Reklama

Reklama

Kantonský kmotr

  • Hongkong Ji ji (více)
Trailer

Kchuo Čchen Wa přichází do města za prací. Hned po příjezdu ho o všechny úspory připraví podvodník. Nemá práci ani peníze, ale jeho život se záhy obrátí naruby. Pomůže skupině mafiánů v souboji s konkurenčním gangem a je prohlášen za šéfa bandy. Kchuovi není svět zločinu moc po chuti, a tak se rozhodne udělat aspoň nějaký dobrý skutek. Pomůže chudé květinářce, která se dostala do problémů. Během toho se ale musí věnovat i svým gangsterským povinnostem – boji ve válce, která mezi oběma gangy vypukla. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála Jackieho komedií, která by dobře fungovala i bez jeho kung-fu a akrobatických kousků. Scénář je solidní, zápletka s komplotem na pomoc chudé květinářce, jejíž dcera se vdává za syna milionáře, má švih a humor nespočívá jen v trapném pitvoření se všech zúčastněných, jako v některých méně povedených Jackieho snímcích. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Film, který u Jackieho publika příliš nezabodoval a já se vlastně ani nedivím. Miracles je gangsterská komedie jak vystřižená z hollywoodské produkce 40. a 50.let. Aby také ne, když je to remake Hollywoodské komedie Podsvětí ve fraku. Jackie se na začátku zaplete do války dvou gangů a když ho umírající šéf jednoho z nich nedopatřením jmenuje svým nástupcem, tak se Jackkie stává mafiánským bosem. Od té doby se musí potýkat jak s opozicí ve svém gangu, tak i s konkurenčním gangem. Vše se zamotá, když se rozhodne pomoci ženě, která mu každý den prodává růži pro štěstí. To rozpoutá komediální smršť plnou záměn identit, odvádění pozornosti a únosů. Tento film se odlišuje nejen od Jackieho typické produkce, ale i od typické hongkongské produkce. Pryč je ďábelské tempo vyprávění, záběry trvají delší dobu a kamera sleduje postavy i skrz několik místností a skončí záběrem na dvě postavy na pozadí hong kongského zálivu a je zde i hudební číslo. Vypadá to epicky, vypadá to draze a je vidět, že Jackie se chtěl předvést i jako filmař. Akčních sccén tu není tolik, ale každá z nich je fenomenální a je vidět, že Jackie si nechal záležet na všech aspektech filmu. Jackie se předvede v bitce v restauraci, kde po něm konkurenční boss chce podíl v jeho podniku, ale hlavně v akrobatickém finále v továrně na provazy. To je jedna z nejlepších a nejoriginálnějších bitek Jackieho kariéry. Přestože má Miracles přes dvě hodiny, tak mi nepřišlo, že by někdy opadlo tempo vyprávění. Je to něco jiného, než Jackieho standart, ale já to mám hodně rád. Film ale finančně neuspěl a tak se Jackie vrátil k tomu v čem ho jeho fanoušci měli nejraději, ale mě definitivně přesvědčil o svém filmařském talentu. Škoda, že Jackie v 90. letech téměř přestal režírovat své filmy. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak toto sa Jackiemu fakt podarilo. Miestami mi to pripomínalo HARLEM NIGHTS s Eddiem Murphym, ale to bolo asi len zasadením filmu do podobnej doby, ináč spomenutý film prevyšuje o niekoľko poschodí. A nevadí ani dlhá stopáž, čo by pri iných filmoch Jackieho Chana možno znamenalo samovraždu. Akcia, humor...tak ako to Jackie dokaže! 5 stars. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Velice zvláštní film hongkongské produkce, který se dost odlišuje od jiných snímků mistra Jackieho. Trošku by to mohlo připomínat pokus o fušování do gangsterek. Ve druhé polovině však film rozehrává klasickou taškařici, kde není nouze o všelijaké záměny. Postava inspektora Ho dost okatě připomíná Clousseau. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá komédia s Jackie Chanom, ktorá patrí medzi jeho priemerné filmy. Má celkom zaujímavý príbeh o chudobnom mladíkovi, ktorý zachráni skupine mafiánov život pred zabijakmi, za čo sa stane šéfom mafie. To mu samozrejme prinesie množstvo finančných a materiálnych výhod, ale aj obavy o život. Je rozdelený na dve dosť odlišné polovice, prvá sa samozrejme venuje hlavne novému mafiánovi, jeho vzťahmi s políciou, inou mafiou, ale aj v rámci svojej organizácie. A druhá je zameraná na pomoc kvetinárke zakamuflovať jej chudobu pre jej príbuznými. Približne prvých tridsať minút ma moc nezaujalo, ale potom sa to už vylepší a našťastie už to vydrží až do konca. Akcie tu moc nie je, sú tu iba tri dlhšie súboje a ešte niekoľko menších, čo trochu sklame, ale aspoń im nechýba kvalita. Obzvlášť dlhé finále v továrni alebo bitka s konkurenčnou mafiou v reštaurácii sú plné skvelých nápadov a kaskadérskych kúskov a určite patria do veľmi dobrého nadpriemeru v rámci akcie Jackieho Chana. Humoru tu je na rozdiel od akcie celkom dosť, ale moc sa nevydaril. Nie, že by bol zlý alebo dokonca trápny, ale moc ma nezaujal a ani nepobavil. Čo sa týka hereckého obsadenia, tak okrem Jackieho Chana tu nie je žiadna výraznejšia postava, ale zaujali ma niekoľko sekundové úlohy Simona Yama a Biao Yuena. Od tohto filmu som dostal niečo iné ako som čakal, myslel som si, že to bude jeden z mála Chanových vážnych filmov, ale nestalo sa tak. Síce základ príbehu je pre neho netypický, ale spracovanie je už presne v jeho štýle, aj napriek mafiánskej tématike tu sú samé kladné postavy a dostatok humoru. Objektívna kvalita filmu- 75%, film sa páči mne na 72%. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení trvalo devět měsíců. (Rominator)
  • Kantonský kmotr je považován za jeden z nejsofistikovanějších Chanových režijních počinů. (Rominator)

Reklama

Reklama