Reklama

Reklama

Třída roku 1984

Trailer 1

Obsahy(1)

Idealistický učitel nastupuje na novou školu ovládanou brutálním gangem mladistvých. Poté co je gangem zabit jeho kolega a jeho vlastní těhotná žena znásilněna, se učitel vydává udělit svým žákům poslední lekci. "Džungle před tabulí" podle režiséra filmu Komando. (choze)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (73)

Luk80 

všechny recenze uživatele

Ještě než Lester odpálil Komando, tak rozpoutal školní terror a to velice působivý a zajímavý. Nový učitel hudby vzal spravedlnost do svých rukou a to doslova. Všechno se zpočátku zdá jako nějaká hra od potrhlých dětí, ale během pár minut se ukáže, že tyto děti co uznávají punk nejtdršího kalibru mixnutý s nacismem to myslí taky smrtelně vážně. Drogy, nože, břitvy, plno punku a jedno luxusně nasnímano oběšení. Takl taková to byla třída roku 1984. ()

woody 

všechny recenze uživatele

Příjemný béčko, kterému by slušel větší drive (mně osobně by mrdlo po pár akcičkách těch výtečníků, tady se vyčkává 90 minut) a údernější klimax (výtečníci to mají moc rychle za sebou, nutno ovšem říci, že za velmi zábavných okolností). Není to tak známý revenge movie jako Přání smrti, ale příznivce tohoto milého subžánru jistě potěší klasickými trademarky - slabošský hrdina, pocity bezmoci, sociopati, punkáči, dealeři, šlapky, graffity, tvrdá muzika, hloupoučké dialogy, přičemž vše směřuje jen k tomu jednomu. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

Mark L. Lester ma prekvapil práve týmto prvým dielom. Ale jediné čo nepochopím je to, že vtomto dieli niesu učitelia robotickými zabijakami, ako to bolo v druhom pokračovaní. To ale vonkoncom nevadí, pretože i tak nám Lester pripravil dobré bojové scénky, Perryho Kinga ako učiteľa, ešte mladého Michaela J. Foxa a Roddyho McDowalla ktorý sa chcel pomstiť jednému zo žiakov, ktorý má nastarosť celý gang. Film sa celý nijako nenaťahuje, iba sa bavíme a ku koncu si vychutnávame perfektnú hudbu z rokov 80-tych. PERFECT! 100 percent. A na koniec úžasná skladba od Alice Coopera: Take a look at my face I am the future How do you like what you see? Take a look at my face I belong to the future And you belong to me I am the Future!!!! ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Ťažko sa dávali 3* tomuto snímku. Možno by zaslúžil i viac, ale nakoniec som sa rozhodol takto. Je to dosť hnusný film(čo sa týka myšlienky) a o to hnusnejší, že to bolo podľa skutočnej udalosti. Miestami to trošku nudí zbytočnými kecami a istá bezmocnosť učiteľa vo vás vyvoláva mierne deprimujúce pocity. Za silné uvažovanie nad 4* mohla posledná dvadsaťminutovka, kde sa už nikto s nikým nemazná. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Drsný film, v němž Lester bez ostychu ukazuje atmosféru střední školy, kde vládne gang a ke kterému mají všichni respekt. Učitelé a policisté se schovávají za slepý zákon a raději ani nevidí, že partička teenagerů daleko přesahuje atributy spořádaného žáka. To ale není případ nového učitele Norrise, který celou věc vezme do vlastních rukou a když umravňování přeroste v osobní mstu, je čas vyřídit si účty pěkně po staru ... na život a na smrt. Wow, to byla jízda podle mého gusta. Co na tom, že v omšelém kabátě postaršího filmu, stejně to má náboj i teď. Lalo Schifrin za doprovodu ústředního songu Alice Coopera, dává snímku výborný soundtrack. Zajímavé herecké tváře ve vedlejších rolích (M.J. Fox, R. McDowall, T.V. Patten) a ještě zajímavější Perry King, pak jistý punc uvěřitelnosti. Režisér mého oblíbeného Komanda, závěrečným masakrem, rozhodně nezklamal. Zasloužených 80% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, kdy si Stegman (Timothy Van Patten) schválně rozbije hlavu o sušák na ruce, je možné poznat, že je vyroben z tvrdého papíru. (Fenk)

Reklama

Reklama