Reklama

Reklama

Třída roku 1984

Trailer 2

Obsahy(1)

Idealistický učitel nastupuje na novou školu ovládanou brutálním gangem mladistvých. Poté co je gangem zabit jeho kolega a jeho vlastní těhotná žena znásilněna, se učitel vydává udělit svým žákům poslední lekci. "Džungle před tabulí" podle režiséra filmu Komando. (choze)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (73)

Jino 

všechny recenze uživatele

Drsný film, v němž Lester bez ostychu ukazuje atmosféru střední školy, kde vládne gang a ke kterému mají všichni respekt. Učitelé a policisté se schovávají za slepý zákon a raději ani nevidí, že partička teenagerů daleko přesahuje atributy spořádaného žáka. To ale není případ nového učitele Norrise, který celou věc vezme do vlastních rukou a když umravňování přeroste v osobní mstu, je čas vyřídit si účty pěkně po staru ... na život a na smrt. Wow, to byla jízda podle mého gusta. Co na tom, že v omšelém kabátě postaršího filmu, stejně to má náboj i teď. Lalo Schifrin za doprovodu ústředního songu Alice Coopera, dává snímku výborný soundtrack. Zajímavé herecké tváře ve vedlejších rolích (M.J. Fox, R. McDowall, T.V. Patten) a ještě zajímavější Perry King, pak jistý punc uvěřitelnosti. Režisér mého oblíbeného Komanda, závěrečným masakrem, rozhodně nezklamal. Zasloužených 80% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Málo drsný, celej film jen výhrůžky od otravnejch nezajimavejch nazi pubertačku, ze kterejch šel strach asi jako ze sačku s bonbonama. Čekal jsem a hlavně jsem doufal, kdy už se jim ten týčr postaví a ono furt hovno...až teprv OPĚT SAMOZŘEJMĚ na konci to nabere nějaký radoby to drsný tempo. Utlachana bachorka o šikane učitelů vezoucí se na nějakých skutečných událostech (jistě). Hudba hrozná Schifrin měl asi zase nějakou depku neboco...asi ztoho filmu jak je nezáživnej. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně drsný a napínavý Lesterův thriller z prostředí školy, kde vládne banda všehoschopných grázlů. Jejich šéf je vychytralý, inteligentní sadistický parchant, který se pomalu, ale jistě dostává do čím dál větší a přímější konfrontace s novým učitelem hudby. Film stále a stále graduje, ale přitom má pomalé tempo a proto napíná divákovy nervy k prasknutí. Divák přeje grázlům tu nejhorší odplatu, ale stále pochybuje, že toho bude učitel hudby schopen ... Finále je však úžasným zakončením, grázlové dostanou co proto všemi možnými způsoby ... Perfektní tvrdý a drsný film, jeden z těch, které se natáčely v úžasných 70. létech a pak ještě pár let na počátku let 80. Lester ve své nejlepší formě. Film "CLASS 1999" nemá s tímto vůbec nic společného. ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Srandovně obtloustlý hošík M.J.Fox,mizerný herec (ale o to později mnohem,ale mnohem lepší režisér)Van Patten a průměrný režisér Lester s nevýrazným Kingem jako opravdu hodně nazlobeným učitelem hudby (ani nechci vědět jak by řádil takovej třeba tělocvikář,-to by byl teprve sekec!!).-Tahle partička mohla mít nakročeno k docela nehezkýmu filmovýmu průseru,který se naštěstí nekonal a pro mě tenhle film definuje co to je vlastně ten sedmdesátkoosmdesátkový lúk. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nedávno som si pozrel filmy "Class of 1999" a "Class of 1999 II: The Substitute". Takže som čakal, že sa to bude niesť v podobnom duchu. Že to bude béčkový sci-fi horrorový snímok o robotických učiteľoch, čo vraždia ťažko zvládnuteľných študentov. Ejhľa, prišlo však prekvapenie. Film "Class of 1984", ktorý v roku 1982 natočil režisér Mark L. Lester, nie je žiadna sci-fi story. Jedná sa o akčný revenge masaker. Konfrontácia idealistického učiteľa hudby s gangom mladistvých násilníkov bola hodne drsná a nekompromisná. *** ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Podľa režiséra Marka L. Lestera je toto jeho najlepší film. (Dareios22)
  • Během vstupu do punkovém klubu si Stegman (Timothy Van Patten) odloží bundu přes gauč. Poté pokračuje společně s partou k pódiu, avšak bundu má přehozenou přes rameno. (Fenk)
  • Pro scény v klubu byli angažováni skuteční punkeři a během řádění při koncertu bylo zraněno několik herců. (Fenk)

Reklama

Reklama