Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jsme ve 12. století. Francouzský hrabě Thibault (Jean Reno) má před svatbou s princeznou Rosalind ale pod vlivem zákeřného kouzla ji omylem zabije. V zoufalství se obrátí na mocného čaroděje (Malcolm McDowell) a požádá ho, aby ho i s jeho sluhou Andrém (Christian Clavier) odčaroval zpět před tragickou událost. Popletený mág ale udělá chybu a... Thibault s Andrém se místo o pár minut nazpět přesunou o tisíc let dopředu a o pár tisíc kilometrů jinam - do současného Chicaga. Tam je čeká spousta zmatků, trapasů a setkání s Thibaultovou praprapra... vnučkou Julii (Christina Applegate), která jako by princezně Rosalind z oka vypadla... (Magic Box)

(více)

Recenze (261)

BadCough 

všechny recenze uživatele

Jean Reno si to u mňa síce nepokazí, aj keby bolo natočených ďalších 10 Ciest do Ameriky a Purpurových riek, ale... PREČO sa musia Američania večne pchať tam, kde nemajú čo hľadať. Tradícia starých francúzskych komédií, svižné dialógy a nezameniteľný humor, práve to bolo na originálnych Les Visiteurs lákadlom, ktoré ma nútilo pozerať film znova a znova. USA s absolútne inými filmovými zvykmi to samozrejme nemohli zvládnuť ani zo štvrtiny tak dobre. Alebo ide fakt len o to, že sa objaví hocaký kvalitný film s diváckym ohlasom, tak poďme rýchlo žmýkať peniaze... Čo tam po umeleckej hodnote... ? ()

Ace odpad!

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad amerického přístupu k zahraniční filmografii. Nebudou se přece obtěžovat čtením titulků nebo předabováním originálního filmu. Raději si natočí remake. Oproti originálu ho pro jistotu obohatí méně kvalitními rekvizitami a kostýmy, děj nelogicky zasadí do amerického velkoměsta a zápletku značně zjednoduší, pro případ, že by ji nějaký prostý Yankee nepochopil. Alespoň pro tento film to platí stoprocentně. Jedinou záhadou mi zůstává, jak se někdo jako Jean Reno či Christian Clavier mohl zaplést do podobného projektu. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nechápu proč?! Původní francouzský film je originální, dobře natočený a misty dokonce vtipný, tohle bylo naprosto zbytečné. To vážně museli natočit Návštěvníky pro americké diváky? Copak by bylo tak těžké tu francouzskou verzi nadabovat. Upřímně, nedivím se, že se režiséru do další spolupráce už nechtělo a že se za tohle styděl. Je to šílený. Opakovaný vtip není vtipem, I když se pozměnil příběh, original je a bude vždycky lepší. Jen Christina Applegate mi byla sympatičtější než francouzská představitelka Beatrice. ()

El Pistolero 

všechny recenze uživatele

Úplně zbytečný remake prvního dílu, který si pár scén vypůjčil i z dvojky. Moc nechápu, jakou režisér a Reno s Clavierem měli vlastně motivaci do toho jít (kromě peněz, samozřejmě). Kdyby se prostě natočilo regulérní pokračování v USA, mohlo to dopadnout líp. A ten český dabing? Ondřej Bašta? WTF, to zase vymyslel kdo? ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Powell: 1. Thibault Goes to England ,2. The Hag's Hut ,3. Rosaline and Thibault ,4. Hallucination and Execution ,5. To Chicago ,6. Kill the Car ,7. Thibault Sees Julia ,8. My Cousin, My Desendant ,9. Tub for Two ,10. Kissing Cousins ,11. Searching for a Wizard ,12. Another Visitor ,13. On the Bridge ,14. Feel Like a Lady ,15. Andre Can't Ask ,16. The Wizard Pulls Himself Together ,17. The Wizard Cooks ,18. Andre Asks to Stay ,19. Not a Bunny ,20. The Big Chase ,21. What Will I Do Without You ,22. Thibault and the Wizard Return Home ,23. In the Icehall ,24. Hunter Gets It/Julia Sees the Castle ,25. Your Time Will Come ()

Galerie (39)

Zajímavosti (5)

  • V závěru filmu je zřícenina hradu Corfe, která se nachází v anglickém kraji Dorset. (pavel11)

Reklama

Reklama