Reklama

Reklama

V roce 1999 je město Los Angels plné násilí, drog a gangů. Je rozděleno na zóny volné střelby, kde nehlídá policie a neplatí žádné zákony. A přesně uprostřed této zony se rozhodne pan Miles otevřít střední školu pro mladistvé členy gangů. Za pomoci špičkových vědců sestrojí robotické učitele-cyborky, kteří se mají postarat o výuku dětí a o kázeň. A do této školy přichází Cody Calp, vězeň a člen gangu Černých srdcí, který má na výběr - bud bude studovat, nebo půjde zpět do vězení. Cody jako jediný si začíná pomalu všímat, že s učitelema není něco v pořádku... postupně se vymikají kontrole vědců a rozhodnou se rozpoutat svou vlastní válku se studenty. (matestlust)

(více)

Recenze (132)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Exterminátora jsem chtěl vidět od dob co jsem viděl Lesterova parádní film Třída roku 1984, který považuju prakticky za dokonalej film. Nicméně film jsem neustále odkládal, a viděl jsem ho až teď. První co mě lehce rozesmálo bylo prostředí a jestli si tvůrci myslely že takhle bude vypadat budoucnost. Herci jsou špatní a film je děsně "cheesy". Ale dokázal mě zabavit, efekty jsou ke konci pěkný a roboti je parádní. Béčko jak se patří které sice nedosahuje Třídy 1984 ale i tak mě to bavilo. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Rozkošně přímočaré béčko o tom, jak se z terminátorů stanou učitelé masakrující nebohe studentíky v rámci jejich vyšší mravní výchovy. Nesmírně zábavné, s punkově-trashovým prostředím připomínajícím postapokalyptické filmy ala Mad max, čistým tahem na politicky nekorektní bránu a praštěně nadsazeným násilím vůkol všude a na všech. 7/10 ()

Reklama

bubun 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem si ohromně užila. Ty hadry! Ty účesy! Ta úžasná bižuterie! A všichni studenti (samozřejmě hraní herci mezi třicítkou a čtyřicítkou) zde vypadají jako drsnější verze Boy George. Přestože v prostřední části to trochu vázlo a film vykrádá kdeco, Pam Grier a hlavně Stacy Keach v jedné scéně žeroucí banán (!) coby cyborgové to utáhli. A ten Patrick Kilpatrick má fakt příznačný jméno. Výborná byla i super synthpopová šílená hudba. (V pár momentech mě napadlo přirovnání k Vlčí boudě, i když každé z nich je úchylné jinak.) Film, kde McDowell je v podstatě normální... No, užil si to zase jinde, žejo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Roboteacher, aneb likvidace vždycky bude stát míň než inkluze.. Co na tom, že autoři kostýmů a účesů nevyndali hlavy ze sáčků s toluenem. Koho zajímá, že příběh je tupý jak Horáček s Pažoutem, vykrádá se Cameron a Stacy Keach vypadá jako provozní Modré ústřice. Lesterova Cesta do hlubin študákovy lebky je ultimátní béčko, které boduje právě svou obskurností a nyní už nemyslitelným ideologickým podhoubím. A co si budeme nalhávat, pozice ředitele této školy byla pro Alexe z Mechanického pomeranče dalším logickým krokem. Drugs Kill. Education Too! ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jo, tak tohle můžu. Pro učitele relax, pro děti - parchanty hrozba. Nejlepší je, že by něco podobnýho bylo v našem školství potřeba. Sakra starý dobrý časy - jak filmový, tak školní - sedět, držet hubu a šrotit. S trochou nadsázky lze říct, že je to skloubení sci-fi drama/parodie a bohužel kruté reality. Dobrý nápady a fóry - nenudil jsem se, zasmál jsem se a o to mi u filmu jde. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Malcolm McDowell sa zúčastnil natáčania len 2 dni. (beso74)
  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)
  • Malcolm McDowell měl původně hrát roli Dr. Forresta. (moukey)

Reklama

Reklama