Reklama

Reklama

Dva bezcílní muzikanti, kytarista mexického původu (Cheech Marin) a bělošský bubeník (Tommy Chong), se náhodou potkají a zažijí spolu řadu podivných dobrodružství, včetně toho, že se podílejí na bizarním pašování marihuany. Profesionální huliči Cheech Marin a Tommy Chong se dávají dohromady v komedii Stoupat jak dým, která sleduje tuhle značně sjetou dvojici na okružní cestě po Kalifornii. Ačkoli je jejich cílem sehnat jen trochu trávy, nakonec jsou omylem deportováni do Mexika. Zoufale se odtamtud snaží dostat domů, a proto přistoupí na nabídku, že převezou přes hranice káru plnou marihuany. Podaří se jim to ale stihnout dřív, než všechno vyhulí? Po cestě navíc naberou dvě stopařky a jakousi šťastnou náhodou se jim vždy podaří setřást poldy, kteří jsou jim - zcela nepovšimnuti - celou tu dobu v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

[3,5*]     To sú neskutočné, vymleté hovädá, tí dvaja, týmto ich počinom ma úplne odrovnali. Hoci to je žáner, na ktorý sa pozerám s dešpektom, v prípade tohto filmu si ale nemôžem pomôcť. Už len keď vidím ten rok 1978, v ktorom bol film nakrútený, tak sa nestačím diviť. Svojou drzosťou a "modernosťou" totiž pripomína súčasné "huličské" komédie, ale jednoznačne ich tromfne svojou kvalitou a zábavnosťou. Film šliape od začiatku do konca, pričom ho sprevádza poriadne nadupaná rocková hudba, ktorá výborne ladí s uleteným duchom snímky. Edit 2.9.21: Pri druhom pozretí to už až taká skvelá zábava nebola, znižujem zo 4 hviezdičiek na 3. Zaradené v zozname 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Konečne viem, kde bral Kevin Smith inšpiráciu. Ako to povedal Ethan Suplee v Chasing Amy: "Bluntman a Chronic vznikli skrížením Billa a Teda s Cheechom a Chongom!" A Jay a Tichý Bob asi tiež... Na ochutnávku ústredný song: http://www.youtube.com/watch?v=RUWD-FflZPI A súhlasím; zábavnosť tejto komédie je priamo úmerná množstvu požitej marihuany. Ja som sa bavil skvele. ()

Reklama

arkie 

všechny recenze uživatele

Idealny film pre partie zhulencov, ktorym nebude vadit, ze s bliziacim sa koncom film straca naboj. Naozaj dobra je len jedna jedina scena - ak ste videli, tak viete ktora. Zvysok je len akasi vata, ktora zrejme scenaristovi pripadala povodne super (napr. cela myslienka auta z travy), ale bohuzial to v skutocnosti vyzniava dost trapne. Asi im dosla ganja ... alebo jej bolo predsa len prilis vela. :) ()

Oralfabet 

všechny recenze uživatele

Dva zhulenci v autě z trávy, to je celkem ucházející nápad. Ale dva zhulenci v autě z trávy, o kterém nevědí, že je z trávy, to je geniální. Btw... už dlouho před tím, než jsem film viděl, jsem věděl o tom autě z trávy a říkal jsem si: Auto z trávy? Jak to jako funguje? Pořád ještě asi neznám přesnou odpověď, ale ani mě to nějak netíží. Má to momenty, které budou asi připadat vtipné jen divákovi zhulenému, momenty, které nejspíš pobaví i lidi, kteří se marihuany nikdy nedotkli a momenty, které mě osobně přišly prostě jen divné, a ne dobrým způsobem. Když to vezmu kolem a kolem... Vcelku slušná komedie. "They're busting the nuns man, that's cold blooded." "Hey, let's watch, man." 7/10 ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Čím víc u toho budete zhulený, tím víc se vám to bude líbit. Když nebudete zhulený vůbec, tak to asi nebude zrovna srandy kopec. Na rozdíl od dnešních huličských komedií, které jsou dělané tak, že se jim bude smát i někdo kdo v životě joint neměl, je Up in Smoke zaměřené na poněkud užší diváckou skupinu :D ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Skoro celý film je natočen v Los Angeles, jen některé scény jsou točeny přímo v Mexiku. (Terva)
  • Ve filmu slovo „man“ zazní 295krát. (Epistemolog)
  • Pes, který jedl burrito poté, co byl odhozen na zem, nebyl cvičeným psem. Šlo o zatoulaného psa, který jednoduše vstoupil do záběru, vzal burrito a odešel. Hercům Cheech Marinovi a Tommy Chongovi se to natolik líbilo, že záběr ve filmu zůstal. (Epistemolog)

Reklama

Reklama