Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Prísna madam Fourneau vedie dievčenskú internátnu školu, špecializujúcu sa na problémové dievčatá, pričom na udržanie poriadku častokrát používa drsné metódy a fyzické tresty. Niekoľkým študentkám nie sú tieto rázne spôsoby po vôli a zo zariadenia utečú. Riaditeľkina obľúbenkyňa Irene po čase zisťuje, že s údajnými útekmi nie je čosi v poriadku... (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době jsem teda překvapenej koncem. Nečekal jsem kdo je vrahem a tipoval jsem kohokoliv jen ne toho kdo to byl. Což se mi moc nestává a proto tenhle film oceňuji. Sice patří mezi to pomalejší a atmosféricky taky není zrovna na výši, ale díky vraždám a díky jedné parádní zpomalené vraždě. A i zajímavému prostředí a skvělým postavám jsem se nenudil a film jsem s chutí dokoukal pozdě v noci. Překvapení a skvěle vypilovaná pointa. A dost jsem tý krávě vedoucí přál :-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Giallem bych to nenazýval, na to je tu zoufale málo vražd a prakticky žádné pátrání po vrahovi. Gotický horor v tom naopak díky parádnímu titulnímu starému sídlu, kde cosi visí ve vzduchu - a později díky několika krásně atmosféricky natočeným scénám - cítíte od začátku. A potěšily i scény šikany a pěkné holky, celé to ale pro mě jede nějak na půl plynu. Takový usedlejší předskokan podobné Suspirie, která je vizuálně i hudebně výrazně divočejší, o vraždách nemluvě. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Nápad spojiť gotiku s giallom nie je zlý, bol som zvedavý čo z toho vznikne. Musím konštatovať, že moje očakávania sú prekonané, užil som si film so zaujímavým príbehom v príjemnej gotickej atmosfére ponurého kaštieľa a s giallo krimi motívom. Snáď jediné k dokonalosti mi tu chýbalo trošku viac erotiky, niektoré scény si to vyslovene žiadali, ale na druhú stranu zase v kontexte deja je pochopiteľné, že sa od niečoho takého upustilo. Tiež vraždy mohli by nápaditejšie a hlavne lepšie natočené. Inak veľká spokojnosť. 75/100 ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Smekám klobouk před režisérem Serradorem, jenž mě ohromil už bravurním WHO CAN KILL A CHILD?, a ani tentokrát nezklamal. La Residencia má v sobě prvky gialla, gotiky a malinko z haunted-house. Dívčí internátní škola je pořádně rozlehlá, v noci je zde spousta místností jako stvořených pro nějakou pěknou vraždičku. Na tu dojde pokaždé, když se nějaká z dívek rozhodne utéct. Není divu, vládne tu tvrdá disciplína a hlavně celibát. Ale aby bylo jasno, tady nejde o gore mordy, nýbrž o silnou atmosféru, která každou minutou přibývá na síle a intenzitě. Je neskutečné, jak znepokojivě muže působit obyčejné pletení a šití. Dva momenty jsou tu pak tolik silné a děsivé, že strachem zapomenete dýchat. Velice mě překvapil twist na začátku poslední třetiny, už dlouho nebyl ve filmu použit. Jen nebýt toho sáhodlouhého kecání studentek! Překvapivá pointa se nekonala, to jedině ve své době byla šokující. Ale to napětí... to se nedá popsat, to se musí vidět a prožít! ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně zklamání. Budování atmosféry se zadrhne v provlhlých spodničkách nadržených děvčat, přesto film působí až staropanensky cudně. Hororu se prakticky nedočkáme, jen několika letmých připomenutí, že bychom mohli být, ruka za oknem či lomcování zamčenými dveřmi, a pohříchu zřídka i už méně letmých vražedných útoků. Ty patří, společně s povedeným závěrem, k tomu lepšímu, co španělské ne-giallo nabízí, byť perlám žlutého žánru se nevyrovná ani náhodou. Zbytek je jen unylá padramatická šeď s pletichařicími dívkami a jejich strastmi s nadměrně přísnou ředitelkou a matkou s oidipovským komplexem v jedné osobě. Čekal jsem mnohem víc, dokonce i do sprch šly v nočních košilích! Za dva. Filmová Výzva 2015 od peter12 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Režisér je synem populárního argentinského horor-filmového herce Narcisa Ibáñeze Menta. (Karlos80)
  • Film obsahuje vůbec první detailní zpomalenou vraždu v dějinách španělské kinematografie. (Karlos80)

Reklama

Reklama