Reklama

Reklama

Titulní postava Happy Gilmore je dospívající mladík z předměstí, který sní o kariéře slavného hokejisty. Přes své nadšení pro hru a temperament však postrádá pro hokej potřebný talent. Jednoho dne se stanou dvě věci, které spolu zdánlivě vůbec nesouvisí. Happy objeví, že babičku, která ho vychovala, soudně vystěhovali z domu, protože neplatí daně. A pak čirou náhodou zjistí, že jeho divoký styl střelby na bránu je sice pro hokej naprosto nepoužitelný, může však být velmi účinný v golfu. Aby mohl vykoupit babiččin dům zpět, začne hrát o peníze. Setká se přitom s golfovým trenérem Chubbsem, který mu začne pomáhat a přesvědčí ho, aby se přihlásil na místní turnaj. Překvapivý úspěch ho přiměje k přestupu na profesionální dráhu. Navzdory neobvyklému stylu, nesoustředěnosti a hokejovým manýrům, které se ke golfu příliš nehodí, začíná Happy vyhrávat turnaje. S Chubbsovou pomocí se snaží zlepšit styl hry a připravit se na střetnutí s favoritem Shooterem. Krátce před zápasem umírá jeho trenér, ale Happy, povzbuzován sympatickou komentátorkou Virginií, přece jen do hry nastoupí. (TV Nova)

(více)

Recenze (214)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

To, že je golf pro snoby, je všeobecně známá věc. Adam Sandler z ní ale dokázal udělat ještě k tomu něco, co si od té doby snad ani nikdo nedovolil. Dokázal si z ní udělat legraci. Ku pomoci měl postavu Happyho Gilmora a dokonalého Bena Stillera, který by si zasloužil větší prostor a určitě bych ho rád s Adamem opět viděl v jednom filmu. Rivalové jsou tak jednou z nejlepších komedií, co jsem kdy viděl a už teď se řadí mezi elitu, na kterou budu chtít koukat pokaždé, když si budu potřebovat zlepšit náladu. ()

PanPaniscus 

všechny recenze uživatele

Rivalové patří někam do mé chronologické druhé desítky Sandlerovek a oproti Komikům nebo Volání o pomoc mě hrozně potěšil, jak si celý film prostě jen užívá to, že může hrát. Ani na vteřinu křeč, žádné přehrávání/nehraní. Hodina a půl je akorát, spousta povedených vtipů, skvěle vybraný záporák. Prostě komedie z devadesátých let. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Nemam rád golf, ale v podání Adama Sandlera je tahle snobská hra docela zábavná. Dostanete nálož poněkud "lacinějšího" humoru. Prostě nic pro intouše, co maj potřebu hodinu filozofovat nad barvou hovna. A to já mam rád. Jenom škoda, že víc prostoru nedostal Ben Stiller jako ošetřovatel v domově důchodců. Ten se tam jenom tak mihnul, ale o jeho postavě by se dal klidně natočit další film. ()

Lukmignon 

všechny recenze uživatele

Ikdyž uznávám, že jsem tento film poprvé viděl jako puberťák, při prvním až desátým shlédnutí jsem se nemohl přestat smát. A dodnes ho mám na seznamu svých nejoblíbenějších, ikdyž už na něj nekoukám tak často. Kdo viděl "Golfový sen" a čeká něco podobného bude zklamaný, kdo se chce odreagovat a dobře pobavit volí správně. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Nie je to nič prevratné, ale je to pre mňa jeden z lepších Sandlerových filmov. Adam Sandler je v tejto komédií dosť vtipný. Na mladom idiotovi, ktorý sa má ešte veľa čo učiť, je niečo rozkošné. Pútavé na tom je, že jeho postava rastie. Je to nahnevaný a veselý chlapík. Jeho postava je taká, ktorej sa diváci môžu zasmiať. Jasné, že je to hlúpe, ale je to zábava. 6/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (16)

  • Celosvětová premiéra proběhla 7. února 1996 v Los Angeles (Kalifornie, USA). (BMW12)
  • Hokejový hráč, kterého na začátku Happy (Adam Sandler) zmiňuje, je Terry O'Reilly. (KucC)
  • Ve skutečném životě je Adam Sandler velmi špatný hokejista. (KucC)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Reklama

Reklama