Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Skvělá záležitost. Která však asi nemá význam pro někoho, kdo není zcela tomuto fenoménu nakloněn. Pár vad sice neušlo, někdy lehce uvadající atmosféra, což je místy způsobeno možná lehkou rozvleklostí. Ale dle mého soudu se jedná o naprosto skvělý scénář, kterému paradoxně ubližuje pouze občasná přetáhlost scén. Jsme svědky několika legendárních sekvencí (oddělení Enterprise a následné ztroskotání hlavního talíře lodi na Meridian 3, setkání Kirka a Picarda...). Malcolm McDowell výtečně zahrál, podobně jako Brent Spiner. Jeden z mých nejvíce oblíbených trekie filmečků. A říkejte si co chcete, kdyby se tempo zvedlo jen o pár procent, je to horký kandidát na to, aby nahradil První kontakt na mém místě nejlepšího star trek movie. Dávám 90%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jeden ze slabších trekkies filmů, který oproti nim má tu výhodu, že v něm je naposledy legendární kapitán James T. Kirk (ano dědečku, ten z původní série :o)). Pro fanoušky povinnost stejně jako všechny ostatní filmy, ale tento má právě díky setkání Picarda s Kirkem neopakovatelnou příchuť. Originální série odchází, aby její místo zaujala nová posádka s novým kapitánem, který snad jako jediný zeST světa dokázal překročit stín Jamese T. Kirka. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Do natáčení sedmého filmu o osudech lodi Interprise a její posádky se tentokráte pustil David Carson. Hudební doprovod mu dělal Dennis McCarthy. Jsme zde svědky křtu kosmické lodi Interprise, která má označení NCC 1701 - B. Naše stará známá posádka odchází do důchodu a nahradí ji Nová a mladá generace. Zatím co je triková stránka filmů lepší a lepší, naši hrdinové jsou starší a starší - věčná škoda. Měl jsem Admirála Kirka a jeho posádku velice rád. Při sledování tohoto snímku jsem si chtě nechtě vzpomněl na jednu českou říkanku - Naše staré kamarády, nehodííííme do smetí............ CITÁT - Nechutná mi to, nalejte mi ještě.......... Svým způsobem je to smutný příběh. Příběh se zde posouvá o 78 let do budoucnosti, ano čtete dobře o 78 let !!?? Nová generace vesmírné lodi Interprise NCC 1701 -D je zde : ..........PICKARD - Patrick Stewart ..........RIKE - Jonathan Frakes ..........DATA - Brent Spiner ..........GEORGI - Levar Burton a další. Scotty, Chekov, Kirk, Uhura......jsou zde už jen jako staříci. Na novou posádku si budu muset dlouho zvykat. CITÁT - Warp sedm.......... ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak s Pikárdem přichází rozhodně zdařilejší Stártrek. Triky chytají do výšin a nové postavy těší oko i duchy. Hlavně mě bavil android Data, kterej mě fakt rozesmíval. Děj byl trochu moc sci-fi, ale to už asi ke sci-fi patří, že, chch. Rozhodně se mi bude líp dívat na Patricka Stewarta, než na Shatnera. A je mi jedno, co si o tom myslijou ostatní. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

No nevím jestli bych tento film nechal být filmem. Kdyby se třeba jednalo o dvojepizodu v TNG mohl to být trhák.Takhle je to jen film, který sází na herecký koncert Stewarta a Shatnera, a na zničení Enterprise (ano Troi, můžeš za to ty u kormidla), btw pokud chcete posekat hodně trávy pořiďte si rotační sekačku z talíře lodi třídy Galaxy. Ještě bych vyzdvihl herecký výkon Brenta Spinera alias androida Data, který se mohl konečně po těch letech hraní bezemocionálního stroje vyřádit po instalaci emočního čipu (vy jedny malé formy života, kdepak jste, vy jedny maličkaté formičky života, neschovávejte se mi) Ale rozhodně jsem se u filmu nenudil. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Režisér David Carson neměl v době natáčení žádné zkušenosti s celovečerními filmy, natočil již ale několik epizod Star Trek seriálů. (mirliflore)
  • Během produkce filmu se počítalo i s re-designem stávajících uniforem pro posádku Enterprise-D. Bylo vytvořeno několik verzí, jedna z nich se dostala na akční figurky pro tento film, ve „finalní“ se začlo dokonce natáčet. Nakonec po pár dnech natáčení bylo rozhodnuto, že se využijí uniformy z TNG série a DS9 serie, např. Jonathan Frakes nosil uniformu od Averyho Brookse. Hlavním důvodem, proč se tak rozhodli byl ten, že ačkoliv na papíře uniformy vypadali dobře, v reálu se s nima pracovalo špatně, hercům neseděli, ani vizuálně nevypadali tak dobře. Nových uniforem se herci dočkali až při natáčení Star Treku: First Contact (1996), které se zároveň stali novými uniformami pro obsazení v seriálu Deep Space Nine (od r. 1993). (Shakaar)

Reklama

Reklama