Reklama

Reklama

Nechoďte do lesů

(neoficiální název)
  • USA Don't Go In the Woods (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tento horror se vyznačuje velice jednoduchým dějem. V hlubokých lesích a horách severní Ameriky přepadává pocestné záhadný vrah. Z party trampů, který tuto oblast navštíví se zachrání mladík s dívkou, ale vrací se zpět do lesa pomstít smrt svých přátel. Do oblasti se rovněž vydává policejní eskadra, aby sadistického vraha dopadla. (Flipnic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

Zayl 

všechny recenze uživatele

Tohle smrdělo odpadem. Amatérská, ničím zajímavá vyvražďovačka, kde neexistuje žádný skutečný děj, jen nekonečné scény putování lesem, proložené kosením táborníků. Zvolené prostředí je jediná věc, kterou oceňuji, ostatní je velká tragédie. Nezachrání to ani samotné mordy, i přes jejich velký počet, jelikož jsou tak špatně provedené, že to z bolestivého zmaru nijak nevytrhne. Navíc vypodobnění vraha, tamní lesní muž, bylo k smíchu. Herectví a hudbu radši ani nezmiňuji. Don't Go In the Woods vám nic negarantuje, ani že se vám to podaří dokoukat. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se u hororu takhle nepobavil! Don´t Go in the Woods je tak neskutečná trashová záležitost, že se nedá ani popsat, ta se prostě musí vidět! Po celých 82 minut jsem se parádně bavil, až jsem chvílemi měl nutkání fláknout tu čtvrtou hvězdu. Film hodně připomíná známější Night of the Demon (1980), tenhle se však nebere tolik vážně. Disponuje stejným prostředím, podobnou náladou lesní atmosféry, v němž číhá zlo, a stejným (chápej nulovým) rozpočtem. Na nějaký děj nebo scénář z vysoka sere, tady jde čistě o mordy a zábavu z toho vyplívající. Vysoko v horách prostě řádí jakýsi jeskynní muž, který vraždí náhodné turisty: batůžkáře, fotografy, malířky, novomanžele v karavanu a dokonce i vozíčkáře (!), s nímž souvisí jeden z nejvtipnějších momentů celého snímku. O gore tu překvapivě moc nejde, i když bodycount je vysoký dost a s krví se taky nešetří. Hlavně je to sranda, co se týče vražd a absolutně dementních postav, u nichž se budete chytat za hlavu. Každé hodnocení se tudíž dá pochopit, já se však tentokrát přikláním k té spokojenější části publika. Trash jako kráva - levný, sračkoidní, přesto zábavnější než leckterý hollywoodský slasher. Ne všichni ho ale poberou. ()

