Reklama

Reklama

Třída roku 1984

Trailer 2

Obsahy(1)

Idealistický učitel nastupuje na novou školu ovládanou brutálním gangem mladistvých. Poté co je gangem zabit jeho kolega a jeho vlastní těhotná žena znásilněna, se učitel vydává udělit svým žákům poslední lekci. "Džungle před tabulí" podle režiséra filmu Komando. (choze)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (73)

castor 

všechny recenze uživatele

„Když něco provede student, nehnete ani prstem, když se zhroutí učitel, voláte na policii,“ křičí učitel hudby plný ideálů na ředitele problémové školy. Dnes to samozřejmě působí úsměvně a pitomoučce, toho času ale výsledek od tvůrce kultovního Komanda platil za poměrně napínavý, atmosférický a hlavně drsný kus z prostředí, ve kterém by měli všichni sedět poslušně v lavicích nebo biflovat v parku. Namísto toho přicházejí na cirkulárce o končetiny nebo se škvaří v plamenech. Místy hodně černý humor překvapuje, já naopak překvapivě nepoznal Michaela J. Foxe. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně drsný a napínavý Lesterův thriller z prostředí školy, kde vládne banda všehoschopných grázlů. Jejich šéf je vychytralý, inteligentní sadistický parchant, který se pomalu, ale jistě dostává do čím dál větší a přímější konfrontace s novým učitelem hudby. Film stále a stále graduje, ale přitom má pomalé tempo a proto napíná divákovy nervy k prasknutí. Divák přeje grázlům tu nejhorší odplatu, ale stále pochybuje, že toho bude učitel hudby schopen ... Finále je však úžasným zakončením, grázlové dostanou co proto všemi možnými způsoby ... Perfektní tvrdý a drsný film, jeden z těch, které se natáčely v úžasných 70. létech a pak ještě pár let na počátku let 80. Lester ve své nejlepší formě. Film "CLASS 1999" nemá s tímto vůbec nic společného. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Panu učiteli s nenávistí. Asociální drama o zkažené americké mládeži, které nehledá východisko, ale sklouzne v jednoduchou a krvavou vybíjenou. Lester nenabízí pochopení a příčinami se příliš nezabývá, snad jen obrazně procedí mezi zuby, že je to jen pakáž rozmazlená a nezaslouží si než napráskat. Dramatická stránka díky tomuhle až příliš jednoduchému schématu trochu ztrácí na síle. Oproti tomu jeho učitel není obdařen nezdolným altruismem a o charismatu by si mohl maximálně nechat zdát, možná je kapku nedůtklivý a má tu nepříjemnou vlastnost nenechávat věci tak jak jsou. Jinými slovy není to žádný superkantor, ale obyčejný a i trochu nesympatický chlap, což zase onu dramatickou laťku mírně zvedá. Přesto kdyby nepřišel onen až hororový závěr s příchutí nejlepších slasherů osmdesátých let, považoval bych Třídu roku 1984 jen za velmi plytké a zapomenutelné dílko. Ta překvapivá gradace si ale zaslouží alespoň čtyři hvězdy. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Amerika náš vzor…Ale hovno, tohle tady nechceme. Věřím, že podobně to na škole skutečně chodí a ne jen pro mnohé milované USA…Mladí zmrdi jenž jsou „chráněni“, zbraně ve třídách – už jsme měli šanci vidět nejednou ve zprávách ať už v TV nebo na netu…Podobné případy se ovšem odehráli nejen tam, abych byl spravedlivý. Spousta lidí taky nebyla ve škole žádný svatoušek (já už vůbec ne), nicméně kromě šikany spolužáků či sem tam nějaké ty naschvály učitelkám / učitelům, nikdy nějak závratně nepřekročili únosnou mez…Tenhle film se mi líbil i nelíbil. Začátek a konec je velmi solidním dramatem a posléze i drsným vyústěním, ke kterému to celou dobu směřovalo. Ti zmetci si nic jiného nezasloužili – prostředek byl místy trošku zbytečně natahovaný, ale i tak to jako celek mělo velmi slušnou úroveň. Herecké výkony rovněž hodně dobré -  Perry King - Timothy Van Patten, pousmál jsem se i nad mladičkým Michaelem J. Foxem. Obě volné pokračování už takovou podívanou nenabídli, ale i tak mám tuhle „Class sérii“ docela rád. Náš Magnusek a ti jeho Bastardi se mají ještě hodně co učit…Nadprůměrných slušných 70%. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Mark L. Lester ma prekvapil práve týmto prvým dielom. Ale jediné čo nepochopím je to, že vtomto dieli niesu učitelia robotickými zabijakami, ako to bolo v druhom pokračovaní. To ale vonkoncom nevadí, pretože i tak nám Lester pripravil dobré bojové scénky, Perryho Kinga ako učiteľa, ešte mladého Michaela J. Foxa a Roddyho McDowalla ktorý sa chcel pomstiť jednému zo žiakov, ktorý má nastarosť celý gang. Film sa celý nijako nenaťahuje, iba sa bavíme a ku koncu si vychutnávame perfektnú hudbu z rokov 80-tych. PERFECT! 100 percent. A na koniec úžasná skladba od Alice Coopera: Take a look at my face I am the future How do you like what you see? Take a look at my face I belong to the future And you belong to me I am the Future!!!! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Role Terryho Corrigana byla původně nabídnuta Dennisi Weaverovi, ale ten ji odmítl, protože se mu film zdál příliš násilný. (hladass)

Reklama

Reklama