Reklama

Reklama

Madhouse

  • USA There Was a Little Girl (více)

Obsahy(1)

Julia je učitelka ve škole pro neslyšící. Má vyšinuté dvojče umístěné v sanatoriu pro duševně choré. V den jejich narozenin se podaří jejímu šílenému dvojčeti Mary uprchnout ze sanatoria. Mary Julii chystá překvapení v podobě masakru hostů na její narozeninové párty. (Chatterer)

Recenze (15)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Už dlho som nevidel tak perfektne zrežírovaný nudný a zdĺhavý snímok. Veľký to paradox. Assonitis má v tomto prípade nadané režisérske oko a výborne pracuje s kamerou a svetlom. Jeho scenár je však veľmi nedotiahnutý, s minimom napätia. A tak akýsi svojský klon gialla skončil na polceste k majstrovskému dielu. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

U tohoto snímku se nabízí mírné srovnání s obdobným kanadským hororem Všechno nejlepší k mým narozeninám z téhož roku, i když musím říct, že u There Was a Little Girl jsem se bavil o něco víc. Přesto tento film pomyslně prohrál se svým kanadským soupeřem a objevil se v amerických kinech až o dva roky později (pod alternativním názvem Madhouse). Jde o nadprůměrný slasher se solidně hutnou atmosférou a několika krvavými scénami, které si užijí zejména diváci se strachem ze psů. Jedno z umírněnějších děl ze seznamu „video nasties“, které, jak hádám, spíše než pro brutalitu, jíž zde až tak moc není, leželo v žaludku britských cenzorů kvůli nechvalnému zobrazení jedné z postav, která by podle nich měla být vnímána jako respektu hodná páteř společnosti. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Film „There Was a Little Girl“ není zlý ani herecky a takový Dennis Robertson si svou roli očividně užíval, čímž jí dal nezapomenutelné kouzlo. A ve filmu je toho rozhodně víc. Práce s neslyšícími a využití hluchého chlapce pro nepříjemnou gradaci, dobrá práce s gore, i když ne vyloženě výjimečná, a skvělé finále, které je vizuálně velmi dobře zvládnuté ve smyslu nepříjemně temného prostředí a scény. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Noční můra pro kynofobiky. Zpočátku to sice vypadá na to, že hlavní mordýřkou tu bude ona vyšinutá sestřička, co utekla z blázince, jenže pravda je trochu jinde. O 3 ze 4 killů se tu totiž postará pěkně nasranej rotwajler, co se včetně roztrhanejch krků a ukousnutejch rukách neštítí zabít ani děcko. Ten pravej masakr, díky němuž byl film přiřazenej do seznamu "Videonasties", ale nastane až v samym závěru, kde se o slovo přihlásí sekáček nebo ruční vrtačka. Navíc to má solidní atmošku a koukatelnou (rozuměj šukatelnou) hlavní hrdinku. Takže spokojenost a Georgeovi díky za tip. ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Klasický béčkový námět, který dokazáli italští tvůrci přetesat v atmosferický horrorový kousek, to jsem rozhodně od There Was a Little Girl nečekal. Ovidio G. Assonitis natočil svého "Občana Kana", aniž by to od něj kdy vůbec někdo čekal (Tentacoli a Piranha mluví za vše). Předvším skvělá práce s kamerou, výborné lekačky a pěkný dějový zvrat, který by byl možná lepší až v poslední čtvrtině filmu, zdobí tenhle kouskek. Mrzelo mě jen, že Ortolani vykrádá sám sebe (po kolikáté už recykluje Cannibal Holocaust?) a slabší gore-efekty. Ale jinak velká spokojenost a naprostý souhlas s Kangaxovým hodnocením. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama