Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Roadmovie se odehrává v roce 1994. Jack (přezdívaný God of Fuck) se svým kamarádem pilotem se vydají na cestu do Seattlu. Jack se totiž vyspal s manželkou jednoho gangstera a to se trestá -rozdrcením chodidel. Na cestě potkají prostitutku Cassii a hipíka Johnnyho, kteří se k nim přidají. Pilot má jeden důvod, proč jet do Seattlu - chce tam najít svoji dávnou lásku. Jacka zajímá hlavně to, jak utéct před gangstery, ale situace se zkomplikuje, když se zamiluje do Cassie. V Seattlu je gangsteři nakonec dohoní a Jackovi chodidla opravdu zlámou. Pilot s Cassií také nevyváznou bez úhony, ale hlavní hrdinové z tohoto dobrodružství vycházejí smíření sami se sebou… (laurie)

(více)

Recenze (45)

Stocki 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známý ale o to hodně povedený snímek s výtečnou ústřední dvojicí. Jared Leto je prostě vynikající a věčně nakalanej Jake Gyllenhaal mu zdatně sekunduje. Možná, že je mé hodnocení až moc vysoké, jenže já se přijemně bavil, několikrát se zasmál, nenudil jsem se ani minutu a hlavně se filmem nese pohodová a skvělá muzika. P.S. Ať je ti země lehká Kurte... ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Cesta dvou kamarádu,kteří spolu drží už dětství,ale jeden z nich se dostal do problému ,protože si užíval se ženou místního bosse a tak Jack a Pilot musejí utéct nejlépe do Seatllu a přitom potkají jednu holku co to nemá lehký,chlápka co je pořád sjetej a přitom všem v tu dobu spáchal sebevraždu Kurt Cobain...Film dobře ubíhá a najde se tam vtipné momenty,ale,že bych tomu dal červenou barvu to asi ne.Za mě tedy celkově 65 % a tři hvězdy. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Naprosto ukázkově zábavná road movie, která netěží z nějakejch přímo akčních honiček, ale spíš z dua Jake Gyllenhaal - Jared Leto, který je prostě skvělý a během jejich útěku do Seattlu, kvůli Jaredu "God of fuck" Letovi, kterej obtáhne paničku nějakýho velkýho hlavouna, jsem se bavil naprosto skvěle, kór když se k nim během cesty ještě připojí Salma Blair a totálně hustej hipík John C. McGinley ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Klasická „buddy“ road movie, jenž jede přímo po předepsané šabloně a v průběhu cesty naráží na klasické postavy včetně notorického zhulence, oduševnělou šlapku nebo znetvořeného člověka. Highway využívá poměrně dost ozvláštňujících prvků, převážně v rámci střihové skladby, kde si hraje s poskočnými střihy, důrazně vloženými flashbacky či narušováním diskontinuity, což působí dosti zajímavě, ovšem v celkovém sytému filmu postrádají tyto prvky hlubší význam a tváří se spíše jako nic neříkající experiment. Snímek tak pracuje primárně s hlavní dvojicí, jejichž chemie funguje opravdu na jedničku, přičemž jasnou hvězdou se od počátku stává Jared Leto. Sympatická je taktéž absence záchodového humoru, i když se to odrazilo v množství vtipných momentů, které převažují hlavně v prvních 20 minutách, později již postupně dochází dech a Highway míří k očekávanému konci s podporou výborné, leč nevýrazně využité rockové hudby. [65%] ()

Tanner 

všechny recenze uživatele

No, docela dlouho jsem se popravdě musel přesvědčovat, že to není pouze něco mezi Strachem a hnusem v Las Vegas a puberťáckou Mexickou jízdou či Snowboarďáky. A i když se z toho nakonec něco víc přece jen vyklubalo, ztotožňuji se s hodnocením na imdb (5,9). Pozitivem pro mě byly herecké výkony, negativem naopak protivná muzika. Moc mě nevzal ani scénář jako takový a postrádal jsem i road-movie atmosféru. Škoda. Celkově to ale tak špatný není. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama