Reklama

Reklama

Alicia

Krátkometrážní
Španělsko, 1994, 8 min

Scénář:

Jaume Balagueró

Recenze (80)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

První kousek ve filmografii od Jaume Balagueró, který má na svědomí kultovní a velmi vydařené found footage horory REC a REC 2. Alicia je experimentální kraťas s těžkotonážní atmosférou, která mi trochu evokovala Lynchovu Mazací hlavu svoji industriálností, nechutností a bizarností. ()

belinko odpad!

všechny recenze uživatele

Buď som debil a je tam fakt skrytý nejaký význam, či posolstvo, no ja som tomu jaksik nepochopil. Mám rád úchylnosti, zvrhlosti, aj horor. Ale tento film mi prišiel, akoby sa stretli piati ľudia, každý povedal tú najúchylnejšiu vec, ktorá ho zrovna napadla a bez príbehu, bez nápadu a bez logiky to capli do 8 minútovej stopáže, ktorú hrdo nazvali ALICIA. Ja viem, že za 8 minút sa toho nedá dokázať veľa, hlavne ak z toho 2 minúty idú titulky. A ako sa občas hovorí "menej je niekedy viac", v tomto filme to platí. Lebo keby toho bolo viac, bolo by to zlé. 8 minút tejto blbosti bohate stačí. ()

Reklama

hippyman 

všechny recenze uživatele

no ty vole... to jsem zas jednou navštívil havranův profil :) nic úchylnějšího jsem asi v životě neviděl a doufám, že už ani neuvidím! snuff perverze s trochu amatérskými triky, nicméně mající jisté osobité "kouzlo", dá-li se to tak vůbec nazvat... celovečerák s pěti nažhavenými pohrabáči v colon sigmoideum dvoumetrákových travestitů si ale s dovolením nechám ujít. 40% P.S.: byl bych pro rozvinutí prvních záběrů poněkud jiným směrem. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Pokud zrovna sháníte svou pravidelnou dávku surrealistického hnusu, koukněte se na Alicii a máte tak na týden vystaráno. Je to opravdu hodně depresivní a úchylný kraťas. Jsem docela rád, že Jaume ve svých pozdějších hororech úchylnost vypustil a zapracoval ještě víc na atmosféře a depresivnosti. Je to lepší, na tohle bych v celovečerní podobě asi neměl sílu :D ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Proč bych to měl jako chápat? Vždyť umělci chápou za nás a vytvářejí pro nás krásu. Plochý výklad „trest za masturbaci“ (Fingon) není práv díla tak oduševnělého, aťsi to stokrát vypadá na skutečnou autorovu myšlenku. To už se mi víc zamlouvá výklad té kagemushovy. Mně se zase v průběhu děje potvrdilo neblahé tušení, že ten návrat do dělohy nebude až takový terno a nakonec bylo příhodně připomenuto, že dilema každého člověka, který za něco stál, totiž zda do dělohy nebo na kříž, není nikde tak vychytaně řešeno jako v lůně matky církve, a že jen díky ní může být k takové zábavě disponována každičká dušička, což je prostě světový sukces. Na postavách si povšimněte, že dívka má výrazně chlapecké rysy, kdežto trůnící mološí mateř, ztotožněná zde s Pánem much, velmi chlapské projevy. /// Čestnou vyjímkou z jinak vesměs politováníhodných odpadníků (a jednohvězdičkářů) je MontyBrogan, jehož dobře míněná rada stojí za úvahu. Z ostatních: Do širšího kulturního kontextu zasazuje TomikZlesa, niterně osobní náhled předkládá ..Aanya, cenu za nejužitečnější komentář získává Ninkaa. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama