapil. Videl jsem s nim zatim jen asi tri - ctyri filmy, ale pokazde me zaujal rozlicnosti ztvarnenych charakteru i kdyz slo o dost podobne role. Rezije meho oblibence Masahiro Shinody je jako obvikle perfekcionisticka. Vizualni stranku, pribeh, hudbu i akcni pasaze sklada dohromady s velikou bravurou, verne povestne estetice sve vlasti. Scenar sledujici pro me velmi zajimavou historicko-politickou pribehovou linii v zaveru graduje az do duchovniho presahu - ktery me nenechal chladnym. 90% - jsem nadsen. ()

Reklama

Reklama