Reklama

Reklama

Zločinci by se měli začít bát. Do služby totiž nastupuje seržant Ma. Bylo mu přiděleno velení v okrsku Saj Wan, kde podsvětí vládne gangster, který si říká Tygr. Maův předchůdce se nechal snadno podplatit a Tygrovi tak procházelo vše, co udělal. Ma je ale čestný policajt a úplatkářství z duše nenávidí. Má jediný cíl - zbavit svůj rajon zločinu. Výhrůžky ho nemohou odradit a zkorumpovaní kolegové už vůbec ne. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (57)

haj 

všechny recenze uživatele

Trochu pomalý rozjezd, ale jak film ubíhá, tak postupně nabírá na tempu a vrcholí dlouhou a promakanou akční scénou plnou skvělých kaskadérských kousků, soubojů a humoru. Ale ani během filmu není o akci (např. rvačka v restauraci) a humor (např. schovávaná v bytě Maggie Cheung) nouze. Jen příběh je zbytečně zamotaný a komplikovaný, jako kdyby toho chtěl scénarista do filmu narvat co nejvíc. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Ách jo! Zatímco jednička je slušně nařachaná jízda, tak ve dvojce to drhne jako sviňa. Jackie jen neustále před někým utíká, schovává se a dostává po tlamě od všelijakých nýmandů. Zatímco v první díle dělal čest svému jménu a rval se jako Drak, tak tady se, kromě super fightu v restauraci, moc nepředvede. Přednost dostaly srandičky, crazy situace a citace němých grotesek. Připočtěte si přepálenou stopáž, která dělá film ještě delší než je a dílo zkázy je dokonáno. Jaká škoda! ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Na první pohled se může zdát, že osnova příběhu je přece jenom o něco chatrnější a zamotanější nežli u prvního "Projektu A“, ale když se nenecháte odradit, všechny dějové odbočky do sebe docela dobře zapadnou. Kromě toho vás opět čeká nadstandardní mix akce a humoru - a o nic jiného v podstatě neběží. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Příběhově o něco překombinovanější, ale zase semknutější pokračování zamířilo více k policejnímu dobrodružství a méně ke groteskové komedii (kterou zastupovala snad jen brilantní schovávací "škatulata" v apartmánu roztomilé Maggie Cheung a bandička tupých pirátů). Jinak se jednalo o veskrze klasickou "chanovku" s neustálým přísunem jedinečných kaskadérských bitek, využívajících vše v okolí (legendární rozkousání pálivých papriček). Pro mě lepší než jednička. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Podle mého názoru je dvojka zcela rovnocenná prvnímu dílu. Příběh je opět prostinký, navíc místy nepřehledný, neboť postavy a jejich postavení v ději se trochu pletou, ale o nic takového zde nejde. Celý film je koncipován jako příležitost vytvořit pro Jackieho Chana terén k neuvěřitelným ekvilibristikám akrobatického umění, k bojovým scénám a ke stále přítomnému humoru. Celý štáb se při natáčení zřejmě sám bavil a dokázal to přenést i na diváka. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Jako jeden z důvodů vzniku dalšího dílu byla podle Jackie Chana záliba japonského císaře Hirohita v předchozím díle a jeho touha vidět pokračování. (Raztubyl)
  • Seržant na strážnici má stejnou uniformu jako Dragon Mao (Jackie Chan) z minulého dílu, také číslo 213. (Tsukikage)

Reklama

Reklama