Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jedné čistírně peří na náměstí malého městečka objevili, jak se zbavit zlých snů z polštářů i peřin. O její provoz se starají babička, děda, maminka, tatínek a jejich dvě rozpustilé děti. Dědeček totiž vynalezl speciální mechanismus na čištění peří, díky němuž se z běžné čistírny peřin stane kouzelný obchod, který ovlivňuje životy obyvatel celého městečka. Rozruch do idylické atmosféry vnese jeho záhadné zmizení a také vykladačka snů, která se nastěhuje do protějšího domu. Dělá všechno pro to, aby se zase lidem začaly zdát zlé sny, protože s těmi pěknými k ní pro radu nikdo nechodí. Pomsta na sebe nenechá dlouho čekat a celá rodina v čistírně i sousedé budou muset o své sny bojovat nejen v našem světě, ale i v tom kouzelném, který se v peřinách ukrývá. Začíná dobrodružství, o jakém se nikomu ani nesnilo... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (471)

Antabelus odpad!

všechny recenze uživatele

Můj původní komentář zněl přesně takto: :-D - nicméně s odstupem času jsem si uvědomil, že tento vytlemený smajlík není ani zdaleka tolik vytlemený, aby vyjádřil to, co měl. Komentář bych přeformuloval asi na takovéto znění: Škoda slov. Rodič, který toto pustí svému dítěti a ví, do čeho jde, je zřejmě terorista. Proti diareám podobným V peřině bych napsal zákon! ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Peřinová variace na Rebely.Bohužel ne každá snaha o "muzikál" je oceněna a zde je ten špatný případ.Fantaz magoria svět v peřině nebyl špatný krásně barevný a zajímavý - tvůrci by udělali lépe, kdyby se více věnovali těm snům než realitě,které máme všichni plné zuby.Pěvecká stránka věci stála hlavně na Lucce Bílé,která jako vždy excelovala a hlavně díky ní a Karlu Rodenovi si tento film zaslouží 1/5. Zbytek pěvecké snahy byl marný...paní Hilda alias metalistická Cruela mi vadí i jako herečka v jiných filmech,takže její část věci něják raději nebudu komentovat, Bolek byl skvělý,děti rozkošné,blond Bárbie pěkně trapná - a vypadala jako mladá Borhyová,Vilhelmová si zahrála perfektní mini roli fiflenky a překvapení v podobě Filipa(syna Lucky)bylo zajímavé - a bohužel nemilé překvapení v podobě Dariny ale to se dalo přežít se zavřenýma očima a zacpanýma ušima.Jiří Mádl byl navýsost příšerná postava co se týče toho,že si u plakátu leští bambus a zasněně chodí po ulicích - ať si klidně chodí ale HLAVNĚ ať NEZPÍVÁ PROSÍM!..Barevný film je supr nápad moc se mi takový styl líbí + zpěv Lucky + fantaziální svět snů+bájový pokoj těch malých dětí byl super(vždycky jsem o takovém pohádkovém pokoji snila)=20% bohužel.První role Karla Rodena za poslední rok o které můžu říct,že se mi v ní moc líbil a ničím mi nevadil - je to herec,který si tak může i říkat a zde je prostě skvěle komediální toť vše. ()

Reklama

Ony 

všechny recenze uživatele

Zákeřnost tohoto filmu tkví v tom, že nakonec není až tak hrozný, jak by člověk čekal. Já například počítala s tím, že u něj umřu, ale nakonec to byla průměrná trapnost, kterou v Brabcově případě šlechtí, že není ničeho adaptací (i když podle mě jsou tam zřetelné odkazy na Gombrowiczovu Pornografii). ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Tento zanr prilis neopevuji a neni to dle meho vkusu. Kazdopadne si mysiim, ze autori z nadpolovicni vetsiny dosahli toho, ceho dosahnout chteli a mozna diky prave tomu by se dalo ukol hodnotit jako splneny. To, ze se na to prilis nedalo divat je vec druha. Fantazie je velky pojem a tezko hodnotitelny, jelikoz fantazii se meze nekladou, zavisi na vkusu a vlastni velikosti. Fantazie je treba ocenit a proto 3*, ikdyz me se to ani v nejmensim nedotklo. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Kýčovitá pohádka, kterou potápí tupost jejího scénáře a naprostá nedějovost. Avšak režisérsky a hudebně je zvládnutá na jedničku. Po herecké stránce je značně nevyvážená. Herci se snaží, místy jim jejich konání věřím, místy mám s tímto problém. Nejpříjemnějším překvapením je zde Lucie Bílá, které roli maminky dokonale sedla. Vzhledově sice připomínala kdejakou průměrnou učitelku, ale její herecký projev nebyl vůbec na špatné úrovni. Karel Roden měl zde menší úlohu, ale i v té zářil. Každopádně přiznávám, že ho raději vidím v jiných typech filmů. Jak jsem již zmínil, V peřině je ztělesnění kýčovitosti. Na české poměry se však jedná o slabší průměr, rozhodně ne o průser. Má své mouchy, ale muzikálově funguje jak má. A právě muzikálů je zde převelice málo. 55% ()

Galerie (72)

Zajímavosti (23)

  • Příběh filmu byl původně situován do idylických časů první republiky ve 20. až 30. let minulého století. S nápadem přesunout celý příběh do let padesátých přišla Jaroslava Pecharová, která je autorkou celé výtvarné koncepce filmu. (Taninaca)
  • Ve scéně, kdy dědeček (Bolek Polívka) leze po žebříku v "tajemném světě pod peřinou", jsou vidět jen jeho nohy. Protože ale Polívka v den natáčení této scény nebyl přítomný, zastoupil ho jeden z osvětlovačů. Nohy, které pak ve filmu vidíme, tak ve skutečnosti herci nepatří. (LentilleLily)
  • Film obsahuje 476 trikových záběrů. Jedná se o výměny obloh, retuše antén nebo efekty v peřině. Scény "v peřině" jsou pak všechny vytvořeny počítačem. (Taninaca)

Související novinky

Zemřela herečka Nina Divíšková

Zemřela herečka Nina Divíšková

21.06.2021

Ve věku 84 let dnes odešla česká filmová, televizní a divadelní herečka Nina Divíšková, již si velké množství diváků vybaví například jako babičku Bětu z populárního rodinného seriálu České televize… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno