Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policista Rizzo přezdívaný Velká noha právě úspěšně dořešil případ v Johannesburgu, kde poněkud razantnějším způsobem převychoval překupníky a pašeráky narkotik. Po dobře odvedené práci si chtěl trochu odpočinout, ale místo toho se musí okamžitě pustit do dalšího případu. Tentokrát se vydává po stopách vrahů mladého Araba Omara Hakima a současně únosců, kteří se zmocnili botanika Cerulla. Ten se nechal jen pár dní před únosem slyšet, že objevil brouka, s jehož pomocí bude možno odhalit dosud skryté prameny nafty. Během vyšetřování Rizzo zjistí, že v únosu má prsty známý podvodník přezdívaný Švéd, který se právě chystá do Káhiry. Na takovém výletě Rizzo samozřejmě nesmí chybět _ k velké radosti Švéda, jenž o hromotlukovu přítomnost ani trochu nestojí. Ale ani policista to nemá jednoduché. Cestou se musí vyrovnat nejen s přítomností horlivého kolegy Caputa a černouška Boda, ale také s řadou vražedných útoků, které proti němu a jeho přátelům podnikají muži v hnědých burnusech a červených turbanech. Rizzova cesta plná rvaček, honiček a pěstních soubojů vede až k původci všeho zla, zrádnému Zakarovi, jenž se chce zmocnit profesorova tajemství a pak se zbavit všech svědků... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (124)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Vrátila jsem se k tomuto snímku po mnoha letech a musím napsat, že už to na mě tak dobře nefunguje.. Bud Spencer je samozřejmě sympaťák a má ohromné charisma, nicméně ono to samo o sobě jaksi nestačí.. V rámci žánru krimi-komedie-oddechovka hodnotím třemi pěknými hvězdami, příběh o vyšetřování v Egyptě je místy zábavný, některé bitky povedené, no a víc mě to holt nechytlo.. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od tohohle filmu jsem cekal, ze bude ze serie o Rizzovi nejlepsi, jenze me prisel jako nejhorsi. Jediny klady filmu jsou zajimavy prostredi a Bodo s Caputem, ktery opet obstaravaj ty humorny scenky. Ale to je tak asi vse, co muzu na filmu pochvalit. Spencer uz zadny hlasky nerika, prvni bitka je az po hodine filmu a celkove tu jsou jen dve, vtipu tu taky moc neni a akce taky skoro zadna. V tomhle filmu se totiz hlavne keca. A to fakt misty dost nudi. Btw. nechapu, proc vsude o Rizzovi pisou jako o Velke noze, v prvnim dilu je Chlupac, v druhym a tretim Rizzo a v tomhle Maxi noha. ()

Reklama

Davej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film potěší asi každého desetiletého kluka. Je tu vražedná kombinace spousty humoru a akce- objevují se zde jak klasické mlátičky, tak- jestli si ještě dobře.pamatuji- i kung-fu. Byl to jeden z mých nejoblíbenějších filmů, ve kterých se vyskytovali Bud Spencer nebo Terence Hill (při nedávné repríze jsem byl poměrně hodně překvapen, že Hil v MB nehraje). ()

honz 

všechny recenze uživatele

Režisér Steno natočil koncem sedmdesátých a počátkem osmdesátých let několik populárních a divácky oblíbených komedií, k těm nejzdařilejším patří určitě Milionový brouk - dobrodružná zápletka, groteskní i napínavé situace na rozpáleném písku v Egyptě a především komisař Rizzo v podání Buda Spencera, který se "probuší" z každé zdánlivě bezvýchodné situace a ještě pořádně zatočí se všemi lotry. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Pro me jednoznacne nejlepsi film Spencera bez Hilla. Ani ne tak kvuli Budovi samotnemu, jako kvuli exotickemu prostredi, Caputa s Bodem, potrhlemu profesorovi a tomu skretovi. Zaroven musim vyzdvihnout pekny soundtrack a zajimavy cesky dabing se spousou ceskych hereckych hvezd (nejen Hrusinsky). 75% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Neapol. (dyfur)
  • V úvodních a závěrečných titulcích hraje „Sphinx“ od Guido De Angelis & Maurizio De Angelis, známí pod názvem Oliver Onions. (SONY_)
  • Ve scéně, kdy Rizzo (Bud Spencer) zachraňuje profesora, skočí do studny, kdy vytryskne gejzír vody a poté do studny naskáčou maskovaní bojovníci. Když je pak Rizzo vyhazuje ze studny, tak jsou všichni suší. (JohnSmith)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno