Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký akční film vystavěný z tradičních žánrových prefabrikátů nepostrádá nic z toho, co od něj fanda očekává, zejména pak akci, přestřelky a boj muže proti muži na všechny způsoby. Hlavní postavou je vynikající bojovník Nick Gunnar, který vede skupinu mezinárodních žoldáků na nevelký ostrov v jihočínském moři. Jejich úkolem je donutit domorodce, aby prodali jisté společnosti těžební práva na obrovské nerostné bohatství, které se tu marně snažili získat už mnozí. Jsou tvrdí, precizně vycvičení, až hazardérsky odvážní, sebejistí a připravení bojovat do posledního dechu. Jenže všechno je nakonec tak trochu jinak, protože Gunnar se ostrově setká s přátelským přijetím, je ohromen jeho nádherou, kterou by těžba nerostných surovin zcela zničila a navíc se zakouká do jedné z místních krasavic a skamarádí s jejím malým synkem. A tak se nakonec parta žoldáků postaví na stranu domorodců aby hájila jejich zájmy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (124)

Guran 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren ani nemusí být špičkový herec, aby zahrál role, co se podobají Johnu Rambovi. Nejlepší výkon ve filmu podal Trevor Goddard, který hajzly prostě zahrát umí. Teď k filmu samotnému. Hereckému obsazení bych vyjmul jedinou osobu - BD Wonga, který si zahrál Po. Jeho role mi přišla nesympatická, hloupá a navíc místy i zbytečná. Příběh je na začátku moc rychlý. Po krátkých titulcích jde děj přímo k hlavnímu hrdinovi a rychle k věci. Nastává úsek, jako v Rambovi II. Hlavní hrdina dostane nabídku na misi, chvilku to bude zvažovat, ale pak to vezme a jde na věc. Příběh ale stejně není špatný, jak se u tohohle typu filmu zdá a jak už je to zvykem, finální bitka mezi hlavním hajzlem a hrdinou zakončí příběh s vítězstvím klaďase. Nuže verdikt? Pár úseků ve filmu bych klidně vystřihl, ale jiné mě překvapili, jako scéna, kdy naši hrdinové pijou ty vejce. Takže dávám 7/10, protože není to zas tak špatný, ale ani nejlepší. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keby mi z tohto pustili poslednú pol hodinku, tak by som možno uvažoval dať aj nejaké solídnejšie ohodnotenie. Na škodu asi príde, že som musel odtrpieť aj tú prvú brutálne nudiacu a sprostú hodinu, pri ktorej som zaspal a film som musel dopozerať ráno. Osobné fighty tiež nestoja za veľa a strieľačky sú ako z nejakej trápnej hry za päť korún. 35%. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Dolph Lundgren v inteligentnom akčnom veľkofilme alebo robím si srandu. Béčko s tuctovým scenárom a nepresvedčivým Zlom, ale džungľová výprava zaujme, prerastený blondiak Lundgren má sem-tam charizmu, akcia ujde a poteší, že príbeh nie je Dolphova one man show, ale skôr čosi na spôsob PREDÁTORA, kde má veliaci dôstojník po ruke komando skúsených parťákov (napr. obrovský Tom „Tiny“ Lister). ()

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[7/10] Švéd je dobrý akčný film, celkom ma bavil a nemá nejaké slabé miesto. Dolph "gunner" Lundgren opäť kraluje a jeho parťáci sú tiež dobrí. Možno je trochu škoda, že na akciu sa čaká pomerne dlho, ale vôbec mi to neprekážalo. Dej sa odohráva naozaj v peknom a zaujímavom prostredí džungle, to ma fakt bavilo, dialógy medzi domorodcami, atd, bolo to dobré. No a záver, resp. pol hodina sa nesie v poriadnom akčnom štýle, strelba, výbuchy, atd. Takže som v podstate spokojný. ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Pohodová slátanina s překvapivě dobrým Lundgrenem, která mě ani chvíli nenudila. Akce je dostatek, exotické prostředí průměrného Čecha vždy potěší a navíc je to i celkem sranda. Jedno klišé stíhá druhé, charaktery jsou vykreslené vesměs černobíle (s jednou čestnou výjimkou), hlavní záporák je tak zlý, až se stává parodií sebe sama....no prostě 100 minut béčka, které utečou jak voda.2,5* ()

Galerie (27)

Zajímavosti (6)

  • John Sayles napísal scenár v lietadle na ceste do Tokia. (m.a.t.o.)
  • Natáčení scén z ostrova probíhalo v Thajsku, konkrétně ve městě Krabi a v zalesněné oblasti Phang Nga. (Riker)

Reklama

Reklama