Reklama

Reklama

Recenze (9)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Julio, syn doktora Krallmana, má vážně nemocné srdce, a tak se jeho otec rozhodne pro transplantaci. Jelikož nemá k dispozici srdce lidské, použije gorily. Jenže Julio se změní ve vraždícího Hulka, a proto se doktor snaží svoji chybu napravit. Je přesvědčen, že pokud srdce vymění za lidské, zvrátí děsivou mutaci. Využije wrestlingové zápasnice ležící v nemocnici v kómatu a její srdce dá Juliovi. Jenže nic není tak snadné, jak se na první pohled zdá. Kromě naturalistické operace vyjmutí srdce v přímém přenosu nabízí film řadu gore - rozervané hrdlo, vyrvané oko, utrženou hlavu či skalpování. Zmutovaný Julio si přednostně vybírá ženy, s kterými se chce spářit. A nejlépe jsou-li rovnou nahé, jinak z nich šaty serve. Ženy se zde tedy často sprchují či promenádují nahé. Na svoji dobu jistě odvážný film, byť šedesátá léta byla v duchu uvolňování a svobody. Snímek za svoji odvážnost samozřejmě zaplatil. Dnes asi především pro žánrové příznivce. V napínavých momentech zní typická hororová hudba, jaká zněla v dobových hammerovských filmech. Kvalita obrazu a barev - vynikající. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Trochu divný,ale celkom zábavný mexický horror.Len neviem prečo anglický názov je Night Of Bloody Apes,keď sa jedná o jednú opicu,nie o viac a v názve je jednoznačne množné číslo.Aj to nie je pravá opica-gorila,ale napol človek,napol gorila,a aj to síce silná ale hlúpa.Aj keď je to za tri,jedná sa o hodne krvavý,ale zároveň aj hlúpy film.No svojím spôsobom aj hodne zábavný.Hodne krvi,veľa nahoty,znásilnenie a kruté vraždy,ozaj dosť brutálne.Vo filme asi použili ozajstnú operáciu srdca,dosť nechutnú.Film jednoznačne ťaží aj z toho,že film bol v zozname Video Nasties,čiže vo filmoch,ktoré by sa nemali pozerať. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Frankensteinovsky ladený príbeh, spájajúci aj prvky s filmov s vlkodlačím monštrom, alebo filmov s King Kongom - viď záver na streche domu. Jeden z tých odvážlivcov svojej doby, ktorý sa neštítili ukázať viac krvi a nahoty ako tí ostatný. Síce réžia, scenár a herecké výkony sú na prd, s filmu vyžaruje to príjemné kúzlo béčkového diela, ktoré sa berie až príliš vážne. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pitomý experiment se nezdařil a naprosto se vymkl kontrole, tak asi takhle zjednodušeně by se dal charakterisovat, tento nízkorozpočtový mexi-sleazy horor, pozorný a znalý divák si jistě všiml i všech těch různých vlivů, film byl ovlivněn jak postupně vyvíjejícím světovým trendem (různé monstermovie horory od King Konga, přes Frankensteiny od Hammera, až třeba po tohle), tak i tí místním (evokace na populární Santo sérii, zde wrestlingové zápasnice). Jde o jeden z těch x filmů, který byl uveden na neslavně proslulý "Video Nasties" seznam zakázaných filmů. Film je ale nepovedený, hloupý a směšný, spíš mě to celé nudilo, postrádalo to atmosféru a větší napětí, ale neříkám že to nebylo svým způsobem zábavné, blízko to mělo ke grindhouse scéně a k filmům otce gore Gordona Lewise z let 64-65, nutno však říct že explicitní a grafické scény brutálního násilí a sadismu s dobrými prvky gore, tu byly opravdu hodně vynalézavé, tady jsem byl spokojen a překvapen, stejně tak jako příležitostnou otevřenou nahotou, tady za to vše, tedy dávám palec nahoru. Jinak děs-běs. Zajímavý komentář: Kusko.t2. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „La horripilante bestia humana“ hodně hraje na to, že jeho hlavní doménou je gore, které je zde přítomno v celkem drsné míře, a tak může divák vidět skutečně hnusné scény, jež ho skoro až překvapí. Do toho nahota, praštěný příběh, mexický wrestling a šílený vědec. Tohle je tak krásně blbá kombinace, že to prostě buď odsoudíte, anebo se pobavíte. A já jsem se pobavil. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama