Reklama

Reklama

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Profesionální huliči Cheech Marin a Tommy Chong se dávají dohromady v komedii Stoupat jak dým, která sleduje tuhle značně sjetou dvojici na okružní cestě po Kalifornii. Ačkoli je jejich cílem sehnat jen trochu trávy, nakonec jsou omylem deportováni do Mexika. Zoufale se odtamtud snaží dostat domů, a proto přistoupí na nabídku, že převezou přes hranice káru plnou marihuany. Podaří se jim to ale stihnout dřív, než všechno vyhulí? Po cestě navíc naberou dvě stopařky a jakousi šťastnou náhodou se jim vždy podaří setřást poldy, kteří jsou jim - zcela nepovšimnuti - celou tu dobu v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Do večeře si najdeš nějakou práci, nebo tě pošlu na vojenskou školu!!!........... Zvláštní a hezké úvodní titulky na kapotě auta a veselý hudební doprovod. CITÁT - Ty bláho, je to vůbec joint? Vypadá jako hot dog............... Tak jsem z toho měl smíšené pocity, některé dialogy mě totálně rozesmály a některé naopak jsem vůbec nechápal. Ale vlastně není co chápat, když je celý štáb v rauši a snaží se do toho dostat i diváka. Některé události jsou naprosto šílené. Například první vystoupení nebo incident s jeptiškama. CITÁT - Jedinej kus masa, kterej může mnich v pátek je jeptiška............ Je to prostě jointový film a tak ho tak berte. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Tak se mi konečně podařilo sehnat první kousek od téhle neskutečně vymaštěné dvojice a ono je to dokonce velmi zábavné. Vezměte třeba Zahulíme, uvidíme. Pošlete to časem o dvacet let zpátky a víte tak zhruba o čem je tohle dílo. Za střízliva za tři, v jiném stavu někde na kalbě s kamarády bych asi hvězdičku přidal. :-) ()

Reklama

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak asi takhle nějak má vypadat film z prostředí hulení, halucinogenních kyselin a dalších sněhových drog. To vše s nenuceným humorem bez hranic. Přiznám se, že s dabingem si to vážně neumím představit, a raději si to ani nepředstavuju. Po 20ti minutách filmu už bych se hodně divil, kdyby věta nekončila slovem "man". Chongova přirozená mluva a (hippie) reakce jsou výborné stejně jako vysmažené ksichty přítomných slečen. Naprosto skvělý, chvílemi pochopitelně absurdně se vyvíjející tripový výlet nejen těchto dvou zmatlanců je potřeba vidět, líbí-li se Ti filmy tohoto typu. Ovšem musím jasně prohlásit, že novodobé komedie z podobného prostředí, jsou oproti tomuto filmu, až neuvěřitelně trapné. Skutečně výborná zábava, která má takový, řekl bych, až formanovsky laděný závěr. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Skvělej hipísáckej kousek. Kultovní. Plnej dobrejch vtipnejch fórů, chch. A plný všech možnejch drog, na prvním místě marihuany. Paka, který ke všemu přijdou jak slepí k houslím. Nebo v jejich případě spíš jak zmaštění slepí k zmaštěnejm houslím. Nebo jak jeptišky k celní protidrogové kontrole. Ale věřte mi - bude se líbit i nehuličům. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Historický milník nielen v odpaľovaní zodpovedne stočených "Mary Jane" šulcov, ale aj neobyčajná matéria opisujúca stavy pod vplyvom THC na ploche hraného filmu. Obsahuje všetko, čo si táto téza vyžaduje-dvoch spráskaných kamarátov/huličov ktorým šťastena praje v každom prípade (bubeník Anthony Stoner stretávajúci gytaristu Pedra De Pacasa), cestu odniekiaľ niekam spojenú s "tučnými" opletačkami (výletík z Mexika do L.A. a jeho náležitá výplň-dymová clona, mníšky, "Pot mobil", "Bee Gees", koncert, etc.) a samozrejme postoj neposlušných "slackerov" doplňujúci ich recesijnú ignoranciu spol. konvencií (bohovský/é výsmech/zhulenie policajta, verejné inhalovanie/neskrývanie makaku, ľahostajné/ý vymanenie/únik z tradičných rodinných hodnôt za účelom žiť odlišne, spontánne, slobodne). Vtedajšími inzerentami odmietaný recept na "výrobu trhaviny" je v súčasnosti použitý/modulovaný v mnohých podarených ("Pineapple Express", "Harold & Kumar Go to White Castle"), nepodarených ("How High", "Harold & Kumar Escape from Guantanamo Bay") a trápnych ("Dude, Where's My Car?", "Half Baked" ) napodobeninách. Žiadna z nich však nemá v sebe ten ranný-neprekonateľne okúzľujúci štýl. "Up in smoke, man"… ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Pes, který jedl burrito poté, co byl odhozen na zem, nebyl cvičeným psem. Šlo o zatoulaného psa, který jednoduše vstoupil do záběru, vzal burrito a odešel. Hercům Cheech Marinovi a Tommy Chongovi se to natolik líbilo, že záběr ve filmu zůstal. (Epistemolog)
  • Ellen Barkin v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Záběr, kdy žena šňupe prací prášek Ajax, byl proveden trubicí ukrytou v rukávu, která vedla k vysavači. (Epistemolog)

Reklama

Reklama