Reklama

Reklama

Claire Stansfield a Dolph Lundgren se vydávají hledat v poválečné Angole důkazy tajné výroby konstrukčně nové, nebezpečné miny. Horká stopa je zavede až k dolu s diamanty a přísně střežené podzemní továrně. Následné zjištění, kdo stojí za celou organizací, jim vyrazí dech... Válkou zpustošené Angole se pokouší pomáhat různé humanitární organizace. Pro jednu z nich pracuje také tým pyrotechniků vedený zkušeným Christianem Ericksonem, pokoušející se vyčistit minová pole, která stále mrzačí a zabíjejí vesničany a jejich děti. Jednoho dne však při útoku rebelů zahyne uprostřed minového pole Christianův jedenáctiletý syn Johnny. Miny však nevybuchují jen v Angole. K teroristickému útoku na amerického senátora je použita supermoderní nášlapná mina A-6, propašovaná právě z Angoly. Expertka na bomby Michelle Flynn, která se stala svědkem smrti svého snoubence při bombovém útoku, je vyslána do Angoly, aby tu v utajení získala zpět miny A-6 a pomohla odhalit pozadí celého případu. Vydá se do terénu se dvěma armádními experty na miny, oba jsou však vzápětí zabiti, když je jejich vrtulník napaden a sestřelen. Michelle přežije, ale zůstane sama, bezradná v pro ni cizím prostředí Angoly. Náhodou se setká Christianem, který se po smrti syna zhroutil a teď se už pět let marně snaží bolest utopit v alkoholu a to navzdory dobrým radám jeho nejlepšího přítele, dr. Hoppera. Když se Michelle stane svědkem toho, jak se opilý muž postaví místnímu pašerákovi Yagerovi, který minami terorizuje vesničany kvůli svému diamantovému dolu, rozhodne se ho požádat o pomoc. Společně se jim podaří získat nebezpečné miny A-6 ukryté na stejném poli, kde zemřel Christianův syn a také zjistit jejich původ a odhalit spiknutí na jehož konci měly být další atentáty na půdě USA. Po dramatickém pronásledování se Christian a Michelle utkají se zločinci a odhalí překvapivou a šokující totožnost člověka, který stojí v pozadí celého komplotu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Opet je videt ze nema cenu na CSFD koukat na hodnoceni. Film sem zkouknul protoze byl jako dalsí v poradi na dyvku a cekal sem klasickou bulharskou sracku na 1000 a 1 zpusob. Ale prijemne sem byl prekvapen. Zadny Bulharsko ani Rumunsko ale Angola a Dolph co po ztrate syna chlasta jak prase,huli ciga a vyziva se ve vselijakych nebezpecnych hrach. Ke konci dojde i na hodne slusnou prestrelku v dolech a na vlaku ktery sou sice hodne prehnany ale svoji zabavnosti me drzely u bedny po celou dobu. Posledni dobou me Dolphino hodne prekvapuje a uz se nemuzu dockat dalsich jeho silenych hrdinskych filmiku ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Doufám,že se jednoho dne dočkám a že budu moc napsat:Můj oblíbenec Dolph Lundgren je frajer a hraje v parádním filmu.Zatím to bohužel napsat nemohu ani náhodou,neboť Odstřelovač je jen dalším totálním sra*kovitým zářezem v prachmizerné Lundgrenově filmografii.Lundgren prostě pro mě to charisma má,ale podle čeho si vybíra své filmy fakt nechápu.Děj v Odstřelovači se sice opírá o závažné téma,ale je neuvěřitelně nemožně natočeno a zpracováno,plné klišovitostí,trapnosti a neuvěřitelnosti.Hlavní herečka je navíc neskutečně odpudivá,o zbytku ansáblu ani nemluvě.Příšerný film!Odpad nedám opět jen kvůli nostalgii vůči Lundgrenovi,ale už mi s ním vážně dochází trpělivost. ()

Reklama

AdamesWWE 

všechny recenze uživatele

[6/10] Ostrelovač je dobré béčko, pri ktorom som mal občas pocit že chce byť niečím viac než načo má. Potenciál príbehu zmizol asi po pol hodine, film je dosť akčný, veľa výbuchov, prestrelky, nejaký ten súboj, v celku viac akcie ako som čakal. Lundgren opäť v roli nesklamal. No aj tak tento film nefunguje tak ako by mohol. Ked nemá dom pevn základ tak spadne, tento film je tak trošku niečo podobné. Má navonok slušnú a zaujímavú zápletku, ale je v podstate úplne obyčajná. A naneštastie vôbec nikto z vedlajších úloh ma nebavili, ani hlavný záporák nebol najlepší. Určite to mohlo byť oveľa lepšie, ale bolo to stále dosť dobré, nenudilo ma to. ()

rublik05 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle snad ani nemělo být myšleno vážně. Ostuda pro Lundgrena, že na něco tak strašně dementního vůbec kývnul. Zvažoval jsem, že dám alespoň hvězdičku za pobavení, ale to bych byl sám proti sobě. Vlastně ani nevím, co mě štvalo víc, jestli hrozní herci, nesympatické postavy, nebo příběh, který logiku neviděl ani z rychlíku. Nuda, demence, odpudivost, charakteristika ve třech slovech. Navíc i ten název je zcela mimo mísu. I pro fanoušky švédského zabijáka to bude nepříjemná zkušenost. 0/10. ()

Fuego 

všechny recenze uživatele

No tak tohle teda fakt ne. Dávám dvě hvězdy. Jedna je za Dolpha Lundgrena, protože ho mám prostě rád i když je tvrdej jako poleno a nevěřím mu ani dobrej den. Druhá je za Bruce Paynea. Já už se lek, že bude hrát klaďase. Ještě že se vyvinul ... Ovšem co tohoto úžasnýho arcilotra přimělo jít do takovéhle srágory, to fakt netuším. Třetí by byla za moc hezkou Calire Stansfield. Nicméně jednu ubírám za takovou drzost, jako je nevyretušování skejtu na kterém Dolph jede po přeistání s motorkou na vagoně místo po zadku a za naprosto jednoznačně vidoucí sedák, be kterém se houpá po vagonem a ještě na to upozorní frajerským jednoruč úchopem, kdy má nohy ve vzduchu! Fyziku ani diváka neoblnete vážení! A pokud už někde hraje Dolph Lundgren, znamená to, že to není žádná amatérština, ale má být dost peněz na postprodukci. Jinak je to poměrně zajímavé téma, pyrotechnici ovbykle příliš stvárňováni nebývají. Anglický název je naprosto v pořádku - sweeper znamená mj. také metař, zametač, což se mi zdá příznačné. to jen idiotští čeští vydavatelé zas něco extra pokakali. Jinak tomuhle říkat béčko je plivnutím do xichtu všech áčkových akčních béček té doby. Nedůvěryhodné fajty, střelba, honičky, hudba nic moc, kamera těžce podčasová - takhle se točilo o deset let dříve, ne koncem devadesátých let.! Nevrátím se k tomu už ani omylem a na HDD uchovám jen ze sběratelských důvodů ... ()

Galerie (27)

Reklama

Reklama