Reklama

Reklama

Zachraňte Willyho!

  • USA Free Willy (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletý Jesse dostává poslední šanci od sociálního pracovníka Mercera. Musí konečně začít spořádaně žít u nových pěstounů Glena a Annie Greenwoodových. Pokud ne, čeká ho za jeho kousky tvrdý postih. Jesse musí také vyčistit chodby v delfináriu, které se svým kamarádem posprejoval při útěku před policií. Tam se seznamuje s údržbářem Randolphem, cvičitelkou Rae a kosatkou jménem Willy. Jesse si všimne, že kosatka reaguje na foukací harmoniku. V noci se tedy tajně vrátí do delfinária, aby si tuto teorii potvrdil. Stane se mu ale nehoda a Willy Jesse zachrání před utonutím. Protože se chlapci v delfináriu líbilo a jeho práce končí, zařídí Randolph, aby tu mohl dál pomáhat. Chlapec se s kosatkou sbližuje a vzniká mezi nimi zvláštní pouto. Majitel delfinária se chce Willyho zbavit, protože nevydělává žádné peníze. To se ale Jessovi nelíbí a rozhodne se kosatku zachránit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Johnner 

všechny recenze uživatele

Obludný snímek plný nechutností v podobě rozmazleného oslizlého fracka, neprůbojných nevlastních rodičů a hromady klišé (přátelský pseudoindián, nafoukaný podnikatel), jemuž nepomohou ani krásné záběry na kosatky. Díky za scénu Willyho skákajícího přes molo. V Simpsonových ho zparodovali takovým stylem, že tím vylepšili i samotnou předlohu. Nezaaslouženě. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajsich rodinnych filmov 90-tych rokov a nezabudnutelny zazitok navstevou v kine, ktore bolo sa mi zda vypredane alebo takmer uplne plne. Nedavno som si zopakoval tento zazitok a ani dnes nestratil nic na lesku a chapem, preco sa mi v roku 1994 tak strasne pacil. Myslim, ze je to asi jedina uloha, kde som videl drsneho Michaela Madsona v rodinnom filme :-) Velmi vela tu urobila aj krasna hudba... ______ Jason James Richter - (Jesse) +++ Lori Petty - (Rae Lindley) +++ Michael Madsen - (Glen Greenwood) +++ Michael Ironside - (Dial) +++ August Schellenberg - (Randolph Johnson) +++ Jayne Atkinson - (Annie Greenwood) +++ Mykelti Williamson - (Dwight Mercer) +++ ()

Reklama

Havenohome

všechny recenze uživatele

Ako malé dieťa som videl tento film v priebehu dvoch týždňov každý deň asi štyrikrát. Tomu sa hovorí cinefilia. To bola doba, počas ktorej sme mali doma video, ktoré starší brat vyhral v mariáši. Písali sa ranné Divoké deväťdesiate. Potom ho asi dal znova do banku na kartárskom stole a prehral a viac sme video nemali. Zachráňte Willyho bola jediná kazeta, ktorú sme tie dva týždne pozerali. Ku koncu už kazeta mlela z posledného, počas celého filmu prechádzali po obraze sústavne šedé pásy, čo však nijako neovplyvnilo hlbokú mieru nášho pohltenia príbehom. Vždy, keď končil film, a keď hlavný hrdina vyskočil na hrádzu a ponad neho letel Willy, tak som aj ja u nás doma v obývačke vyskočil na operadlo gauča, dvihol som ruku a Willy letel ponad mňa. ()

whack 

všechny recenze uživatele

Používanie živých zvierat pre filmy je zvrhlosť, najmä ak ide o takýchto obrovských zvieracích hercov, ktorí sú celý život uväznení v kadejakých vodných parkoch. Nie je tajomstvom, že samec kosatky dravej Keiko, ktorý "hral" Willyho, mal byť po natáčaní utratený! Využiť a zahodiť! Je to strašné pokrytectvo, najmä, keď ide o film, ktorý hovorí o opaku. Ale Keiko bol nakoniec vďaka ochranárom zachránený a vypustený do voľnej prírody, a pointa filmu je tiež pekná, vlastne je chvályhodná. ()

TEKAS 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem milovala jako malá. Co já se u něm nabrečela... Byla jsem platonicky zamilovaná do hlavního (lidského) hrdiny (u Keika to není ani třeba říkat, kdo by ho nemiloval...). 13 už mi není, hlavního hrdinu už teda nežeru, ale na film mi zůstanou rozhodně pozitivní vzpomínky. Sentiment zůstává. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

Reklama

Reklama