Reklama

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Musíme brát na zřetel, že za 1) film je z roku 1982 za 2) nízkorozpočtový amatérský snímek 3) žádná celebrita v něm nehraje, pouze amatéři...... A až nyní mohu hodnotit film! Po obsahové stránce ujde. Dialogy nejsou nesmyslné - věřte mi, k filmu jsem dělal titulky, takže text znám nazpaměť :-) Herecké výkony jsou groteskní, ale né nejhorší - v našich českých filmech to bývá horší a to i v roce 2008! Prostředí - les mne v horrorech vždycky rajcuje. Co se týče vražd, byly dosti slabé, rozlívání krve, občas ucákaná kamera...Hudba : "No Comment"! :-) Ale jak jsem již psal, musíme brát ohledy na ty 3 body! :-) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento film bývá někdy prý neoficiálně považován za nejhorší slasher všech dob. Možná se může směle řadit i mezi nejhorší filmy všech dob. Ovšem na druhou stranu ... tohle je prostě něco neuvěřitelného!!! Opravdu nejde popsat něco, co si nelze představit. Rozhodně jsem tento film nepochopil, nebo nepochopil záměr tvůrců. Je to horror? Je to groteska? Nebo je to opravdu tragický odpad z-kového původu někde z kanálu videotrashů začátku 80. let?! Opravdu nevím, každopádně musím uznat, že tohle je přesně ten film, který je TAK STRAŠNĚ ŠPATNÝ, až je zábavný!! Vypadá to jako klon o rok staršího filmu "Night of the Demon". V podstatě je to skoro to stejné. Film nemá žádný děj. Hrají v něm oškliví a nesympatičtí herci a herečky. Má špatný střih, žádný scénář ... Ale na druhou stranu... Je to film o tom, jak v hlubokých kanadských lesích chodí lesem lidi a to ne ledajací!! Nejhlubší lesy v horách a co všechno do nich zavítá, to byste se divili!! Houbaři, paní v šatech, skautská výprava, mamka s dítětem, fotograf, muž v autě, dvojice v karavanu (proboha do tak hustého lesa by se žádné vozidlo nikdy nemohlo dostat!!) a ve finále, opravdu neuvěřitelné, vozíčkář, který po několika držkopádech na šílené kamenité cestě vyjede na vozíčku až na jeden z kopců a to jen proto, aby mu zde místní zabiják uťal palici a on sjel vesele zase dolů ... No scény ad absurdum!! Před kamerou chodí a pobíhají nesmyslně lidi, říkají nesmyslné věty, dělají nesmyslné úkony a do toho všeho je vraždí maniak, který jako by vypadl z oka kudrnáčovi z filmu Hills have Eyes z roku 1977. Prostě starej nimrod/bezdomál tady likviduje jednu postavičku za druhou a nutno říct, že gore scény jsou docela vydařené a krev stříká na všechny strany. A tím třeba film docela boduje, podobně jako perfektní kamerou, která zabírá spoustu opravdu hezkých přírodních panoramat, které u nás hned tak neuvidíte a do toho hraje nervydrásající kakofonie zvuků a melodií jako od kapely Plastic people of the Universe ... Film je rozdělen na dvě části. První je vraždění lidí v lese, druhá pátrání policie a kluka s holkou, kteří přežili masakr. Rozhodně doporučuji!! Něco takového jste určitě ještě neviděli. Já jsem viděl hodně a staré horrorové trashe mám velmi rád, tohle je ale opravdu vrchol, o kterém se mi ani nesnilo. Film má opravdu to štěstí, že jsem se u něj od začátku do konce v podstatě bavil a několikrát hlasitě smál (vozíčkář je nezapomenutelný!!) ... ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Amatérsky slasher často postrádajúci logiku síce patrí medzi tie horšie žánrové kúsky, ale aj napriek tomu, respektíve vďaka tomu sa stal kultom. Lacná nudnejšia lesná ptákovina nepobrala moc talentovaného prístupu, ale zato je z nej okrem iného cítiť, že bola produkovaná v rámci srandy a zábavy. Z toho, čo ma najviac zaujalo ako fanúšika podobných filmov by som spomenul a dalo by sa povedať vyzdvihol, je napríklad dejový priebeh filmu (totálne tradičný, ale nevadí), ku ktorému v súčinnosti s ním celkom dobre sadla použitá hudba. V neposlednom rade musím spomenúť taktiež aj zábery flóry hustého horského lesa, bohužiaľ ale slabo využitého. Celkovo teda vyvražďovák hlavne historickej ako kvalitatívnej hodnoty! ### “Don't Go in the Woods“ režiséra Jamesa Bryana, v pôvodnom scenári film označený pod názvom “Sierra“ (náväznosť ku Sierra Mountains – mieste, kde sa mal príbeh odohrávať), sa stal kultovým aj vďaka nevôle cenzorov z britskej BBFC, ktorí filmu zabezpečili istú reklamu spôsobenú svojim zákazom. Tí ho v októbri roku 1983 umiestnili na zoznam tzv. "Video nasties" a to zhruba po roku a pol od britského vydania filmu na VHS nosiče distribučným štúdiom “Video Releasing Organisation“ z marca 1982. “Don't Go in the Woods“ je tým pádom sťahovaný z video trhu, pretože podľa cenzorov tento nevhodný film nemá vôbec čo robiť na poli normálnej video zábavy. Po čase panika okolo filmu opadla a existujúce vydanie sa mohlo v pokoji dopredať. K re-releasu “Don't Go in the Woods“ sa na území Británie pristúpilo po uplynutí banu až vo februári 2007, kedy sa film v remasterovanej podobe dostáva v rámci DVD konečne späť ku divákom (označenie prístupnosti Rated:15 – a to sa jedná o Uncut verziu). Ku distribučnej zaujímavosti “Don't Go in the Woods“ patrí aj jeden z jeho alternatívnych názvov – a to “The Forest 2“, pod ktorým sa film distribuoval na videu v Austrálii. Takýmto označením filmu sa sledovalo nadviazanie na titul The Forest (1982), ktorý v Austrálii vychádza skôr ako “Don't Go in the Woods“. Keďže sú to oba lesné slashery, ich spojenie sa dalo trocha očakávať. Na toto niekdajšie prepojenie sa myslelo aj pri distribúcii v rámci remasterovaných DVD, kedy sa “Don't Go in the Woods“ a “The Forest“ ocitli na trhu aj v tzv. spoločnom dvojpacku vydanom v máji roku 2009 viacerými štúdiami. ()

Zajímavosti (2)

  • Film je často označován za jeden z nejhorších "slasherů" historie filmu. Své přívržence a nadšence si však postupem času našel u okrajového publika vyhledávající horrorové trashe. (Flipnic)
  • Film byl pro zobrazování brutálních scén, vražd a krve jistou dobu na seznamu "videonasties" filmů ve Velké Británii a v jiných zemích byla jeho projekce zakazována. (Flipnic)

Reklama

Reklama