Reklama

Reklama

Božská relikvie 2

  • Hongkong Fei ying ji hua (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Jackie je tajný agent, kterého vláda pověřila neobyčejně nebezpečným úkolem. Musí najít a získat nacistické zlato, ukryté před 40-ti lety v severní Africe. Tento úkol nebude snadný, neboť Jackie není jediný, kdo se o tento poklad zajímá. Chtějí se ho zmocnit i gangsteři, kteří jsou ochotni dopustit se čehokoliv v zájmu získání pokladu. Na plátně se opět objeví hongkongský Indiana Jones, který se jako vždy úspěšně postaví proti všem nepřátelům. Samozřejmě i v tomto filmu se setkáme s humorem charakteristickým pro Jackieho filmy a na konci se zasmějeme nad kopancemi při natáčení scének. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (146)

Martin741 

všechny recenze uživatele

No... neviem, ako to napisat, ale proste videl som Cenove eskapady kung fu vhodne premiesane s humorom, a Dzeki Cenovi humor ide. Ono cinsku kinematogtrafiu nnemusim, len1 -3 ludi, Cena a povedzme ohybneho tlustocha Sammo Hung kam Bo-a, ten co stvara za masakre, to je radost pozerat. Tuna Hung Kam Bo nebol, coz je skoda, Cen si ale vystacil sam, je aj namysleny - hm, ma na co . Jo a Dzeki Cen bol vzdy funda samotneho Spielberga . 90 % ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Hop goblin Jackie ide do púšte hľadať nacistické zlato a aby bola sranda, berie si zo sebou ženské trio ktoré sa ho zo všetkých síl snaží priviesť do blázinca. Ani v druhej Relikvii nie je príliš klasickej akcie, zato pribudla nálož gagov takže je to slušná sranda. Vlastne je to celé taká groteska v ktorej pitvoriaci sa klauni naháňajú poklad. Strelba vymastenej blondíny z veľkého guľometu v hoteli bola vážne podarená. Bitky sú krátke, čisto komické fackovačky, samozrejme okrem finálneho masakru v drahých kulisách nacistického bunkra. Aj ten je však napokon zavŕšený zbesilým šaškovaním pri obrom ventilátore. Nemyslím to ako výčitku, ja sa pri tom bavím stále. ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Pravá hongkongská akce, ve která Jackie Chan natočil a zahrál před kamerou meuvěřitelné kaskadérské věci. Nešetřil ani sebe ani ostatní kaskadéry. Samozřejmě že jinak jde o slátaninu, ale když přijde na akci, které je opravdu hodně, stojí to za to. A navíc celé to je natočeno ve zběsilém tempu a velmi, velmi vtipně. Vzniklo daleko lepší pokračování jedničky v akčnějším a vtipnějším hávu. Do sta procent chybí jen vyplnit občas hluchá místa, kterých ale není mnoho a v téměř všech filmech tohoto typu se zákonitě objevují. Ale za tenhle filmu "bravo" pro Jackieho Chana. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu výrazně vulgárnější, je zde snaha o co největší množství vtipů, a ačkoliv už v předchozím díle byli hrdinové neohrožení, zde jsou to bozi, kterým nic nehrozí. Trochu tím upadá napětí. Divák ví, že se jim prostě nic nestane, ani škrábanec. Ale po technikcé stránce (choreografie) je to vynikající, ve výsledku skvělá zábava. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl série.Sice je to zase neuvěřitelně infanitilní, jenže dvojkou sem odkojenej.Božská Relikvie 2 je jeden z deseti filmů, který sem jako malej viděl poprvé v životě.Chanovi kaskadérské kousky jsou naprosto božské, akce se prakticky nezastaví, příběh je výbornej, postavenej na mytologii a historii nacistů a ukradeného zlata, což dává ději neuvěřitelnou šťávu.Výtečná hudba, humor postavený na imbecilitě ženských postav jistě mocně vytáčí všechny emancipované ženy, dívky a slečny do dnešních let (feministky mocně kolabují) .Chan se nebojí ani vážných scén, když nechává bez milosti vykosit celou karavanu nevinných lidí, načež to zase rozčísne boží scénkou z hotelu, u které chcípám smíchem do dnes.Finální bitka v nacistické základně patří mezi zlatý fond akčního žánru.Jeden z těch filmů, který buď milujete nebo nesnášíte, já ho žeru.Oho oho o ho oo :) 90% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (7)

  • Ústřední filmová melodie, kterou nazpíval Jackie Chan, zazní v hongkongském sestřihu filmu. (Rominator)
  • Natáčení, které probíhalo ve španělském Madridu, africkém Marokou a na Filipínách, si vyžádalo 115 milionů hongkongských dolarů, což odpovídá přibližně 15 milionům amerických dolarů, což z filmu tehdy udělalo historicky nejdražší honkongský film. (Rominator)

Reklama

Reklama