Reklama

Reklama

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Profesionální huliči Cheech Marin a Tommy Chong se dávají dohromady v komedii Stoupat jak dým, která sleduje tuhle značně sjetou dvojici na okružní cestě po Kalifornii. Ačkoli je jejich cílem sehnat jen trochu trávy, nakonec jsou omylem deportováni do Mexika. Zoufale se odtamtud snaží dostat domů, a proto přistoupí na nabídku, že převezou přes hranice káru plnou marihuany. Podaří se jim to ale stihnout dřív, než všechno vyhulí? Po cestě navíc naberou dvě stopařky a jakousi šťastnou náhodou se jim vždy podaří setřást poldy, kteří jsou jim - zcela nepovšimnuti - celou tu dobu v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Legendární zhulenecká komedie ve mě vyvolala nemalá očekávání, která se ani zdaleka nepodařilo naplnit. Film je velmi hloupý, což měl být evidentně vzhledem k tématu humorný záměr, ale v prezentované podobě vůbec nefunguje a nešikovnost hlavních postav je zoufale nevtipná a otravná. Párkrát jsem se lehce zasmál, ale povětšinu stopáže jsem trpěl a divil se kultovnímu statusu snímku a jeho vysokému hodnocení. Film mi bohužel příliš nesedl a nepovažuji ho za vtipný a musím říci, že zhuleneckých komedií jsem viděl hodně a spousta jich byla mnohem lepší, než tento klasický kousek. ()

Reddman 

všechny recenze uživatele

Dave´s not here man. V Americe je tenhle film velkým kultem. Po jeho shlédnutí jsem si uvědomil kde všude byla tahle blbina parodována, nebo kde na ní bylo odkazováno. Nemusíte ani být Američan abyste si Cheeche a Chonga zamilovali. Je to takový praotec všech huličských komedií. Zároveň ale svou skvělou atmosférou zcela vyniká. ()

Reklama

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

This is really cool shit, man! Ač nejsem hulič, tak jsem si tento všemi možnými druhy drog prošpikovaný road trip skvěle užil (což by Vám jistě potvrdila paní sedící naproti mě ve vlaku, kterou jsem několikrát poprskal svými výbuchy smíchu). Pokud se chcete výborně pobavit, tak rozhodně musím tento kousek doporučit, ať už s hulením či bez něj :-) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Huličský komedie se mně většinou nelíbí, ale tohle byl fakt nehorázně zábavnej punk. Marihuanový auto, pochcaná nohavice, rozhovor přes vysílačku a hlavně absolutní svobodomyslnost jak hlavních hrdinů, tak tvůrců. Živě si představuju, jak scény na druhej den natáčení vznikaly po pár jonitech celýho štábu. Takhle na pohodu se dneska už filmy netočí. Škoda, že jsem ve filmu málem nepoznal Ellen Barkin, protože teď jedu její filmy a tohle je Ellenin debut. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

3,5 To sú neskutočné, vymleté hovädá, tí dvaja, týmto ich počinom ma úplne odrovnali. Hoci to je žáner, na ktorý sa pozerám s dešpektom, v prípade tohto filmu si ale nemôžem pomôcť. Už len keď vidím ten rok 1978, v ktorom bol film nakrútený, tak sa nestačím diviť. Svojou drzosťou a "modernosťou" totiž pripomína súčasné "huličské" komédie, ale jednoznačne ich tromfne svojou kvalitou a zábavnosťou. Film šliape od začiatku do konca, pričom ho sprevádza poriadne nadupaná rocková hudba, ktorá výborne ladí s uleteným duchom snímky. Edit 2.9.21: Pri druhom pozretí to už až taká skvelá zábava nebola, znižujem zo 4 hviezdičiek na 3. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu slovo „man“ zazní 295krát. (Epistemolog)
  • Ellen Barkin v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama