Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Ashaf, elegantní muž s truhlou na zádech, a Guideau, divoká dívka se skoro zvířecími rysy, jsou zástupci organizace, která kontroluje používání magie ve světě, kde spolu existují lidé, monstra a čarodějnice. V jednom městě narazí na čarodějnici, která již léta chrání zdejší obyvatele a pomáhá jim v boji proti monstrům, které se čas od času objevují. Je vše ale tak, jak se na první pohled zdá? (TheDarKnig)

(více)

Recenze uživatele gumbo k tomuto seriálu (2)

Majo to Guren no Machi (2024) (E01) 

Jako jo, byli tam nějaké věci, které podnítili mou zvědavost, zejména minulost ústřední dvojice by mohla být zajímavá. Grafika a souboje taky nevypadli úplně zle. Ale to okolo, ach jo. Opět plné patosu a přehrávání. Ústřední zápletka první epizody je totální bullshit. To jako někdo myslí vážně, že se záporák bude 120 let přetvařovat jako hrdina, chránit životy, protože když pak v jeden den  odhalí svou pravou (temnou) tvář to bude to pravé zadostiučinění? WTF? A zrovna ten den se tam musí vyloupnou "deus ex machina" naši hrdinové, kteří evidentně netušili, že to je zrovna ten den D? WTF? A co to bylo s tou pečetí? Nejdřív se tvrdí, že existence něčeho takového je absolutní nesmysl a pak se to najednou bere jako normální věc? A jak to že lidem sami od sebe dorůstají končetiny? Dalo by se tam najít podobně zmatených věcí daleko víc. A celkově ta všechna "mytologie" okolo čarodějnic je taková meh, jakoby vycucaná z prstu. Nechám tomu ještě jeden díl a uvidíme, ale moc tomu nevěřím. 60 % ()

Majo no Tawamure: Jomaku (2024) (E02) 

V první půlce nezábavná vata, která nám má asi ukázat všední práci našich hrdinů. Jenže to neustálé "pojďme zabít čarodějnici!" "to je čarodějnice?" "kdy budeme zabíjet čarodějnice" začíná být otravné už po dvou dílech. No a v druhé půlce tu máme prázdné dialogy mezi "strážci zákona". Jako když vám nadřízení pošlou někoho na pomoc s "chytáním čarodějnice" a oni vám řeknou "jsme tu, abychom vám pomohli chytit čarodějnici", tak kdo normální sakra ty lidi pak "vyslíchá" otázkami "a proč jste vlastně tady?", "jaká je vaše motivace?"? Ach jo. Dám tomu ještě jeden díl, ale světlo na konci tunelu tady opravdu nevidím. 50% ()

Reklama

Reklama