Reklama

Reklama

Třída roku 1984

Trailer 2

Obsahy(1)

Idealistický učitel nastupuje na novou školu ovládanou brutálním gangem mladistvých. Poté co je gangem zabit jeho kolega a jeho vlastní těhotná žena znásilněna, se učitel vydává udělit svým žákům poslední lekci. "Džungle před tabulí" podle režiséra filmu Komando. (choze)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (73)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Strih je vyslovene otrasný a scenár nijako nevybočuje z klasickej revenge linky, no inak je to skvelé exploitation o idealistickom učiteľovi, ktorému prerastie cez hlavu banda pankáčov. Záverečný masaker je parádny, Michael J. Fox poteší a ústredná pieseň "I Am the Future" od Alice Coopera je úplne famózna. Škoda, že nedošlo na crossover s Death Wish. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Amerika náš vzor…Ale hovno, tohle tady nechceme. Věřím, že podobně to na škole skutečně chodí a ne jen pro mnohé milované USA…Mladí zmrdi jenž jsou „chráněni“, zbraně ve třídách – už jsme měli šanci vidět nejednou ve zprávách ať už v TV nebo na netu…Podobné případy se ovšem odehráli nejen tam, abych byl spravedlivý. Spousta lidí taky nebyla ve škole žádný svatoušek (já už vůbec ne), nicméně kromě šikany spolužáků či sem tam nějaké ty naschvály učitelkám / učitelům, nikdy nějak závratně nepřekročili únosnou mez…Tenhle film se mi líbil i nelíbil. Začátek a konec je velmi solidním dramatem a posléze i drsným vyústěním, ke kterému to celou dobu směřovalo. Ti zmetci si nic jiného nezasloužili – prostředek byl místy trošku zbytečně natahovaný, ale i tak to jako celek mělo velmi slušnou úroveň. Herecké výkony rovněž hodně dobré -  Perry King - Timothy Van Patten, pousmál jsem se i nad mladičkým Michaelem J. Foxem. Obě volné pokračování už takovou podívanou nenabídli, ale i tak mám tuhle „Class sérii“ docela rád. Náš Magnusek a ti jeho Bastardi se mají ještě hodně co učit…Nadprůměrných slušných 70%. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Málo drsný, celej film jen výhrůžky od otravnejch nezajimavejch nazi pubertačku, ze kterejch šel strach asi jako ze sačku s bonbonama. Čekal jsem a hlavně jsem doufal, kdy už se jim ten týčr postaví a ono furt hovno...až teprv OPĚT SAMOZŘEJMĚ na konci to nabere nějaký radoby to drsný tempo. Utlachana bachorka o šikane učitelů vezoucí se na nějakých skutečných událostech (jistě). Hudba hrozná Schifrin měl asi zase nějakou depku neboco...asi ztoho filmu jak je nezáživnej. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

K filmu mě pojí zajímavé pouto. Sháněl jsem jej totiž po většinu svého života. Kdysi v útlém mládí jsem viděl závěr filmu a hlavně scéna kdy si učitel hodí pěkně vyvedeného žáka na cirkulárku se mi vryla pěkně hluboko do paměti. Samozřejmě jsem tento film musel vidět znovu a pořádně. Že se jedná o hodnotný snímek není žádných pochyb. Věrohodně vykreslená atmosféra a prostředí ve kterém se i učitelé bojí o život a musí vyvolávat žáky s pistolí v ruce. Jednou bych si rozhodně přál aby tento násilnický skvost neunikl pozornosti DVD distributorům u nás. 80% ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Trieda 1984 sa spočiatku tvári ako vážna spoločenská dráma na tému priekupníctva drog, obchodu s bielym mäsom a šikany v prostredí americkej strednej školy, ktorá si pýta dômyselné riešenie. Dlho sa aj zdá, že nejaké reprezentatívne nakoniec ponúkne. Trieda 1984 v poslednej polhodinke svojej minutáže už zjavne koketuje so žánrom rape and revenge a ideály mladého učiteľa skončia pri cikrulári, ktorý chŕli krv z bezmocného tela problémového študenta. Pre béčkového diváka zaiste prekvapenie. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (11)

  • Role Terryho Corrigana byla původně nabídnuta Dennisi Weaverovi, ale ten ji odmítl, protože se mu film zdál příliš násilný. (hladass)
  • Koncert, který Stegman hraje ve třídě, si napsal Tomothy Van Patten sám. (hladass)

Reklama

Reklama