Reklama

Reklama

Válka v týlu nepřítele

  • Itálie Rangers: attacco ora X (více)

Obsahy(1)

Jsme na počátku roku 1944. Válka vstoupila do fáze, vedoucí přes dlouhé boje k vítězství spojeneckých sil. Ale zatímco lze na rozžhavené obloze cítit šířící se vítězství, nacistické Německo přichází s hrozbou nových tajných zbraní, které budou moci, v co nejkratší době, zcela zvrátit výsledek války. Laboratoř se nachází v zalesněné oblasti, blízko tábora s válečnými zajatci. A právě oni se pro spojence stávají poslední nadějí. Kontingent Rangerů, kteří bojovali v Anciu, na sebe vezme smrtelně nebezpečný úkol, při kterém se pokusí dokázat světu i sami sobě, že zajatec je pořád válečný voják. Operace se musí dokončit za jedinou noc a nervy obou znepřátelených stran začínají pracovat naplno. Kdo nakonec z této zásadní bitvy vyjde jako vítěz a kdo jako poražený? (Řitka video)

(více)

Recenze (7)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších válečných "útěkářských filmů", tentokrát ale od Italů. Pozor malý "SPOILER" ! Američtí váleční zajatci, kterým se podaří uprchnout a kteří mají za úkol zničit laboratoř na výrobu nových tajných zbraní které by mohly zcela zvrátit. výsledek války.Nic nového pod sluncem, do takové pětapadesáté minuty se celkem nic moc neděje, ale pak to konečně začíná být alespoň trochu zajímavé..Nakonec tedy jen průměr (vyzdvihl bych Mancusovu hudební složku - viz Pět pekelných mužů, která je jak z nějakého starého historického filmu, a autentické filmové záběry z války v Tichomoří na začátku filmu), ale v kategorii taliánských válečných filmů od vydavatelství Řiťka Video, s.r.o. jeden z těch povedenějších. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priemerny film, ktory pravom zapadol, pac ide len o mix Velkeho uteku a Dirty Dozen. Jedine, co som si vsimol, bolo to, ze tu hral Luciano Catenaci /Suda a Licha 1978/. Akurat bez hercov ako Donald Pleasence a Lee Marvin, tot vsjo : 60 % ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímků o snaze utéct ze zajateckého tábora v době 2. světové války bylo natočeno více než dost. Některé patří mezi klenoty světové kinematografie (Velký útěk) a na některé se raději zapomnělo (Vítězství). Italská kinematografie se rozhodla natáčet také snímky s příběhy z dob této války a vlivem své minulosti nemohli jinak, než o Američanech. Hollywoodem se samozřejmě velmi inspirovali a tak došlo i na téma zajateckých táborů. Příběh o snaze zajatců zhatit použití tajné zbraně nacisty není vymyšlen špatně, jen tomu chybí určitá žánrová dravost a přesvědčení. Lehčí dramatičnost to má, ale ne takovou plynulost a hlavně nápaditost jako třeba právě zmíněný snímek ‘Velký útěk’. Je to však vlivem stopáže a snad i omezením rozpočtu udělat z filmu něco víc. Poněkud podivně u toho zní hudba, kterou připravil Elsio Mancuso. Nijak zvlášť se k takovému žánru nehodí. Takže vyloženě filmová pecka to není, ale jsou daleko horší. Jako průměrný film však nijak divácky uškodit nemůže. ()

karlos-rio 

všechny recenze uživatele

celkem dobrý námět a herecké obsazení nedokáže zachránit tento paskvil, válečný zajatci kteří vypadají jak při pobytu na pionýrském těboře, si v poklidu v lágru vykopají tunel, nechají si přímo do objektu schodit zbraně a pak si odběhnout zničit přísně střežené německé opevnění , které bylo nedávno dostavěné a je hluboko v lese (ve skutečnosti jde o zámek nebo podobnou stavbu, a ta tam stojí opravdu delší dobu) ve kterém němci vyrábí atomovou zbraň, tento důležitý objekt hlídá maximálně 20 němců, zajatci v poklidu nastraží bomby postřílí němce a vrátí se do tábora a nikdo si samozřejmě ničeho nevšimne, opravdu inteligentní záležitost ()

Reklama

Reklama