Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Už posedmé se vrací legenda filmové Sci-Fi - Star Trek. Jejími hrdiny jsou opět kapitáni kosmické lodi Enterprise Jean-Luc Pickard a James T. Kirk, kteří se ve 24. století snaží překazit plány šíleného fyzika jménem Soran, který je odhodlán zničit civilizaci. Je to fascinující výlet vesmírným prostorem, v němž rychlostí světla proletíte dobrodružným příběhem nejslavnější a nejúspěšnější vesmírné ságy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (191)

bartias 

všechny recenze uživatele

V mnoha ohledech je to už dnes zastaralá podívaná s primitivními triky i zoufale neakčními a nedramatickými bitkami. Tvůrcům ale přísluší hvězdička k dobru za povedený pokus svést dohromady starou generaci s tou novou, kapitána Kirka s kapitánem Picardem. Fandové si užijí i humorné scény, ve kterých android data poprvé testuje emoční čip. Pokud vás Star Trek zajímá a baví, sedmý film zůstává i šestnáct let po svém vzniku pozoruhodnou podívanou, i když nemá náboj Khanova hněvu a jemu podobných. 7/10 ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná zmena až na to, že Kirk mi pokazil celý film svojou vynútenou prítomnosťou... Každopádne verím, že jeho odchod je definitívny!!! Patricka Stewarta je radosť sledovať v úlohe kapitána Enterprise (síce po Williamovi Shatnerovi by to zahral lepšie kdokoľvek s treťou ľudovou a zváračským kurzom) a teším sa, ako nám spolu s novým týmom odhalia ďalšie galaktické dobrodružstvá... (dobré nie?) Kvôli Kirkovi hviezda dolu! ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Do nebe volající kravina, kterou z duše nenávidím hned za několik věcí. 1) seriálový pardál Carson není schopný odpoutat se od laciného vzezření a starší ST filmy vypadají kolikrát dražší než celá tahle zbytečnost, 2) nikdo krom Stewarta nesahá původní posádce ani po kotníky, 3) zápletka by těžko vystačila i na čtyřicetiminutovou epizodu a tady je roztažená na dvě hodiny (!), 4) zoufale nenapínavé finále, odehrávající se někde v kamenolomu, je vzhledem k tomu, co se v něm stane, k pláči, 5) mizerně napsané setkání Kirka s Picardem a vůbec začlenění Kirka do děje, které je vyloženě na nakopání do zadnice, a 6) úděsně infantilní humor v podání Data. Nebýt nostalgického úvodu, šel bych na odpad! ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Lehčí nadstandard mezi filmy ze Star Trek univerza. Přímé pokračování, takže se zde opravdu ještě naposledy a do posledního vydechnutí objevil starý známý Kirk, ale otěže jinak plně převzal Picard, jehož samotného a i posádku tak nějak poznám lépe, než tu starou. A zdá se i o dost zajímavější, byť zde namísto vulkánce působí robot, co si naopak rozhodne nechat vštípit emoce. I jsem zvědavý, kudy se cesty nové generace uberou. ()

StrYke 

všechny recenze uživatele

Nová generace se původní posádce nevyrovnává ani po kolena, ale stále je ještě koukatelná. Obrovským vodítkem, proč už si jenom sedmou část Star Treku pustit je, že se zde naposledy objeví kapitán Kirk (William Shatner) a dva z jeho členů posádky (James Doohan, Walter Koenig) a střetnou se "tváří tvář" s Patrickem Stewartem z nové posádky. A spolu také řeší již vypotřebované téma v ještě nepříliš ošoupaném balení. Samozřejmě je v sázce hromada životů, ba dokonce celá galaxie. Jak krásný příběh.. Kdo by řekl, že jsem si musel film rozložit na tři dny, protože jsem u něj nikdy nevydržel déle než půl hodiny. Nevím čím to bylo, možná špatným rozložením, nebo nezáživnými scénami. Podstatné je to, že až do téměř závěru jsem měl sto chutí dát tomuhle Star Treku jenom tři hvězdičky, samotný konec mi ale nakonec obměkčil srdce. Prostě zatím nejhorší část série a předpokládám, že to půjde ještě s každým dalším dílem dolů a dolů. Herecké výkony jsou průměrné až lehce nadprůměrné, ti co odvádějí skvělé výkony jsou ve filmu jen pár minut a ti, co jsou jenom celou dobu k smíchu jsou tam po celou dobu. Jak rozumné. Speciální efekty jsou potom zase o něco horší, než v předchozím díle, ale není to nejhorší. Hudba je potom jenom slabým doplňkem, který jsem po celý film ani jednou nezaznamenal. Zvraty byly některé pěkně udělány, ale za to bylo v některých situacích několik logických chyb. Takže slabší průměr ()

Galerie (70)

Zajímavosti (23)

  • Režisér David Carson neměl v době natáčení žádné zkušenosti s celovečerními filmy, natočil již ale několik epizod Star Trek seriálů. (mirliflore)
  • Natáčelo se od 24. března do 9. června 1994 v Kalifornii, Nevadě a Arizoně. (Varan)
  • Kůň, na kterém William Shatner jede, je skutečně jeho vlastní. (ČSFD)

Reklama

Reklama