Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do starého domu u jezera se nastěhuje rodina Leahyových. Jsou však přítomni i policisté. Je to totiž velice problematické místo. Dochází zde k napadením a vraždám. Místní vyšetřovatel zjišťuje, že na místě byla kdysi odsouzena a popravena jistá žena pro čarodějnictví. Vzduch začíná houstnout a ač se to zdá absurdní, vraždění má na svědomí dotyčná bosorka navracející se ze záhrobí. Je proto třeba ji nadobro zničit. (Slimak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (53)

misterz 

všechny recenze uživatele

Hororová klasika 80. rokov, ktorá krvou a strašením nešetrí. Atmosféra, masky a gore boli celkom fajn, len škoda, že z hlavného bubáka bola vidieť len ruka s nechtiskami, v tomto smere to chcelo hororovo pritvrdiť. Ale dejovo to odsýpalo a hlavne sa tu celkom dobre zapracovalo mytologické pozadie - bosorky sú môj obľúbený hororový námet. A záver? Výborné, málokedy niečo takto končí. 70/100 ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

James W. Roberson přišel, natočil skvělou Pověrčivost, a zase odešel. Velká natěšenost na snímek a ještě větší překvapení. Mám rád horory, které jsou řízlé náboženstvím a k němu čarodejnice neodmyslitelně patří. Zde je zobrazena skvěle a vhodně. Je bezcitná, brutální a prahnoucí po pomstě a je jí jedno na kom ji vykoná. Jak film plyne, atmosféra houstne a člověk se dozvídá více o milosti a důvodu všeho dění. Není prostor pro jakoukoliv srandu, situace je vážná, mrtvých přibývá, strach zatím živých roste a mé hodnocení snímku stoupá. Až samotným koncem filmu vystoupá na příčku nejvyšší. A podle mě oprávněně, jelikož od tohoto snímku by se mohli mnozí současní tvůrci filmů učit. Jinak to dopadne jako například The Wicked (2013). ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: Silne ma to nezaujalo a pre mňa skôr veľké sklamanie, než skvelý dojem, pretože som od toho čakal naozaj veľa. Aj keď sa nejedná o nič vyložene zlé, nijak zvláštne ma to nezaujalo a aj napriek krátkej minutáži nudilo. Herecké obsadenie je fajn a vraždy sú celkom vydarené, James W. Roberson na režisérskej lavici je fajn, ale pre mňa naozaj len dobrý podpriemer. Škoda. Moje hodnotenie: 45% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Neco mě chytlo za nohu, UÁÁÁ!!!"...dobrý, jen utržená ruka... Ve spoustě snímků o strašidelných domech se tenhle rozhodně neztratí. Výborné je, že poltergeisty a jiné neklidné duchy zde nahradila čarodějnice, která se po spiknutí s ďáblem stala nesmrtelnou, byť svázanou s místem, kde se nachází od těch dob prokletý dům. Podle Kladiva na čarodějnice byla v roce 1692 popravena vodou, leč rituál nebyl správně proveden. Dcera Satanova tak vraždí po staletí s chutí a vervou. Přibití, zaříznutí, oběšení. Vraždy jsou brutální se spoustou filmařské krve. Přesto k napětí stačí třeba jen pokleknutí u vody a zčeření hladiny rukou... Velmi dobré je prolínání současnosti s dávnou minulostí, což přináší zpestření do dění točícího se stále jen okolo domu. Pařát s drápy...a...zavři voči, brouku! Závěr připomene de Palmovu Carrie... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě chvíli nudil, chvíli strašně bavil, nudné pasáže se tady totiž docela často střídají s těmi dobrými a zajímavými (smrt obou kněží, vlastně smrti obecně, jsou zajímavé, místy originální a zapamatovatelné, pařáty čarodějnice, historické scény). Není to moc originální, spíše to dohromady slepuje různé provařené horrorové elementy. Má to ale dobrou hudbu a toho osmdesátkového ducha, který mám rád. Celkově mi z toho vychází nemastný neslaný průměr. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Film bol v Británii zaradený do nechválne známeho "Videonasties" zoznamu a po cenzorských zásahoch následne distribuovaný na VHS pod iným názvom. (Jello Biafra)
  • Napriek tomu, že bol film dokončený v roku 1982, premiéry sa v USA dočkal až 25. januára 1985. (Jello Biafra)
  • Ústredný hudobný motív a spev v gregoriánskom chorále nesie názov "Dies Irae". Je to latinský hymnus z 13. storočia, ktorý popisuje deň posledného súdu. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama