Reklama

Reklama

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Profesionální huliči Cheech Marin a Tommy Chong se dávají dohromady v komedii Stoupat jak dým, která sleduje tuhle značně sjetou dvojici na okružní cestě po Kalifornii. Ačkoli je jejich cílem sehnat jen trochu trávy, nakonec jsou omylem deportováni do Mexika. Zoufale se odtamtud snaží dostat domů, a proto přistoupí na nabídku, že převezou přes hranice káru plnou marihuany. Podaří se jim to ale stihnout dřív, než všechno vyhulí? Po cestě navíc naberou dvě stopařky a jakousi šťastnou náhodou se jim vždy podaří setřást poldy, kteří jsou jim - zcela nepovšimnuti - celou tu dobu v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Tak asi takhle nějak má vypadat film z prostředí hulení, halucinogenních kyselin a dalších sněhových drog. To vše s nenuceným humorem bez hranic. Přiznám se, že s dabingem si to vážně neumím představit, a raději si to ani nepředstavuju. Po 20ti minutách filmu už bych se hodně divil, kdyby věta nekončila slovem "man". Chongova přirozená mluva a (hippie) reakce jsou výborné stejně jako vysmažené ksichty přítomných slečen. Naprosto skvělý, chvílemi pochopitelně absurdně se vyvíjející tripový výlet nejen těchto dvou zmatlanců je potřeba vidět, líbí-li se Ti filmy tohoto typu. Ovšem musím jasně prohlásit, že novodobé komedie z podobného prostředí, jsou oproti tomuto filmu, až neuvěřitelně trapné. Skutečně výborná zábava, která má takový, řekl bych, až formanovsky laděný závěr. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

toz takto... je to v niektorych momentoch prestrelene ? ano je... dakedy je to naozaj az moc tlacenie na pilu, ale potom su tam take momenty, ze by sa z toho jeden umlatil smiechom a to sa mne veru nestava. 4 hviezdy by boli uplne objektivne, ale tych par momentov, ktore su tam...rec tela...you can knock, but you can't come in... to su neskutocne chutovky. Odporucam pozerat pod vplyvom... ()

Reklama

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

-Could I see your license, sir? -Whuut? -Your license. Where's your license? -License. It's on the bumper, man! Back there, man! -No, I mean your DRIVER'S license. -Oh yeah, I got my driver's license, man... hey I thought'a somethin' really funny, man... hey, yo momma! (...) -Sir, what's your name? -Whaat? -Whats your name? -Uuhhh... isn't it on the license, man? Yeah, that's it! Pedro De Pacas, man, that's my name. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nevím jistě, jak by na mě film působil ve stadiu nejvyšší zhulenosti, ale troufám si tvrdit, že úplně stejně - tedy nikterak slavně. Pár úsměvných scének se ve filmu jistě najde, ale není příliš o co stát. V koncích 70. let asi ano, ale dnes už na filmu není vůbec nic zvláštního a vůbec nic šokujícího. Taková příjemná huličská jízda let hipízáckých. Lepší 1*. ()

jackalsc 

všechny recenze uživatele

Tak naprosto stupidní humor jsem už dlouho neviděl. A to je co říct když je člověk schválně pod vlivem. Naprostá ztráta času. Ze všeho se stal jeden brutální chomáč přepáleného a ke koncích už hodně otravného "humoru", ze všech udělali naprosto totální dementy, protože hej vidět dementy je přece sranda ne? Haha, ehm ne.Dobrá rada: Využijte ten čas na něco lepšího a zábavnějšího, nebudete litovat. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Ellen Barkin v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)
  • Skoro celý film je natočen v Los Angeles, jen některé scény jsou točeny přímo v Mexiku. (Terva)
  • Záběr, kdy žena šňupe prací prášek Ajax, byl proveden trubicí ukrytou v rukávu, která vedla k vysavači. (Epistemolog)

Reklama

Reklama