Reklama

Reklama

V roce 1999 je město Los Angels plné násilí, drog a gangů. Je rozděleno na zóny volné střelby, kde nehlídá policie a neplatí žádné zákony. A přesně uprostřed této zony se rozhodne pan Miles otevřít střední školu pro mladistvé členy gangů. Za pomoci špičkových vědců sestrojí robotické učitele-cyborky, kteří se mají postarat o výuku dětí a o kázeň. A do této školy přichází Cody Calp, vězeň a člen gangu Černých srdcí, který má na výběr - bud bude studovat, nebo půjde zpět do vězení. Cody jako jediný si začíná pomalu všímat, že s učitelema není něco v pořádku... postupně se vymikají kontrole vědců a rozhodnou se rozpoutat svou vlastní válku se studenty. (matestlust)

(více)

Recenze (132)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Přesně takhle si představuju ideální béčkový filmy. Vypnout mozek, nad ničim nepřemejšlet a jenom koukat na obrazovku a bavit se. Dost se divim, že se film ke mně dostal až takhle pozdě. Vidět to někdy na začátku 90. let, asi bych byl z toho úplně na větvi. Přesto jsem měl u některejch scén pocit, že je znám. Ale to asi bylo tim, že tam toho bylo dost okopírovanýho z jinejch filmů (a některý filmy zase možná později kopírovaly Exterminátora). Jinak mně se o něco víc líbila první polovina, kde bylo víc legrace. Druhá akční polovina už tak vtipná neni, což je trochu na škodu. A nejvíc ze všeho se mi líbil učitel dějepisu, když nejdřív nasekal na prdel těm dvěma punkáčům a nakonec vytasil z ruky vrták :-) Trochu mi film kazil českej dabing (Michal Pavlata namluvil snad 20 postav) a pak trochu horší triky. I když, co se dá čekat za triky u béčka z roku 1990. Podle mě je to zkrátka povedený béčko na odreagování u televize s lahváčem v ruce. Pokud v tom nebudete hledat žádný moudra, tak vás to snad nemůže zklamat. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Tohle je ten správný trash. Je to parádně blbý, ale zároveň zábavný. Hororové béčko se vším všudy, neuvěřitelná zápletka a hlavně protivníci. V jednu chvilku se usmíváte a říkáte si co to sakra je a pak přijde nějakej smrťák nebo akční scéna. To, jak roboti občas likvidovali studenty bylo přísný. Tohle budou milovat hlavně fajnšmekři co na podobných věcech ulitavaj. Ty ostatní si minimálně užijou. 65% ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

Naprosto úžasná podívaná a špička žánru. Gangy s nazvi jako Břitvy, Blackhearts, jsou tam roboti, pěkná holka, motorky a samopaly. Jestli bych si něco dokázal představit pod pojmem cool, tak je to tenhle film a jeho hlavní představitel Cody. Neváhejte a podívejte se na to. Víc osumdesátkovější už to nebude. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Dystopický brak, který sice moc nedává smysl, ale baví svou krutopřísností.  Gangy mladistvých ovládají Ameriku, ale stále z nějakého důvodu chodí do školy. Nekázeň se  tam šíří jako mor, a to i přesto, že zbraně musí odkládat před vstupem na školní pozemek. Ředitel se nakonec spojí s technologickým koncernem, který do školy dosadí prototypy kybernetických učitelů. Ale  místo zavedení pořádku a kázně to začíná vypadat na pořádný průser. Dokonalý je zejména Stacy Keach jako šéf koncernu, jenž jako by Temnému andělovi z oka vypadl, ale jinak veškerou zábavu obstarávají zlé sny Jana Amose, tedy kyborgové za katedrou. Jejich postupně se probouzejícím vražedným choutkám se postaví jeden polepšený mladistvý gangster a sladká ředitelova dcera, kteří nakonec k rozumu a spravedlivé vzpouře přivedou i ostatní žáky, tedy všechny ty do této chvíle násilnické a nepolepšitelné grázly a terminátoři brzy poznají  význam předpony ex.  Příjemná oddechovka. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve své době velmi populární kyborgové proti gangům složené s žáků jedné střední školy, kteří ze školní budovy a přilehlého okolí udělali doslova bojiště. Byla to výzva, která sice již neměla šanci v tak ohromném počtu podobných snímků přinést něco nového, ale zdařilo se. Nasazení kyborgů do školy coby učitele za asistence vývojářů velmi připomíná snímek ´Univerzální voják´. Ten však vznikl o dva roky později, takže je zřejmá neustálá recyklace námětu i na pole velkorozpočtových filmů. První polovina snímku je ve vývoji děje, takže se jedná spíše o dramatizaci, ale ta druhá už je, co se týče akce, velmi plodná a o to tu jde především. Dejme stranou jistou naivitu a koncepčnost děje. Na tohle se dá i po letech dívat a čert vem, že tu jsou viditelné odkazy na slavného ´Terminátora´. Dějová linka kyborgů je vlastně z tohoto snímku kompletně převzata, ale jelikož se nejedná o takto postavený jediný film, nijak to ani nevadí. Hlavně že se to tu řeže hlava nehlava, čímž má akční fanoušek doslova orgie. Dnes už pozapomenutý akční videosnímek a je to vcelku škoda. Akční zábava která se neztratí. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Malcolm McDowell sa zúčastnil natáčania len 2 dni. (beso74)
  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)
  • Malcolm McDowell měl původně hrát roli Dr. Forresta. (moukey)

Reklama

Reklama