Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policista Rizzo přezdívaný Velká noha právě úspěšně dořešil případ v Johannesburgu, kde poněkud razantnějším způsobem převychoval překupníky a pašeráky narkotik. Po dobře odvedené práci si chtěl trochu odpočinout, ale místo toho se musí okamžitě pustit do dalšího případu. Tentokrát se vydává po stopách vrahů mladého Araba Omara Hakima a současně únosců, kteří se zmocnili botanika Cerulla. Ten se nechal jen pár dní před únosem slyšet, že objevil brouka, s jehož pomocí bude možno odhalit dosud skryté prameny nafty. Během vyšetřování Rizzo zjistí, že v únosu má prsty známý podvodník přezdívaný Švéd, který se právě chystá do Káhiry. Na takovém výletě Rizzo samozřejmě nesmí chybět _ k velké radosti Švéda, jenž o hromotlukovu přítomnost ani trochu nestojí. Ale ani policista to nemá jednoduché. Cestou se musí vyrovnat nejen s přítomností horlivého kolegy Caputa a černouška Boda, ale také s řadou vražedných útoků, které proti němu a jeho přátelům podnikají muži v hnědých burnusech a červených turbanech. Rizzova cesta plná rvaček, honiček a pěstních soubojů vede až k původci všeho zla, zrádnému Zakarovi, jenž se chce zmocnit profesorova tajemství a pak se zbavit všech svědků... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Autogram 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná spomienka z detstva, keď sa na to chodilo do preplneného kina a sedelo sa takmer aj na schodoch. Súdruhovia film schválili ako akčný ideologicky nezávadný, dokonca bez krvi a tak boli kiná na prasknutie. Fackovanie a lietanie protivníkov je doplnené správne uleteným príbehom so zaujímavým umiestnením v exotike. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Ono je to sice v červeném, ale já dávám tři. Je škoda, že csfd neexistovalo v době, kdy jsem ten film viděl jako kluk. Takhle obdržela má nostalgie menší úder. Jedná se především o akční choreografii, která opravdu nebyla na vysoké úrovni. Ano,je to komedie, ano, je stará prakticky čtyři desetiletí, ale i tak. Bud Spencer má lepší bicí scény a, ruku na srdce, kvůli nim jsme se na komedie s ním a Terencem Hillem přece dívali, ne? ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Ač tomu název neodpovídá, jedná se o poslední díl z Budovy série "Piedone ..." . Opět se tak setkáváme s komisařem Rizzem, seržantem Caputem (Enzo Cannavale) a nyní naturalizovaným Neapolitáncem Bodem (Baldwyn Dakile) v městě pod Vesuvem, kde panuje tradiční idylka jako jsou drogové kšefty a únosy. Jen co Rizzo osvobodí neteř bohatého naftaře (Robert Loggia), je nucen odjet i s Caputem a (nechtěně) také Bodem do Egypta, kde byl unesen vědec Cerullo (Leopold Trieste), který učinil objev, jenž by mohl změnit celý naftařský průmysl. A po příjezdu do Egypta začíná klasický sled útěků, rvaček, hlášek, výslechů a Caputových převleků, to vše zabalené do exotických egyptských kulis s hudebním doprovodem tradičně skvělého dua De Angelis. Tentotrát už tvůrci jasně vsadili na žánr dobrodružné komedie a téma drog nám prakticky úplně zmizelo. Bud je však v nejlepší formě, proto řadím "Policajta v Egyptě" mezi jeho nejlepší sólové filmy. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Asi nejvtipnější z filmů o policejním inspektorovi Rizzovi (Bud Spencer), kterého únos vědce a vražda tlumočníka zavede do Egypta. A opět jsou krásně ukázány tamnější reálie. Na cestě ho doprovází znovu už policejní inspektor Caputo (Enzo Cannavale), který se zde rád převléká do nejrůznějších převleků, aby zmátl protivníky. A malý černoušek Bodo (Baldwyn Dakile), který přece nemůže Rizza nechat samotného s Caputem. Nakonec se mu podaří zachránit nejen bláznivého vědce Cerulla (Leopoldo Trieste), který uděla významný objev cenný v ropném průmyslu. Ale také ropného magnáta Barnse (Robert Loggia) s jeho půvabnou mladičkou neteří Connie (Cinzia Monreale). Protivníkem mu je místní bohatý člověk Elver Zakar (Adel Adham), kterému slouží prohnaný Švéd (Karl-Otto Alberty). Vtipná zábava plná rvaček (nejpůsobivější je opět ta závěrečná v Zakarově paláci) s krásnýma záběrama z Egypta. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je síce pravda, že Spencerovky neovplývajú hlbokými, premyslenými a skvostnými scenármi, no pravdou zase je, že vedia milo pobaviť a uvoľniť. Oddychový filmík s trochu kvalitnejšou pointou ako iné Budove filmy, veľa hluchých, naivných a pribrzdeným scén, no pre tú srandu je to aj tak fajný film. 75%. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Rizzo (Bud Spencer) zachraňuje profesora, skočí do studny, kdy vytryskne gejzír vody a poté do studny naskáčou maskovaní bojovníci. Když je pak Rizzo vyhazuje ze studny, tak jsou všichni suší. (JohnSmith)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Neapol. (dyfur)
  • V úvodních a závěrečných titulcích hraje „Sphinx“ od Guido De Angelis & Maurizio De Angelis, známí pod názvem Oliver Onions. (SONY_)

Reklama

Reklama