Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policista Rizzo přezdívaný Velká noha právě úspěšně dořešil případ v Johannesburgu, kde poněkud razantnějším způsobem převychoval překupníky a pašeráky narkotik. Po dobře odvedené práci si chtěl trochu odpočinout, ale místo toho se musí okamžitě pustit do dalšího případu. Tentokrát se vydává po stopách vrahů mladého Araba Omara Hakima a současně únosců, kteří se zmocnili botanika Cerulla. Ten se nechal jen pár dní před únosem slyšet, že objevil brouka, s jehož pomocí bude možno odhalit dosud skryté prameny nafty. Během vyšetřování Rizzo zjistí, že v únosu má prsty známý podvodník přezdívaný Švéd, který se právě chystá do Káhiry. Na takovém výletě Rizzo samozřejmě nesmí chybět _ k velké radosti Švéda, jenž o hromotlukovu přítomnost ani trochu nestojí. Ale ani policista to nemá jednoduché. Cestou se musí vyrovnat nejen s přítomností horlivého kolegy Caputa a černouška Boda, ale také s řadou vražedných útoků, které proti němu a jeho přátelům podnikají muži v hnědých burnusech a červených turbanech. Rizzova cesta plná rvaček, honiček a pěstních soubojů vede až k původci všeho zla, zrádnému Zakarovi, jenž se chce zmocnit profesorova tajemství a pak se zbavit všech svědků... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Terva 

všechny recenze uživatele

Na počátku si Rizzo kupuje karton cigaret, ikdyž v předcházejícím příběhu " Policajt v Africe" nekouřil. Ani tady však není vidět, že by měl v ruce cigáro. CITÁT - Pane komisaři, to jsme rádi, že vás vidíme...... Tento příběh je pojmenován Milionový brouk, ale ve skutečnosti se to mělo jmenovat Policajt v Egyptě. Je tedy jasné, kam se komisař Rizzo vydává v tomto příběhu. Scény Bodo s Caputem mi vůbec nesedly a připadají mi i celkem trapné. Moc jsem se jim nezasmál. Naopak, musím říci, že ten malej černoch mi tam strašně vadil. Po hodině sledování jsem zjistil, že se celkem nudím. Jen dvě bitky za šedesát minut? To tedy moc není. Žádná akce, moc mluvení a spousty chyb. Například dveře bytu profesora jsou v jedné chvilce červené později zase bílé, mříž, kterou Rizzo vyndá ze zdi má šest bodů, ale z venku jsou vidět jen čtyři díry....atd. CITÁT - Alláh život dává, Alláh život bere....... Ale mě tohle vážně nebralo. Ještě horší než Policajt v Africe. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Je síce pravda, že Spencerovky neovplývajú hlbokými, premyslenými a skvostnými scenármi, no pravdou zase je, že vedia milo pobaviť a uvoľniť. Oddychový filmík s trochu kvalitnejšou pointou ako iné Budove filmy, veľa hluchých, naivných a pribrzdeným scén, no pre tú srandu je to aj tak fajný film. 75%. ()

Reklama

PeteBuck 

všechny recenze uživatele

Starý zlatý Rizzo sa tentokrát dostáva do spletitého prípadu, ktorý môže zmeniť svet, urobiť z pár ľudí ťažkých miliardárov. To už je celkom slušná zápletka. Ja fakt neviem, možno že tie nápady s Rizzom sú dosť naivné, jeho parťák dosť otravný, ale na Buda sa skvele pozerá a tá hora proste zmláti asi aj medveďa. Dej vrčí jedna radosť, nie je to žiadny trhák, ale pre ľudí, čo vyrastali na Spencerovi (a Hillovi), je to povinnosť. Otravné je tam to decko, ale to bol asi zámer, aby to privábilo aj decká. Je to taký ten film, ktorý robili Spencer a Hill tak, aby sa na to mohla pozerať celá rodina (aj extrémne tradičná a katolícka). Dnes by to mnoho deciek už asi neoslovilo, ale za mňa ťažká nostalgia. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Nejpodceňovanější film zde na čsfd. Jeden z nejlepších klukovských filmů plný hlášek ("Bašta bude příště, krokouši") a vtipného pomocníka Caputa (S. Fišer), který se pořád převléká. Bud Spencer válí, a herecky mu hrozně pomáhá skvělý Rudolf Hrušínský. Bitky nápadité, film je vtipný a v tempu ubíhající, několik krásných melodií, které se k filmu báječně hodí. Co si víc přát? ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Velká noha, jak je přezdívaný neapolský detektiv Rizzo (Bud Spencer) dostává od mladého Araba Omara Hakina informace k novému případu. Profesor Cerullo, který je na stopě největšího objevu dvacátého století je unesen, a je jen na Rizzovi (a samozřejmě jeho věrnému Caputovi (Enzo Cannavale) a malém Bodovi (Baldwyn Dakile)) aby profesora před nenasytností naftových magnátů zachránili, i když je jejich pátrání dovede opět do Afriky ... Já tak nějak nevím - prostě mám Buda Spencera zafixovaného ve dvojce s Terencem Hillem jako ústřední dvojici nejedné komedie, a tyto detektivky mi moc nesedí. Enzo Cannavale jako komediální vložka nesahá Hillovi ani po kotníky, a sám malý Bodo to nezachrání. Jo a ještě jsem si říkal, jak to ten Spencer dělá, že po jakémkoliv souboji (v poušti, při skoku do studny, a tak) má vždy krásnou bílou vyžehlenou košili :) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Neapol. (dyfur)
  • Ve scéně, kdy Rizzo (Bud Spencer) zachraňuje profesora, skočí do studny, kdy vytryskne gejzír vody a poté do studny naskáčou maskovaní bojovníci. Když je pak Rizzo vyhazuje ze studny, tak jsou všichni suší. (JohnSmith)
  • V úvodních a závěrečných titulcích hraje „Sphinx“ od Guido De Angelis & Maurizio De Angelis, známí pod názvem Oliver Onions. (SONY_)

Reklama

Reklama